Toerisme-online

 

Gemeente Albrandswaard

         

Plaatsen in Albrandswaard

  Poortugaal * Portland * Rhoon. 

 

Albrandswaard

Albrandswaard is een groene oase in het Rijnmondgebied. De gemeente werkt hard aan het in stand houden en uitbreiden van de natuur- en recreatiegebieden.Enkele jaren geleden is het bos Valckesteyn aangelegd. Op het moment is de gemeente met verschillende partijen in overleg over de aanleg van het Landschapspark Albrandswaard. De Rhoonse Grienden is een getijdengebied met geknotte wilgen, opschietend groen en bijzondere planten en dieren. Een wandeling in de grienden is op elk moment van het jaar een belevenis. Voor fietsen en skaten zijn er legio mogelijkheden in Albrandswaard. Van Hoogvliet tot Heerjansdam zijn er goede fietspaden. De veerdienst Rhoon-Oud-Beijerland-Spijkenisse geeft de mogelijkheid de tocht aan de overkant van de Oude Maas voort te zetten. In de dorpen Rhoon en Poortugaal kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt. Historische gebouwen, zoals het Kasteel van Rhoon, met de Kasteeltuin en de kerk van Poortugaal zijn de moeite waard.... naar website  

Klein Profijt: “Dit is de jungle van Nederland, zo’n mooie spontane natuur die de afgelopen 30 jaar haar eigen gang is gegaan.” Klein Profijt is een uniek gebied in Nederland, een wilgenvloedbos van ongeveer 70 hectare. Sinds de voltooiing van de Haringvlietdam is de Oude Maas de enig overgebleven zoetwatergetijderivier in ons land, met langs de oevers ondoordringbare wilgenvloedbossen die zijn ontstaan door slibafzettingen van rivieren. Eb en vloed zorgen ervoor dat het water hier altijd in beweging is. Hierdoor ontstaan kronkelende kreken, zand en slibeilandjes. Daarnaast wordt Klein Profijt doorkruist door paden met aan weerszijden om de paar meter een knotwilg. Deze wilgen zijn geplant om tijdens hoogwater vuil uit de rivier tegen te houden. Het zijn de enige bomen op het terrein die van onderhoud worden voorzien door vrijwilligers van Het Zuid-Hollands Landschap. Overigens is dit gebied pas sinds 1999 voor publiek opengesteld. Daarvoor waren wandelaars er niet welkom.
Eind 2004 hield de NCRV de verkiezing 'De mooiste plek van Nederland'. Klein Profijt was 1 van de 36 voorgedragen plekken.  

BEZIENSWAARDIG
Kastelen: Kasteel van Rhoon te RhoonSlot Valckesteyn te Poortugaal