Toerisme-online

 

Gemeente Couvin

         

Plaatsen in Couvin

   

 

 

Couvin

Couvin is een stad in de Belgische provincie Namen. De stad telt bijna 13.500 inwoners. Couvin ligt in het zuidwesten van de provincie, tegen de grens met de provincie Henegouwen en met Frankrijk.

Naast Couvin zelf liggen in de gemeente nog de deelgemeenten Aublain, Boussu-en-Fagne, Brûly, Brûly-de-Pesche, Cul-des-Sarts, Dailly, Frasnes-lez-Couvin, Gonrieux, Mariembourg, Pesche, Petigny, Petite-Chapelle en Presgaux. In het noorden van Frasnes ligt het gehucht Géronsart.

Het noordelijk deel van de gemeente Couvin ligt in de Fagne, het zuidelijk deel in de Lage Ardennen. Couvin behoorde vroeger tot de Goede Steden, dat betrof een groep van voornaamste plaatsen in het Prinsbisdom Luik.... Wikipedia  

Dit is de enige plaats van betekenis in het zuiden van de 'Botte', een vredig en bevallig vakantieoord tussen aangename boerendorpjes. De grootste attractie van Couvin wordt gevormd door Les Cavernes de l'Abîme (Spelonken van de Afgrond), een reeks door de Eau Noire uitgeholde grotten in het centrum van de stad. Bij opgravingen werden behalve sporen van menselijke bewoning de beenderen gevonden van een holenbeer, hyena's en leeuwen uit het Quartair. Tijdens de zomermaanden en in de weekeinden van Pasen tot september wordt in de Salle des Arches (Bogenzaal) een didactisch schouwspel vertoond over het ontstaan van leven op deze planeet. 

KARTING DES FAGNES: De Karting des Fagnes is met zijn 1.388 meter één van de langste circuits van Europa. Hij ligt in een groene en toeristische streek. De infrastructuur is zeer volledig en telt onder meer een groot cafetaria, kleedkamers met douches en een mooi restaurant met panoramisch uitzicht.
 

 

MANOIR TROMCOURT: De Manoir Tromcourt is gevestigd in een landhuis uit 1660, op 2 km van het bijzondere stadje Mariembourg. Het biedt klassieke interieurs met oude schilderijen en antieke voorwerpen. Het landhuis ligt op 4 km van Couvin. De accommodatie biedt gratis WiFi, Er is gratis privéparkeergelegenheid. De kamers variëren in stijl en bieden uitzicht op het park. Sommige kamers zijn voorzien van houten vloeren, en alle kamers hebben eigen badkamers met gratis zeep en shampoo. Tromcourt Manoir biedt elke ochtend een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet. Dit is afhankelijk van het seizoen. Op zonnige dagen kunt u op het terras eten. In Mariembourg vindt u verschillende restaurants waar u heerlijk kunt dineren. Tromcourt heeft ook een kleine eigen brasserie.

VAKANTIEHUIS LES HAYETTES: Als je droomt van rust en ruimte, ben je van harte welkom in dit prachtige huis in de buurt van Chimay. De woning biedt modern comfort en een persoonlijk tintje waardoor je je direct op je gemak voelt. In de zomer geniet je van het prachtige terras met uitzicht om te barbecuen, in de winter vind je een toevlucht bij de open haard. Er zijn verschillende ruimtes voor het hele gezin: drie slaapkamers, een badkamer en een grote woonkamer. In de regio zijn vele activiteiten mogelijk, zoals wandelen of fietsen, maar ook een bezoek aan Chimay met de proeverij van het beroemde plaatselijke bier en de kaas.


 

 

Cul-des-Sarts

 

LA FERME DU BAILLY: La Ferme du Bailly is een prachtige, 19e-eeuwse hoeve in de regio Couvin, op een steenworp afstand van Frankrijk. Dit gerenoveerde vakantiehuis is comfortabel en aangenaam gedecoreerd, met mooie slaapkamers waarvan sommige met een eigen badkamer. De woonkamer is ook mooi ingericht en ideaal voor gezellige avonden bij de haard.
 

Last Minute Vakanties