Toerisme-online

 

Gemeente Dessel

         

Plaatsen in Dessel

   

Dessel

Dessel is een plaats en gemeente in de Belgische Antwerpen. De gemeente ligt in de Kempen, op zo'n 15 km van Turnhout. Ten zuiden loopt het Kanaal Bocholt-Herentals. Naast Dessel-centrum liggen in de gemeente nog de gehuchten Witgoor, Brasel, en Heide.

Bezienswaardigheden
De Boerentang, een historische hoevesite, waarvan de geschiedenis tot de 13de-14de eeuw teruggaat, De oudste bebouwing zou tot de 16de eeuw teruggaan;.
Het Oud Gemeentehuis in eclectische stijl, gebouwd in de periode 1932-1934;
De pomp op de markt dateert uit 1842;
De Sas4-toren;
De Sint-Niklaaskerk;
De classicistische pastorie uit 1778;
Het orgel van de Heilige Familiekerk in het gehucht Witgoor is beschermd als monument.

Dessel is vooral bekend vanwege het jaarlijkse metalfestival, Graspop Metal Meeting. Het driedaagse festival wordt bezocht door tienduizenden metalheads uit binnen- en buitenland. 

HOTEL GOLDEN DRAGON: Hotel Golden Dragon ligt in Dessel, op 14 km van de Nederlandse grens, en heeft een eigen restaurant. Er is gratis WiFi beschikbaar. De accommodatie bevindt zich 15 km van Bobbejaanland. Alle kamers hebben een minibar en een zithoek. Er zijn ook een waterkoker en een koffiezetapparaat aanwezig. Uw eigen badkamer is uitgerust met een douche, een föhn en een bad. Daarnaast vindt u hier een bank, een bureau en een kluisje. Het restaurant van Hotel Golden Dragon serveert verse Chinese gerechten. Daarnaast is er gratis parkeergelegenheid, en het hotel is eveneens gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.... meer info bij Booking.com

 Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa!