Toerisme-online

 

Gemeente Borsele

         

Plaatsen in Borsele

Geen gebied in Nederland is in de loop der eeuwen zo aan veranderingen onderhevig geweest als juist dit deel van de Scheldedelta, wat nu de gemeente Borsele vormt. Aan het begin van onze jaartelling was dit gebied bewoond door inheemsen en Romeinse bezetters.
In dit gebied in Zeeland ontstonden de dorpen 's-Gravenpolder, Kwadendamme, Ovezande, Driewegen, 's-Heerenhoek, Heinkenszand, Lewedorp en Nieuwdorp. De andere dorpen Nisse, 's-Heer Abtskerke, Borssele, Oudelande, Baarland, Hoedekenskerke en Ellewoutsdijk zijn gesitueerd in een veel ouder gebied. 
 

 's-Gravenpolder * 's-Heer Abtskerke * 's-Heerenhoek * Baarland * Borssele * Driewegen * Ellewoutsdijk * Heinkenszand * Hoedekenskerke * Kwadendamme * Lewedorp * Nieuwdorp * Nisse * Oudelande * Ovezande. 
 
 

 

 

's-Gravenpolder

VERBLIJF:
Slapen in de 7de Hemel •
 

 

 

 

's-Heerenhoek

VERBLIJF:
• Boerenwoning het Vleugelhof •
 

 

 

 

Baarland

Baarland is een klein dorp op korte afstand van de oostkust van de zogenaamde Zak van Zuid-Beveland. Het dorp ligt te midden van het karakteristieke Zeeuwse landschap van dijkweggetjes met populieren, laag gelegen akkers en de zeedijk langs de Westerschelde. Het dorp heeft een hoofdstraat met aardige dorpshuizen en een wed, drinkplaats voor paarden. De kerk is deels 14de- en 15de-eeuws. Op een omgracht terrein ligt het oude koetshuis van het voormalige Slot Baarland. Men heeft in Baarland de fundamenten blootgelegd van Kasteel De Hellenburg. Aan de zeedijk is een smal strand; op camping Scheldeoord een midgetgolfbaan, speeltuin en kleindierenpark. Visgelegenheid: in de binnenwateren van de Zak van Zuid-Beveland en in de Westerschelde. De stoomtrein van Goes naar Oudelande doet ook Baarland aan. 

CAMPING SCHELDEOORD: Rustig gelegen en ruim opgezette familiecamping met een gemoedelijke sfeer. Ideaal om Zeeland te ontdekken, want de camping is centraal gelegen. Het strand ligt op 200 meter en loopt geleidelijk af in zee, wat ideaal is voor kinderen. Veel zwemplezier: verwarmd binnenbad, buitenbad met reuzen glijbaan, speelbadjes en een waterspeeltuin. De eenvoudige chalets staan op ruime plaatsen.... meer info bij Ardoer, bij BungalowSpecials en bij Ecamp 

 

VERBLIJF:
B&B Halte BaarlandBungalow Zeeland 't SchuurkeRestaurant de Kleine Toren van BaarlandKasteel de Hellenburg •Aanbiedingen Roompot Vakanties 

Borsele

Het huidige grondgebied van de gemeente Borsele wordt in het noorden begrensd door de snelweg A58, in het westen door het industriegebied Het Sloe en in het zuiden en oosten door de Westerschelde. De ongeveer 22.000 inwoners van Borsele wonen in het groene hart van Zuid-Beveland, verdeeld over 15 grotere en kleinere dorpen.
Sinds maart 2003 is de gemeente Borsele verbonden met de gemeente Terneuzen door de Westerscheldetunnel. Naast een economische stimulans is deze snelle verbinding van 6,6 kilometer ongetwijfeld ook goed voor het toerisme in Zeeland en natuurlijk ook in ons mooie buitengebied.

BEZIENSWAARDIG
Kastelen: Huis Zorgvliet te Ellewoutsdijk 

 

Heinkenszand

 

BUITENPLAATS HOF VAN ZEELAND:  Buitenplaats Hof van Zeeland, tussen het groen aan de rand van het dorpje Heinkenszand, is de plek bij uitstek voor waterpret. Glij van de veertig meter lange glijbaan in het verwarmde openluchtzwembad, vis op schitterende plekken en leef u uit tijdens het watersporten op het Veerse Meer nabij het park. De buitenbowlingbanen, trampolines en tal van andere kinderspeelmogelijkheden zorgen voor onbezorgd plezier. We kunnen ons voorstellen dat u na een lange, afwisselende dag geen zin meer heeft om te koken. Geen nood! Kom lekker eten in het gezellige restaurant bij het park aan de Stelleplas.... meer info bij Vakantiegevoel en bij Vacanceselect 

 

TRAVELZEELAND: Travelzeeland ligt in Heinkenszand en biedt accommodaties met een keuken, een zithoek en gratis WiFi. Alle accommodaties zijn voorzien van een magnetron, een koelkast, een koffiezetapparaat, een kookplaat en een waterkoker. Ze bieden een terras met uitzicht op de tuin. De chalet beschikt over een kinderspeelplaats. U kunt ook ontspannen in de tuin of op het zonneterras.

 

 

HOLIDAY HOME STELLEPLAS: Het Holiday home Stelleplas Heinkenszand heeft een buitenzwembad en een restaurant en ligt in Heinkensand. Er is gratis WiFi beschikbaar in dit vakantiehuis. De accommodatie heeft een televisie en een terras. Er is ook een volledig uitgeruste keuken beschikbaar met een magnetron en een oven. De privébadkamer biedt een bad of een douche. U kunt naar de bar in het Holiday home Stelleplas Heinkenszand. Ook is er bij de accommodatie en in de omgeving heel wat te doen, zoals fietstochten maken. Er is gratis parkeergelegenheid.

 

 

Lewedorp

 

BIE OANS OEFJE: Bie Oans Oefje is een vrijstaand chalet gelegen in Lewedorp in de provincie Zeeland, en beschikt over een tuin met een terras. De accommodatie ligt op 47 km van Brugge en biedt gratis WiFi en privéparkeergelegenheid. De keuken is voorzien van een magnetron, een koelkast, een kookplaat, een koffiezetapparaat en een waterkoker. Kabel-tv is ook aanwezig.

 

Unieke vakantiewoningen in Zeeland: Ruiterplaat Vakanties