Toerisme-online

 

Baden-Württemberg

         

Meer over Baden-Württemberg

Baden-Württemberg is in 1952 ontstaan door de samenvoeging van de drie deelstaten Baden, Württemberg-Baden en Württemberg-Hohenzollern. De hoofdstad is Stuttgart.

De westgrens vormen Frankrijk en de Rijn, die daar door het slenkdal van de Boven-Rijnse Laagvlakte stroomt; oostelijk hiervan ligt als horstgebied het Zwarte Woud met ten noorden daarvan het Neckar-bergland. Het oostelijk deel wordt gevormd door de Schwäbische Alb, het westelijk deel van de Beierse hoogvlakte. Het vormt een kalkplateau dat geleidelijk afhelt naar de Donau, die erop ontspringt; naar de Neckarzijde vormt het een steil trappenlandschap. De afwatering van dit gebied geschiedt vnl. door de Neckar en zijn bijrivieren Enz, Kocher en Jagst.

Het land telt, naast de grote steden Stuttgart, Karlsruhe, Heidelberg, Mannheim, Freiburg en Ulm, talrijke middelgrote en kleine steden, veelal van middeleeuwse oorsprong. Het omvangrijke toeristenverkeer richt zich op het Zwarte Woud en het Bodenmeer en omgeving; beroemde kuurbadplaatsen zijn Baden-Baden, Badenweiler, Wildbad en Freudenstadt. 

 

Fietsvakantie in Baden-Württemberg
Baden Württenberg, de Duitse deelstaat die grenst aan Zwitserland en Frankrijk, is het gebied waar vele rivieren hun oorsprong vinden zoals de Donau, de Neckar en de Aach. De weggetjes langs deze riviertjes lenen zich uitstekend voor een recreatieve fietsvakantie. De vele uitstekend verzorgde fietspaden zorgen ervoor dat u in alle rust kunt genieten van het fascinerende landschap. U fietst door onbedorven, gezonde dennenbossen en door gezellige stadjes en dorpjes die er vaak nog precies zo uitzien als in de Middeleeuwen. Vooral de vele vakwerkhuizen geven een speciale dimensie aan deze streek.... meer info op Fietsrelax.nl

 

 

 

 

 

      

 

 

Haus Rheintalblick. Sasbachwalden 

 

Haus Margot Armbruster, Bad Rippoldsau-Schapbach  

 

 

 

        

 

 

 Gasthof Freihof, Oberharmersbach 

 

 

 

 

 

       

Ferienwohnung Doerk, Rust

 

 

 

 

 

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg is een deelstaat in het zuidwesten van Duitsland. Het grenst aan Zwitserland in het zuiden en Frankrijk in het westen. De hoofdstad van de deelstaat is Stuttgart, een welvarende industriestad met veel bezienswaardigheden cultuur. Vakantiehuizen in de buurt van Stuttgart zijn dan ook erg in trek. Maar in overige delen van de deelstaat komen natuurliefhebbers juist aan hun trekken. Wanneer u een vakantiehuis huurt in deze regio, kunt u bijvoorbeeld gaan fietsen of wandelen in de Swabische Alpen, met gevarieerde landschappen en authentieke dorpjes. Ook het gebied in het zuiden rondom het Bodenmeer is een genot om te zien. Ook watersportliefhebbers zullen zich hier niet vervelen.

 

Baden-Württemberg

Baden-Württemberg - das ist Urlaub vom Alltag. Erkunden Sie die vielfältigen Seiten eines einmaligen Reiseziels: romantische Schlösser und Burgen, reizvolle, herrliche Natur, abwechslungsreiche Landschaften, lebhafte Städte, beeindruckende Sehenswürdigkeiten, eine ausgezeichnete Küche, kulturelle Highlights und vor allem die Gastfreundschaft der Menschen.

Ein Urlaub in Baden-Württemberg? Ja klar!
Denn hier finden Sie den weltweit bekannten Schwarzwald, den Bodensee Deutschlands größten Binnensee, die ehrwürdige Kurstadt Baden-Baden mit ihrem bekannten Casino, die Universitätsstadt Heidelberg mit dem berühmten Schloss, die Hohenzollern Burg der Stammsitz der Preußenkönige und Ulm mit seinem berühmten Münster, der als höchster Kirchturm der Welt gilt.

Aus Baden-Württemberg kommen die Kuckucksuhr, der Steiff-Teddy, die Märklin-Eisenbahn, der Zeppelin, Porsche und Mercedes-Benz. In Baden-Württemberg waren berühmte Dichter und Denker zuhause: Eduard Mörike, Hermann Hesse, Friedrich Schiller oder Friedrich Hölderlin wurden hier geboren. In Baden-Württemberg kann man hervorragend essen und einkaufen, Sport treiben oder einfach mal die Seele baumeln lassen.

Für jeden etwas
Es gibt tausend Gründe, warum Baden-Württemberg mit Bayern zu den beliebtesten Urlaubsländern Deutschlands gehört. Große und kleine Gäste, Aktivurlauber, Kur- oder Kulturreisende, Städtebummler - in Baden-Württemberg findet jeder sein Urlaubsangebot.

Zahlreiche touristische Straßen führen Sie durch die schönsten Regionen und zu den lebendigen Städten und berühmten Sehenswürdigkeiten des Landes.

Machen Sie Urlaub vom Alltag und genießen Sie unvergessliche Tage in Baden-Württemberg.... naar website
 

Schwarzwald/Zwarte Woud

Het Zwarte Woud (Duits: Schwarzwald) is een dicht bebost gebied en middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de Rijn en aan de Franse grens. Het is het grootste middelgebergte in Duitsland. Geologisch is het verwant aan de Vogezen, die aan de Franse kant van de Rijn liggen. De hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter boven NAP.

Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied in Duitsland en bestaat hoofdzakelijk uit dennen- en sparrenbomen. Tegenwoordig is het Zwarte Woud een van de populairste toeristenbestemmingen in Duitsland. De Romeinen noemden het dicht beboste gebergte met zijn kenmerkende donkere naaldbomen Silva Nigra - "het Zwarte of Donkere Woud of ondoordringbare woud", dat voor hen onheilspellend en bijna ondoordringbaar was. Het Duitse woord Schwarzwald werd voor de eerste keer in een document van het Zwitserse klooster St. Gallen uit het jaar 868 gebruikt. Een bekende autoroute is de Schwarzwald-Hochstraße, B 500 en de Uhrenstraße. Het Zwarte Woud is wereldwijd bekend om de sprookjes van de gebroeders Grimm... lees verder op Wikipedia