Toerisme-online

 

Gemeente Chaudfontaine

         

Plaatsen in Chaudfontaine

   

 

Chaudfontaine

Chaudfontaine is een plaats en gemeente aan de Vesder in de provincie Luik, België. De gemeente telt bijna 21.000 inwoners. De plaats heeft zijn naam gegeven aan het gelijknamige bronwatermerk, sinds 2003 eigendom van Coca-Cola België. In deelgemeente Vaux-sous-Chèvremont ligt de westelijke tunnelingang van de tunnel van Soumagne, de langste spoorwegtunnel van België. De tunnel is het meest in het oog springende infrastructuuronderdeel van de hogesnelheidslijn HSL 3. Overige kernen zijn Vaux-sous-Chèvremont, Beaufays, Embourg en Ninane.

Chaudfontaine ligt 5 km zuidoostelijk van Luik aan de linkeroever van de Vesder. De plaats bezit de enige warme geneeskrachtige bron van Belgie (36,6 graden). Het 'Maison Simon Sauveur' in het 'Parc des Sources' is het huis van de man, die in 1676 het eerst de bron als kuur- en badwater gebruikte. Zijn initiatief groeide uit tot een grootse kuurbehandeling. Reeds in 1713 werd het 'Etablissement Thermal de Chaudfontaine' opgericht. Zowel vanwege de geneeskrachtige bron als vanwege de natuur trekt Chaudfontaine veel bezoekers. De plaats is een goed vertrekpunt voor wandelingen. Het Thermaalbad is voorzien van een schuifdak, dat automatisch op de weersituatie reageert... Gemeente Chaudfontaine -Wikipedia 

Het dorpje Chaudfontaine is gelegen op de grens van de Ardennen. Het kleine stadje heeft zijn naam niet gestolen want Chaudfontaine is de gelukkige eigenaar van de enige warme bron van België. Net als het wereldbekende kuuroord Spa staat het dorpje Chaudfontaine bekend om het zuivere bronwater en de schitterende kuuroorden. Het dorp is omgeven door schitterende natuur en de aanwezigheid van de rivier de Amblève zorgt voor talloze watersportmogelijkheden. Naast heerlijk wandelen, kunt u ook mooie fietstochten maken of tekeer gaan met de mountainbike.  

Fort Aventure: Op de heuvels boven Luik ligt, dominant boven de vallei van de Vesdre, een prachtige domein … Daar is de schat van het Fort de Chaudfontaine begraven, in een labyrint van gangen, in de diepste krochten van deze vesting … Geïnspireerd op het beroemde "Fort Boyard", een televisie-uitzending op de Franse televisie waarin een groep kandidaten een hele reeks van proeven moet afleggen om uiteindelijk zijn zakken te vullen in de schatkamer, wekt Fort Aventure ook gevoelens en emoties op. Kaarslicht, rook, lichteffecten en geluiden vormen het al prachtige decor van het Fort de Chaudfontaine om tot een fantastische plaats. Zonder nog te spreken over de legendarische figuren die rechtstreeks uit uw heroïsche dromen lijken te komen … of uit uw ergste nachtmerrie! Ondergaat u de betovering? Laat het avontuur beginnen!! Een schaterlach en, bij momenten, koude rillingen begeleiden u op uw tocht, die altijd in de meest veilige omstandigheden plaatsvindt, dankzij de monitors en het veiligheidsmateriaal dat u ter beschikking krijgt. Waterpartijen, spellenzalen, de zaal van het evenwicht, rappel, 3 dimensionaal labyrint, de zaal van de klokken, de apenbrug, … de obstakels volgen elkaar op aan een duivels tempo! Het spelelement is even belangrijk als de sportieve uitdaging.

Blauw Water: De rode draad bij elk bezoek aan Chaudfontaine is een blauwe: water. De naam zegt het zelf, dit is het stadje van ‘de warme bron’. Het unieke thermaal water van Chaudfontaine komt, na een onderaardse reis tot 1.600 meter diep, pas na meer dan zestig jaar aan de oppervlakte, met een temperatuur van 37 graden. Water is het eerste wat je ziet wanneer je Chaudfontaine binnenrijdt. De Vesdre kronkelt door de stad, in het dal van de vallei. Het huisje van de veerman staat er nog. Samen met de monumentale hekken aan het oude kasteelpark toont het hoe het hier vroeger was. Maar vlakbij staan de bottelarij van het beroemde water (eigendom van de Coca-Cola groep), het moderne Casino en het betonnen blok van het vroegere Hotel Palace.  Ertussen geprangd liggen de pittoreske Esplanade van het oude station (de glazen overkapping werd vereeuwigd door Paul Delvaux, maar de trein stopt er al lang niet meer), de ‘Belles Fontaines’ van 1747 en het ‘Huize Sauveur’, waar in 1676 de eerste thermale baden werden gegeven en dat vandaag het VVV huisvest. 

 

 

HOTEL IL CASTELLINO: Hotel IL Castellino biedt eenvoudig ingerichte kamers met uitzicht op de bergen. In de omgeving zijn vele wandelpaden te vinden. U kunt heerlijk ontspannen in de tuin of op het terras van het hotel. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers van Hotel IL Castellino zijn voorzien van houten meubilair en roze linnengoed. Ze zijn tevens uitgerust met een flatscreen-tv, een kleine zithoek en een bureau. De kamers hebben een badkamer met een bad of douche en gratis toiletartikelen. In de ontbijtzaal wordt dagelijks een ontbijt geserveerd met verse broodjes, verschillende soorten zoet en hartig beleg, en koffie en thee. Het restaurant van het hotel is geopend voor lunch en diner en serveert een à-la-cartemenu met Italiaanse en Franse gerechten.

 

LE CHATEAU DES THERMES: Le Chateau Des Thermes ligt op 7 km van het centrum van Luik en is een prachtig en luxueus kasteelhotel in Chaudfontaine. In deze rustige omgeving kunt u zich eens heerlijk in de watten laten leggen, bijvoorbeeld met alle gratis wellnessfaciliteiten. De hotelkamers zijn comfortabel en modern ingericht. Alle kamers hebben een eigen badkamer en een badjas om te gebruiken in het wellnesscentrum. Tijdens uw verblijf kunt u gebruikmaken van alle wellnessfaciliteiten die hier beschikbaar zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van een speciale behandeling met bronwater of een hot-stone-massage. Dat belooft pure ontspanning. Met zo veel beschikbare massages en behandelingen is er zeker iets voor u bij.. 

BLACK&WHITE: Dit appartement ligt in Chaudfontaine en beschikt over een terras en een tuin. Het appartement ligt op 3,6 km van Source O Rama. U kunt er gebruikmaken van gratis WiFi en privéparkeergelegenheid. Het appartement heeft een zithoek, een eethoek en een keuken met een oven en een magnetron. Er is ook een flatscreen-tv. Verder biedt het Black&White onder andere een zonneterras.