Toerisme-online

 

Gemeente Dentergem

         

Plaatsen in Dentergem

   

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!

Dentergem

Dentergem is een plaats en gemeente in de provincie West-Vlaanderen in België. De gemeente bestaat naast Dentergem zelf nog uit de deelgemeenten Markegem, Oeselgem en Wakken. Deze drie dorpen liggen tegeneen, ten zuiden van Dentergem, tussen de Mandel en de Leie. Dentergemnaren worden ook wel eens papeters genoemd, wat symbool staat voor levensgenieters. Om dit te symboliseren werd er in 2007 een bronzen beeld De papeters onthuld.

In 1770 begon Jacobus Liefmans een bierbrouwerij in Oudenaarde. Sinds 1896 bevindt zich in Dentergem een tweede vestiging van brouwerij Liefmans, brouwer van onder meer het witbier Dentergems. Sinds 1990 werd het gehele bedrijf eigendom van de Dentergemse brouwerij 'Riva', maar de naam en de bieren bleven behouden. Er werden meer dan 15 verschillende bieren gebrouwen. In december 2007 ging brouwerij Riva uiteindelijk failliet na een lange gerechtelijke lijdensweg. De brouwerijgroep Duvel-Moortgat, bekend van het bier Duvel, nam het beheer, de gebouwen en de receptuur over. Er worden ondertussen weer enkele Riva- en Liefmansbieren gebrouwen op de locatie in Oudenaarde.

Bezienswaardigheden: De kerk en het kerkplein, welke zijn gerestaureerd tussen 2006 en 2008; Ten westen, tegen de Tieltse Poelberg, wordt het Meikensbos (ook gekend als Vijverbos) als natuurgebied ontwikkeld. Het Grote Routepad 128 (Vlaanderenroute) doet sinds einde 2007 dit bos aan; In de deelgemeente Wakken wordt het domein Baliekouter ontwikkeld.

In de streek van Dentergem bestond eertijds het gebruik om op mei-avond de mei te gaan steken op de huizen waar huwbare dochters waren. De verschillende meien, die men hiervoor gebruikte, hadden elk zo hun eigen betekenis. Zo was de doorntak bestemd voor een kwade dochter, de populierentak voor een meisje dat waait naar alle winden, de elzentak voor een babbelziek kind, de vliendertak voor een dochter die 'van kwade doen' is. De kerselarentak voor iemand die met Jan en alleman loopt, tenslotte de berken- of billentak voor het wicht dat braaf en deugdzaam is.... naar website

NOVASOL Vakantiehuizen in België 

Wakken

 

B&B DE ZOETE KERS: B&B De Zoete Kers beschikt over 3 kamers die voorzien zijn van een televisie met dvd-speler, radio, wekker, bureau, zitje, draadloos internet en een badkamer met een bad en/of douche, toilet, badjas, slippers en een föhn. In de kamers beschikt u bovendien over een aantal keukenfaciliteiten zoals een koelkast, magnetron en koffie- en theefaciliteiten. Geniet ’s ochtends van een heerlijk ontbijtje in de ontbijtruimte van de Bed & Breakfast. Op aanvraag krijgt u een lunchpakket mee voor een picknick tijdens een fietstocht of wandeling. Ontspan na een actieve dag in de sauna van B&B De Zoete Kers.... meer info bij HotelSpecials

 

JULES PLACE: Dit appartement ligt in Wakken, op 34 km van Brugge. Lille ligt op 40 km afstand. De accommodatie biedt gratis privéparkeergelegenheid. U vindt er een zithoek, een eethoek en een keuken, uitgerust met een oven. Handdoeken en beddengoed worden verstrekt in dit appartement. Gent ligt op 27 km van Jules place en Oostende ligt op 47 km van de accommodatie. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven is Oostende - Brugge, op 48 km van Jules place.