Toerisme-online

 

Gemeente Courcelles

         

Plaatsen in Courcelles

Courcelles is een plaats en gemeente in de provincie Henegouwen in België.   Courcelles * Gouy-lez-Pieton * Souvret * Trazegnies. 

 

 

Courcelles

De gemeente telt ruim 29.500 inwoners. Courcelles ligt ten westen van Charleroi, in de stedelijke rand, en erdoor gescheiden door het kanaal Charleroi-Brussel. Courcelles zelf is de grootste kern en ligt het dichtst bij de stad Charleroi. In het westen van de fusiegemeente liggen drie minder verstedelijkte deelgemeenten, namelijk Gouy-lez-Piéton, Souvret en Trazegnies.... Wikipedia 

NOVASOL Vakantiehuizen in België

Trazegnies

Op 13 km ten noordwesten van Charleroi ligt het stadje Trazegnies. Tot de bezienswaardigheden behoort de gotische kerk van het landelijke Henegouwse type uit de 16de eeuw, met in het interieur twee mausoleums van de Heren van Trazegnies. In de mooie omgeving ligt de 18de-eeuwse pastorie. Tevens is er een heel mooi kasteel te zien, waaraan tussen de 11de en 18de eeuw werd gebouwd: de voorgevel is in Waalse renaissancestijl opgetrokken. Ook hier kent men het 'Gouter Matrimonial', de verlovingskoffietafel op Pinkstermaandag.