Toerisme-online

 

Gemeente Celles

         

Plaatsen in Celles

   

 

Celles

Celles ligt enkele kilometers zuidoostelijk van Dinant. Het bezit een der oudste en best bewaarde landelijke romaanse kerken van het Maasland (begin 11de eeuw). In de buurt van het dorp de 15de-eeuwse, vervallen burcht van Veves, een goed voorbeeld van middeleeuwse vestingbouw. In een bocht van de weg naar Dinant staat bij een restaurant een Duitse tank; het is een gedenkteken dat de verste opmars van de Duitsers aangeeft in het Ardennenoffensief (1944-1945); op 25 december kwamen de pantserkolonnes zonder benzine te zitten; op die dag begon Montgomery zijn tegenoffensief op Rochefort.

WIKIPEDIA: Celles of Celles-lez-Tournai is een dorp en gemeente in de Belgische provincie Henegouwen in België en telt bijna 5500 inwoners. De gemeente ligt in het noordwesten van de provincie, nabij de Schelde die er de grens met de provincie West-Vlaanderen vormt. De gemeente bestaat naast Celles zelf nog uit de deelgemeenten Schalafie (Escanaffles), Molenbaix, Popuelles, Pottes en Velaines. Alle zes zijn dorpen in een uitgestrekt landelijk gebied. Schalafie en Pottes in het noorden liggen aan de linkeroever van de Schelde.  

B&B LE TEMPS DIFFERENT: B&B Le Temps Différent ligt in Celles, op 31 km van Lille, en biedt gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid. Deze bed & breakfast heeft een spacentrum en een hot tub. U kunt er ook genieten van een drankje aan de bar. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv en sommige hebben een zithoek waar u na een drukke dag kunt ontspannen. De kamers beschikken over een eigen badkamer. Voor extra comfort worden er badjassen, slippers en gratis toiletartikelen verstrekt.

 

B&B LES SECRETS DE LA VIE: B&B Les Secrets de la Vie ligt op een goede locatie in Celles en beschikt over een tuin, gratis WiFi, een gedeelde lounge en een bar. De kamers van de bed & breakfast hebben airconditioning en een eigen badkamer. In de bed & breakfast zijn kranten, een faxmachine en kopieerapparaat beschikbaar, waar u gebruik van kunt maken. De bed & breakfast biedt een bad, gratis toiletartikelen, een flatscreen-tv met satellietzenders en een dvd-speler. Sommige kamers hebben ook een kitchenette met een magnetron. Alle kamers zijn voorzien van een bureau. B&B Les Secrets de la Vie verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet.

 

Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa!