Toerisme-online

 

Gemeente Differdange

         

Plaatsen in Differdange

  Differdange * Lasauvage * Niederkorn * Oberkorn. 

NOVASOL Vakantiehuizen 

Differdange

Differdange is een welvarende industrieplaats, 27 km ten zuidwesten van de stad Luxemburg en dicht bij de grens met Frankrijk. Van de 'Mont-de-Salveuve' (440 meter) heeft men een weids uitzicht over de omgeving.

In de vallei van de Boven-Chiers gelegen, aan de voet van de Dogger hellingen die uitkijken over een voorland van goed 100 meter, is Differdange een industriecentrum van de eerste orde. Bekend door het fabriceren van de balken Grey; het draagt de naam De IJzerstad. Differdange biedt talrijke toeristische attracties. U vindt er onder meer een cisterciënzerabdij, die in 1235 werd gesticht; het kasteel van Differdange, dat onderdak verleent aan de Miami University; het nieuwe en oude stadhuis. Het Gerlache-Park is een groene oase in het stadscentrum met een bloemenhorloge. Lasauvage is het enige Franstalige dorpje in Luxemburg. Het werd uitgeroepen tot voorbeelddorp voor het behoud van de industriële woonomgeving en maakt deel uit van de gemeente Differdange. Het bevindt zich op enkele kilometers van het stadscentrum. Industrie- en spoorwegpark van Fond-de-Gras, met de oude mijnwerkerskroeg 'Bei der Giedel', gebouwd in 1881 en reconstructie van een typische kruidenierswinkel uit het begin van de vorige eeuw. 

Bezienswaardig: Industrie- en spoorwegpark Fond-de-Gras - Train 1900 - Claus Cito parcours 

HOTEL LE PRESBYTERE: Hotel Le Presbytère ligt in het afgelegen dorp Lasauvage en heeft een à-la-carterestaurant, een terras in de tuin en een kinderspeelplaats. Deze accommodatie beschikt tevens over een bibliotheek, gratis parkeergelegenheid en gratis internet. Elke kamer beschikt over een hardhouten vloer, een flatscreen-tv met kabelzenders en een kledingkast. De eigen badkamer is voorzien van een douche, een haardroger en handdoeken. De familiekamer biedt extra ruimte.... meer info bij Booking.com

 

Biedmee.be