Toerisme-online

 

Gemeente Brunehaut

         

Plaatsen in Brunehaut

Brunehaut is een gemeente in de Belgische provincie Henegouwen.    Bleharies * Guignies * Hollain * Howardries * Jollain-Merlin * Laplaigne * Lesdain * Rongy * Wez-Velvain. 

NOVASOL Vakantiehuizen in België 

Brunehaut

De gemeente telt ruim 7500 inwoners. Brunehaut ligt ten zuiden van de stad Doornik, tegen de Franse grens. Door de gemeente stroomt de Schelde België binnen. De gemeente is samengesteld uit negen kleine deelgemeentes. Het gemeentehuis staat in de deelgemeente Bléharies. De andere deelgemeentes zijn Guignies, Hollain, Jollain-Merlin, Wez-Velvain, Lesdain, Laplaigne, Rongy en Howardries. Enkel Laplaigne ligt op de rechteroever van de Schelde.

Bezienswaardigheden: Een dode arm van de Schelde te Bléharies, nu een natuurgebied; De Pierre de Brunehaut, een megaliet te Hollain. Ze markeert een kruispunt aan de "chaussée Brunehaut".  

 

Hollain

 

RESTAURANT SEL ET POIVRE: Situé au coeur du village de Hollain. Nathalie et Alexis vous accueillent dans un cadre contemporain.Petite et conviviale notre salle peu contenir une trentaine de personnes.Nous vous proposons une cuisine française teintée d'une touche personnelle. Cette cuisine est élaborée à partir de produits frais issus de petits producteurs locaux et du marché matinal. Au plaisir de vous acceuillir.... meer info bij Sel et Poivre  

 

Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa! 

Rongy

 

BROUWERIJ VAN BRUNEHAUT: Het is in 1890 dat de familie Allard te Guignies de brouwerij van Brunehaut opricht, toen nog Brouwerij St. Joseph. In de streek worden ze bekend om bieren zoals “La Druide” en de “Brunehaut 8°”. In 1991 gaat het bedrijf een nieuwe uitdaging aan met een verhuis naar moderne gebouwen, maar behoudt het artisanale karakter en de kwaliteit van de producten, door kenners bestempeld als “grand crus”. Een alliantie tussen Traditie en Moderniteit! Dit is dan ook de slagzin van het bedrijf, een echt credo voor de verantwoordelijken van de brouwerij van Brunehaut. Traditie, want de artisanale brouwerij behoudt de volledig natuurlijke brouwmethode voor bieren met een hoge gistingsgraad en die op flessen en op vaten hergist worden. Het resultaat is er naar: een aanbod van een tiental diverse abdij- en biologische bieren, die één voor één kostbaar en origineel zijn. Om er bovendien voor te zorgen dat er een band blijft bestaan met de streek, worden de gerstsoorten die gebruikt worden bij het brouwen van onze bieren op onze eigen boerderij te Gaurain-Ramecroix geteeld .... meer info bij Brouwerij van Brunehaut 
 

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!