Toerisme-online

 

Gemeente Deerlijk

         

Plaatsen in Deerlijk

   

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit! 

Deerlijk

Deerlijk is een plaats en gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De gemeente wordt doorkruist door twee grote beken (Gaverbeek en Slijpbeek). De gemeente heeft geen deelgemeente, maar in het zuiden ligt wel het gehucht Sint-Lodewijk.

Bezienswaardigheden: De Sint-Columbakerk (recentst verbouwd in 1775) met het Sint-Columbaretabel (van omstreeks 1535); De Kapel Onze-Lieve-Vrouw ter Ruste (uit 1639); Het geboortehuis van dichter René De Clercq (uit 1790); De windmolen Ter Geest en Ter Zande, een stenen stellingmolen uit 1888, genoemd naar twee verdwenen oudere molens uit Deerlijk.

Natuurgebieden:  De Gavers (een provinciaal domein op de grens met Harelbeke), Wilgenhoek en Wijmelbroek.

Deerlijk is heerlijk.... om te genieten, te ontdekken, te beleven.... In Deerlijk hebben we voor elk wat wils. Wandelaars en fietsers zullen hier zeker iets van hun gading vinden. Twee wandelroutes voeren u door het charmante Deerlijkse landschap: het Jan Lodewijkpad, ongeveer 9 km. en het René de Clercqpad, ongeveer 8 km. De Textielfietsroute, Deerlijk - Anzegem, brengt de fietser langs de mooie hoekjes en pittoreske plaatsjes van deze bedrijvige textielgemeente.... naar website