Toerisme-online

 

Gemeente Boxtel

         

Plaatsen in Boxtel

  Boxtel * Lennisheuvel * Liempde. 

NOVASOL Vakantiehuizen in Nederland 

 

Boxtel

Boxtel aan de Dommel, tussen Eindhoven en 's-Hertogenbosch, omgeven door prachtige natuur, is uitgegroeid tot industriestad. De St.-Petruskerk is een oorspronkelijke 15de-eeuwse kruisbasiliek met kapel uit de 16de eeuw. Kasteel Stapelen, oorspronkelijk een middeleeuws omgracht gebouwencomplex, thans in gebruik als klooster, is in de 19de eeuw in neogotische stijl gerestaureerd. Het natuurreservaat Kampina, dat zich uitstrekt van Boxtel tot Oisterwijk en Oirschot, bestaat uit een prachtig landschap met vennen (huisvennen, het grote Belversven en het Winkelsven), de uitgestrekte Kapinase Heide, bossen en het stroomdal van het riviertje de Beerze met populieren, elzenbroek en bijzondere planten en vogels. In Boxtel zelf: midgetgolf en trimbaan.

BEZIENSWAARDIG 
Kastelen: Kasteel Stapelen
 

Wasch- en Strijkmuseum: Het museum geeft een overzicht inzake wassen en strijken gedurende ± 400 jaar. Handgemaakte ambachtelijke gebruiksvoorwerpen (vaak hoogstandjes van groot vakmanschap) worden afgewisseld met prachtige kunst, zoals schilderijen, etsen, gravures, tekeningen, beelden, meubelen enzovoort. Alles heeft met het thema wassen en strijken te maken. Het museum beschikt over unieke videobanden. Het Wasch- en Strijkmuseum is gehuisvest in een fraai pand uit 1872.... naar website 

Oertijdmuseum De Groene Poort: Het Oertijdmuseum De Groene Poort heeft ten doel: met haar collectie de kennis van de wordingsgeschiedenis van de aarde (geologie) en in het bijzonder die van het leven (paleontologie) te bevorderen.... naar website 

Historisch Museum Piet Dorenbosch: Vaste expositie en wisselende themaexposities over de geschiedenis van Boxtel en omgeving.

Gaudete Museum: Verzameling religieuze voorwerpen uit 1700-1950. O.a. heiligenbeelden, rozenkransen, medailles, communie- en bedevaartsouvenirs, kerkelijke Kunst en Bijbels. Daarnaast een Brabantse 'goei'kamer en handgemaakte kerststallen.