Toerisme-online

 

Gemeente Beaumont

         

Plaatsen in Beaumont

Beaumont (Picardisch: Biômont) is een stad in de provincie Henegouwen in België.   Barbencon * Beaumont * Leugnies * Leval-Chaudeville * Renlies * Solre-Saint-Gery * Stree * Thirimont. 

 

Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa!

Beaumont

In het zogenaamde 'Botte du Hainaut', de laars van Henegouwen, 28 km ten zuidwesten van Charleroi, ligt Beaumont, een schilderachtig stadje op een heuvelplateau (hoogste punt 247 m, laagste punt 147 m). Men vindt er de Salamandertoren (museum) en de resten van de stadsomwalling, die eens tot een 11de-eeuws kasteel hebben behoord. In de vallei van het riviertje de Hantes staat het witte Sint-Julianuskapelletje met een spitse toren. Er zijn in Beaumont veel recreatiemogelijkheden: boogschieten, tennis en balspelen. Op 26 en 27 augustus worden wijnfeesten gehouden. Wandelingen in de omgeving voeren naar aardige dorpjes, die nog sporen tonen uit een ver verleden. Zo heeft Montignies-Saint-Christophe een Romeinse brug met 13 bogen over de Hantes, een laatste overblijfsel van een der grote heerwegen die de Romeinen aanlegden voor snelle verplaatsing van hun legioenen. Men kan in Grandrieu, 5 km ten zuiden van Beaumont, vissen en door de prachtige bossen wandelen. Renlies, 7 km ten zuiden van Beaumont, bezit een merkwaardige gotische kerk uit 1572 met als bijzondere schat een eikenhouten, verguld retabel uit de Antwerpse School, die een sublieme voorstelling geeft van het 'Lijden van Christus'.

WIKIPEDIA: Beaumont (Picardisch: Biômont) is een stad in de provincie Henegouwen in België. De stad telt ruim 6500 inwoners. Beaumont ligt in de Laars van Henegouwen, tegen de Franse grens, ruim 20 km ten zuiden van Charleroi, en een 20-tal kilometer van de Franse stad Maubeuge in het westen en de Naamse stad Philippeville in het oosten. Het stadscentrum ligt langs het riviertje de Hantes. Naast Beaumont-centrum telt de fusiegemeente nog zeven andere deelgemeentes, namelijk Barbençon, Leugnies, Leval-Chaudeville, Renlies, Solre-Saint-Géry, Thirimont en Strée.  

NOVASOL Vakantiehuizen in België

Barbencon

 

VAKANTIEHUIS CLOS DU BARON: Dit vrijstaande herenhof, vakantiehuis Clos du Baron, is prachtig gelegen op een heuveltop, iets buiten het dorp Barbençon in de provincie Henegouwen. Op 300 m, aan de voet van het domein, ligt het Lac de Barbençon, een klein recreatiemeer. Op 5 km ligt het Lac de l'Eau d'Heure, het grootste meer van België. Het gehele gebied ten zuiden van Barbençon is één groot natuur-, bos- en wandelgebied met bekende plaatsjes als Chimay, Couvin, Marienbourg en Virelles. Barbencon valt onder de gemeente Beaumont, hier vindt u naast cultuur, zoals de mooie stadswallen, restaurants te kust en te keur. Dit landhuis biedt alle comfort voor een familiebijeenkomst of reünie. Vakantiehuis Clos du Baron is sfeervol, romantisch en met oog voor detail ingericht en afgewerkt. Op de begane grond liggen een woonkamer, biljartkamer, keuken, een slaapkamer,3 badkamers en de zalige serre waar ook een houtkachel staat die als gril gebruikt kan worden..... meer info bij Chalet.nu  

 

Solre-Saint-Géry

 

HOSTELLERIE LE PRIEURE SAINT-GERY: Er zijn wegen die u eens moet durven inslaan en waarin u zelfs eens moet durven verdwalen... Aan het einde van de weg die naar het landbouwersdorp Solre-Saint-Géry leidt, in het hartje van de laars van Henegouwen (vlakbij de Franse grens) onthult er zich discreet een voormalige priorij, die omgetoverd werd tot een oord van culinair genot. Onder de heerschappij van chef-eigenaar Vincent Gardinal biedt de Hostellerie Le Prieuré Saint-Géry zijn gasten de charmes aan van een restaurant en een klein hotel waar men kan genieten van een gelukzalig moment. Een chique tafel, een verfijnde en geïnspireerde keuken. Een etablissement boordevol finesse en creativiteit waarmee verfijndheid en naturel verzoend worden en dat behaaglijke, rustige kamers en heerlijke attenties aanbiedt.... meer info bij Le Prieuré Saint-Géry
 

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!