Toerisme-online

 

 

Gemeente Asten

         

Plaatsen in Asten

De gemeente Asten bestaat uit de kern Asten en de kerkdorpen Heusden en Ommel. De geschiedenis van Asten gaat terug tot het begin van de 13e eeuw.  Asten * Heusden * Ommel. 

 

 

Asten

Het voorheen uitgestrekte Peelgebied is van grote invloed geweest op de ontwikkeling van het dorp. Nu is Asten een moderne gemeente, waar het goed wonen, werken en recreëren is. Door de landelijke ligging is Asten een ideale omgeving om te wandelen en te fietsen. Asten herbergt één van de twee grote klokkengieterijen die Nederland rijk is: De Koninklijke Eijsbouts. In Asten bevindt zich ook het Beiaard en Natuurmuseum, dat een unieke collectie klokken, bellen en torenuurwerken bezit en Europese bekendheid geniet. Het Beiaard - en Natuurmuseum zijn mede door de vestiging in één gebouw, trekpleisters van de eerste orde. Het Nationaal Park "De Groote Peel" op de provinciegrens tussen Brabant en Limburg is ook landelijk bekend.... Gemeente Asten 

BEZIENSWAARDIG
Kastelen:
 Website kasteel Asten - Kasteel Asten op Wikipedia (ruïne)  

 

Kasteel Asten: Aan de rand van de Peel, verscholen achter weelderige begroeiing liggen de romantische restanten van het meer dan 600 jaar oude kasteel van Asten. De idyllische ruïne roept een bewogen verleden op van ontginningen, oorlogen en heksenvervolgingen. Sinds 1984 spant de Stichting zich in voor het behoud van het kasteelcomplex, en sinds enkele jaren ook van haar omgeving als historische buitenplaats. Tenslotte wil de Stichting middels onder meer erfgoededucatie, rondleidingen, open dagen en exposities de lokale identiteit en het historisch bewustzijn stimuleren. 

 

B&B HOEVE NIJSSEN: Het B&B Hoeve Nijssen ligt in een landelijke omgeving net buiten het dorp Asten. Het beschikt over moderne accommodatie met de typische kenmerken van een boerderij en biedt directe toegang tot de grote achtertuin. Elke kamer in Hoeve Nijssen combineert klassieke kenmerken met moderne faciliteiten, zoals een flatscreen-tv met satellietzenders, gratis WiFi en een eigen badkamer. De kamers zijn tevens voorzien van een eethoek, een thee-/koffiezetapparaat en de benodigde keukengerei. B&B Hoeve Nijssen serveert elke ochtend een continentaal ontbijt in de gemeenschappelijke ontbijtruimte. De accommodatie beschikt over meerdere terrassen waarop u bij mooi weer van uw maaltijd kunt genieten.

 

Beiaard- en natuurmuseum Asten: Het Nationaal Beiaard- en Natuurmuseum Asten biedt zowel de liefhebbers van klokken en bellen als natuurliefhebbers een uniek dagje uit! Het museum exposeert de grootste collectie klokken en bellen ter wereld. Deze klokken en bellen komen uit alle werelddelen en gaan tot zo’n 3.500 jaar terug. Ook maakt u kennis met torenuurwerken en een replica van het Al Jazari wateruurwerk. Fascinerend is het zeven meter hoge Astronomische Kunstuurwerk waarin ieder half uur de ommegang van Maria en de Drie Koningen te zien is. In een replica van een 19e eeuwse klokkengieterij ziet u alles over het gieten van een klok. Kinderen en volwassenen mogen ook zelf klokken luiden, een bellenrad bedienen of een beiaard bespelen.... naar website
 

Asten: 15 km ten oosten van Eindhoven, aan de rand van het Peelland met zijn zand- en veengronden en grote heidevelden, ligt het agrarische dorp Asten. Het museum Asten is om tweeerlei redenen een bezoek waard: het nationaal Beiaard- en Klokkenmuseum is hier ondergebracht (in Asten staat een klokkengieterij waar internationale orders worden uitgevoerd), evenals het Natuurstudiecentrum met een Insektarium. In het gebied van De Grote Peel, ten zuiden van Asten, ligt bij Ospel een Peelboerderij waarin het bezoekerscentrum Mijl op Zeven gevestigd is. In voorjaar en zomer kan met hier vondsten uit de prehistorie en de Romeinse tijd bewonderen. Een diorama en plattegrond geven inzicht in het ontstaan van dit merkwaardig gebied. In Asten staat een van de oudste standerdmolens in ons land; in het buurtschap Achterland staan enkele fraaie oude Brabantse boerderijen. In het iets zuidelijker gelegen Heusden zijn opgegraven fundamenten van een 12de-eeuws kasteel en enige woonhuizen met 16de-eeuwse gevels te bezichtingen. Asten is gelegen in een natuurrijke omgeving; wandelgebieden zijn Huize Asten, Het Eemsel, De Witte Bergen (visvijver) en strandbad Oostappen. Uniek is de Grote Peel, die naast heidevelden en veengronden grote wateroppervlakten heeft, met broedgelegenheid voor diverse watervogels. Het is een pleisterplaats voor trekvogels uit Noord-Europa. Vanuit de boerderij Mijl op Zeven kan men drie wandelingen maken die over knupelbruggen dwars door de vennen voeren.  

VERBLIJF:
Pesos Eten en Drinken

 

'T WOOLD: Sfeervol, nieuw landhuis op een luxe landgoed, met een prachtig uitzicht over een 9 en 18-holes golfbaan. De groene omgeving rond de villa biedt tal van mogelijkheden. Ideaal voor familiereünies, evenals zakelijke activiteiten. Het terras wordt verwarmd door een open haard.

 

 

 

HOTEL

 

 

Heusden

VERBLIJF:
Minicamping Martinus Plak • Paulus Eten en Drinken 

 

HOTEL HUYS VAN HEUSDEN: Het Huys van Heusden is gevestigd in Heusden, in het hart van de regio De Peel, op 5 minuten rijden van de snelweg A67. Dit kleine hotel biedt gratis WiFi en beschikt over een onafhankelijk, gastronomisch restaurant. Elke kamer is uniek en individueel ingericht. Ze zijn allemaal voorzien van een televisie, een kluisje en een minibar. Sommige kamers beschikken ook over een bubbelbad en een open haard of een sauna. Het restaurant Paulus biedt een menu met mediterrane gerechten gerechten in een Bourgondische sfeer. In de lounge de Huyskamer kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt. In de avonduren kunt u ontspannen bij de open haard.

 

B&B LEENDERSHOEVE: Deze bed & breakfast wordt door een familie beheerd en is gevestigd in een gerenoveerde historische boerderij in Heusden in de gemeente Asten. Het biedt individueel ingerichte kamers met gratis WiFi en een binnenplaats met een terras en een tuin. De lichte kamers kijken uit op de groene weiden rondom de Leendershoeve. Elke kamer heeft een zithoek met een flatscreen-tv en een moderne, eigen badkamer. Er wordt elke dag een ontbijtbuffet verzorgd met lokale producten en huisgemaakte jam. U kunt genieten van uw ontbijt in de ontbijtkamer of buiten op het terras. Lunchpakketten zijn op verzoek verkrijgbaar.


 

Ommel

 

PRINSENMEER: Het vakantiepark Prinsenmeer is een heerlijke bestemming om vakantie te beleven. Het grenst direct aan het prachtige natuurreservaat de Peel, in het gezellige Brabantse plaatsje Asten-Ommel.  U en uw (klein)kinderen zullen er zich bijzonder vermaken. Het subtropische zwemparadijs, het strandbad met super waterglijbanen, het indoor speelpaleis, alle sportfaciliteiten en verschillende speeltuinen en speelattracties geven u de kans niet om u te vervelen..... meer info bij BungalowExperts, bij Bungalow.net, bij BungalowSpecials, bij Chalet.nu, bij Vakantiegevoel en bij Suncamp