Toerisme-online

 

Brandenburg

         

Meer over Brandenburg

Brandenburg is een deelstaat in het oosten van Duitsland, grenzend aan Polen. De deelstaat oriënteert zich vooral op de hoofdstad Berlijn, dat historisch gezien bij Brandenburg hoort, maar tegenwoordig tot eigen deelstaat is uitgeroepen. Berlijn is een ideale plaats voor een vakantie in een vakantiehuis. Hier treft u interessante bezienswaardigheden, onbeperkte winkelmogelijkheden en prachtige architectuur. Het landschap van Brandenburg is over het algemeen bosrijk, ideaal om te wandelen en te fietsen. Vooral het natuurgebied Schorfheide is een schitterende locatie. Echte natuurliefhebbers kiezen uit vakantiehuizen in de nabijheid van dit natuurgebied. Ook het merengebied Spreewald, met een rijk flora- en faunaleven, is een hoogtepunt van deze regio.

 

WIKIPEDIA: Brandenburg (niedersorbisch Kraj Bramborska, plattdeutsch: Bramborg/Brannenborg) ist ein Land im Nordosten Deutschlands. Die Landeshauptstadt ist Potsdam. Brandenburg grenzt im Osten an Polen (an die Woiwodschaften Westpommern und Lebus), im Süden an Sachsen, im Westen an Sachsen-Anhalt, im äußersten Westen an Niedersachsen (ein kurzes Stück an der Elbe) und im Norden an Mecklenburg-Vorpommern. Außerdem umschließt Brandenburg die zentral gelegene Bundeshauptstadt Berlin vollständig, die als Stadtstaat ein eigenes Land der Bundesrepublik Deutschland darstellt... naar website

 

 

NOVASOL Vakantiehuizen in Duitsland

Brandenburg

Brandenburg is een deelstaat in het oosten van Duitsland. Het is een relatief dunbevolkte deelstaat, die georiënteerd is op de stad Berlijn, die wel bij het historische Brandenburg hoort, maar er sinds 1920 als een enclave middenin ligt. De hoofdstad is Potsdam. Een andere grotere stad is Cottbus in het zuidoosten, in het gebied waar zich de kleine Sorbische minderheid bevindt.  

 

  

 

 

 
 

Twintig jaar na de val van de muur is Berlijn één van de grootste steden van Europa. De rijke historie van de stad mengt zich prima met de moderne cultuur. Vele moderne gebouwen getuigen van de ontwikkeling die Berlijn heeft doorgemaakt, een bruisende culturele stad. Bovendien is Berlijn één van de groenste steden van Europa, met vele parken en meren. Rondom het stedelijke landschap Berlijn ligt het uitgestrekte natuur-, cultuur- en merenlandschap van Brandenburg. Ongeveer een derde van de oppervlakte van Brandenburg is beschermd natuurgebied. Hier kunt u bijna ongerepte landschappen bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie actief beleven. Lekker rustig of sportief met de kano de smalle stroompjes van het Spreewald bedwingen. Wandelen door de bossen en veengebieden van de Schorfheide. Of met de fiets op ruim 7.000 km fietspaden dwars door de regio. Langs de rivieren Havel (met de Havelradweg), Oder en Spree. Tot aan Kopenhagen of naar de grens met Polen. Meer dan 3.000 glasheldere meren en 30.000 km lange rivierlandschappen maken Brandenburg tot de deelstaat met de grootste oppervlakte aan binnenwater. Met een plezierboot of op een wakeboard, met de kano of op een hydrobike. Met een motorjacht langs Slot Rheinsberg, met de zeilboot op de Scharmützelsee. De hoofdstadregio is een blauw paradijs dat tot het grootste watersportgebied van Europa behoort.