Toerisme-online

 

Gemeente Bloemendaal

         

Plaatsen in Bloemendaal

  Aerdenhout * Bennebroek * Bentveld * Bloemendaal * Overveen * Vogelenzang. 

 

 

Bloemendaal

Tot de typische villagemeente Bloemendaal bij Haarlem behoren ook de dorpen Aerdenhout, Overveen en Vogelenzang. Er zijn prachtige buitens en vele wandel- en fietsgebieden in duinen en bossen. De 17de-eewse kerk bezit meubilair uit dezelfde tijd. Sparrenheuvel en Wildhoef met een tuinpaviljoen zijn 18de-eeuwse buitens. In het Bloemendaalse Bos ligt de botanische tuin Thijsse's Hof. In het Bezoekerscentrum te Overveen is de tentoonstelling Van Vloedlijn tot Binnenduin te zien. Wandelgebieden: in Bloemendaal onder andere Landgoed Caprera, Kopje met uitzichttoren, Nationaal Park De Kennemerduinen. Overveen: Brouwerskolkje, Landgoed Elswout, Middenduin, Visserspad, Wethouder van Gulik Park. Aan de voet van een 60 m hoog duin bevindt zich de bekende uitspanning Kraantje Lek. Zwemmen: zee en zwembaden in Bloemendaal en Overveen.... Gemeente Bloemendaal 

BEZIENSWAARDIG
Kastelen - Aelbrechtsberg (Bloemendaal) - Elswout (Aerdenhout) - Tetrode (Bloemendaal)

Bennebroek: Bennebroek is de meest zuidelijke gemeente van Zuid-Kennemerland in de provincie Noord-Holland. Het dorp is gesitueerd op de oude binnenduinen van Kennemerland, de voormalige geestgronden en een strook veengrond tussen de Haarlemmermeer en de Noordzee. Bennebroek ligt in de provincie Noord-Holland (tegen de grens van de provincie Zuid-Holland) tussen de gemeenten Heemstede en Hillegom. Kenmerkend voor Bennebroek is de centrale ligging, tussen strand, bossen en duingebied. Grote steden als Haarlem en Amsterdam zijn vanuit Bennebroek goed bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de snelwegen naar Den Haag, Rotterdam en Utrecht. 

Bloemendaal: Voor of achter de duinen maakt in Bloemendaal veel verschil. Het strand is modern en druk, terwijl het dorp rustig en chique is. Waar u ook verblijven wilt, er is een ruime keus aan accommodatiemogelijkheden.
Aan het Bloemendaalse strand vindt u veel trendy paviljoens. Traditioneel komen er jaarlijks veel jongeren naar Bloemendaal, maar ook gezinnen met kinderen hebben Bloemendaal ontdekt. Op het strand vindt u een trampolinepark en een winkel met strandartikelen. Vliegeren kunt u er ook.
Bloemendaal is in Nederland bekend om zijn prachtige woonomgeving. U kijkt uw ogen uit als u door deze chique omgeving fietst. Moderne huizen, maar ook villa's, landhuizen en landgoederen van begin de vorige eeuw geven deze streek een bijzondere uitstraling.

Bezienswaardig: Even genoeg van het strand? Zoek dan de rust van het Nationale Park Zuid-Kennemerland op. Met zijn afwisselende landschap en rijke planten- en dierenwereld is het Nationaal Park een heerlijke plek om te wandelen of te fietsen. Aan de westkant van het strand loopt u zo het Nationaal Park in. In het park komt u op de Daalseweg openluchttheater Caprera tegen. In het Bloemendaalse Bos vindt u een hertenkamp en Thijsse’s Hof. Dit is een kleinschalige botanische plantentuin met veel wilde planten, kruiden en diverse vogelsoorten. 

Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa!