Toerisme-online

 

Gemeente Doetinchem

         

Plaatsen in Doetinchem

  Doetinchem * Gaanderen * Nieuw-Wehl * Wehl * Wijnbergen. 

Last Minute Vakanties

Doetinchem

Doetinchem, cultureel en economisch centrum van de Gelderse Achterhoek, ligt aan de Oude IJssel in een gebied dat rijk is aan natuurschoon met akker- en weiland, afgewisseld door bossen. De kern van deze voormalige Hanze- en vestingstad is in 1945 verwoest en een modern autovrij winkelcentrum geworden. De Grote- of St.-Catharinakerk, een gotische hallenkerk uit de 16de eeuw (koor 14de eeuw), de Evangelisch-Lutherse kerk uit 1500, de Walmolen aan de IJsselkade (1850), de Molen Aurora (1870) en Museum 't Gevang, een 17de-eeuws gevangenisgebouw gewijd aan de stadshistorie, maar ook met wisselende exposities. Vrij toegankelijke natuurgebieden: Boswachterij Slangenburg (580 ha) met gelijknamig kasteel (niet te bezoeken) en hertenkamp; De Wrage (35 ha) met hertenkamp en voliere; Kruisbergse Bossen (340 ha), loofhoutbossen; Hagen (340 ha), naaldhout afgewisseld met bouw- en weiland. Op de Oude IJssel met jachthaven en bootverhuur wordt druk watersport bedreven. Overige recreatie: dieren- en vogelpark, bowlingcentrum, sport- en recreatiepark Zuid met picknickplaatsen en sportveldjes.

Doetinchem heeft de toerist veel te bieden. Elke dinsdag is er waren- en lapjesmarkt, er zijn uitgebreide winkelmogelijkheden en er is een zeer verscheiden aanbod aan horecagelegenheden. Ieder jaar worden er bijzondere evenementen georganiseerd, waarvan het straattheaterfestival in juni, het stadsfeest in september en de fietsvierdaagse in juli de belangrijkste zijn. De omgeving van Doetinchem is bos- en waterrijk en leent zich perfect voor het maken van fiets-, wandel- en kanotochten.  

BEZIENSWAARDIG
Kastelen: Hagen te DoetinchemSlangenburg in Doetinchem 

HOTEL VILLA RUIMZICHT: Alle 41 hotelkamers zijn rookvrij en voorzien van gratis Wi-Fi, een digitaal verlichtingssysteem, een televisie en een badkamer met een bad en/of douche met toilet. Iedere kamer is ingericht in een eigen unieke stijl en voorzien van Dutch Design. @RTHURS is het domein van chef Arthur Ross. Hij volgt de ontwikkelingen in de gastronomie op de voet en mag met recht een culinaire trendwatcher worden genoemd. Zijn verrassingsmenu's gaan met de seizoenen mee en daarnaast is hij een fervent liefhebber van producten uit eigen streek. BITES is het informele zusje van @RTHURS en een ontmoetingsplek bij uitstek. Hier komen de 'Rondjes Bites' ter tafel. Een proeverij bestaande uit meerdere gerechtjes per gang. Een informele wijze van dineren waarbij tafelgenoten de uitgeserveerde gerechten met elkaar delen; het zogenaamde 'shared dining'. Ook is dit dé plek voor een snelle of uitgebreide lunch.... meer info bij HotelSpecials 
 

NOVASOL Vakantiehuizen in Nederland