Toerisme-online

 

Gemeente Boutersem

         

Plaatsen in Boutersem

Boutersem is een plaats en gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België.  Boutersem * Kerkom * Neervelp * Roosbeek * Vertrijk * Willebringen. 


 

Boutersem

De gemeente telt ruim 7500 inwoners. De officiële taal is er het Nederlands. Vele, vooral oudere inwoners gebruiken er het lokale dialect. Door emigratie van mensen die in Leuven studeerden en achteraf in de streek bleven hangen, wordt het lokale dialect in een minderheidsrol verdrongen. Overige kernen zijn Kerkom, Neervelp, Roosbeek, Vertrijk en Willebringen. Boutersem maakt deel uit van de provincie Vlaams-Brabant. Met bijna 7.500 inwoners, zijn strategische ligging langs de autosnelweg E40 en vele facilliteiten is het moderne gemeente op mensenmaat. Boutersem ligt tussen twee geografische streken : Hageland en Droog-Haspengouw. Het hoogteverschil situeert zich tussen 50 en 93 meter boven de zeespiegel. Boutersem is een overwegend landelijke, residentiële gemeente zonder noemenswaardige industriële activiteiten. 

VAKANTIEWONING KEIZERSHOF: Deze gezellige hoeve met binnenkoer heeft twee vakantiewoningen met op het gelijkvloers een gemeenschappelijke ruimte. Er is volop gelegenheid om te fietsen en te wandelen in de directe omgeving en bruisend Leuven is ook niet veraf. Op de binnenkoer van de hoeve is het heerlijk vertoeven en wie het wat actiever wil, kan een balletje gooien op de petanquebaan. Paardenliefhebbers kunnen onze viervoeters bewonderen... meer info bij Keizershof.
 

Vertrijk

 

B&B DALEMHOEVE:  De Dalemhoeve is gelegen in een groene, rustige omgeving, en toch vlakbij steden zoals Leuven en Tienen. Door onze afgelegen ligging kunnen kinderen in alle veiligheid en naar hartelust spelen. Bij mooi weer kan u ook gebruik maken van onze ruime binnenkoer en genieten van een lekkere barbecue. Nieuwe, gezellige en luxueuze kamers. Elke kamer is voorzien van TV, koelkast, draadloze internetverbinding en centrale verwarming. Er is ook een aparte zithoek. Bed- en badlinnen is voorzien voor elke kamer.... meer info bij Dalemhoeve