Toerisme-online

 

Gemeente Duffel

         

Plaatsen in Duffel

   

Last Minute Vakanties

Duffel

De gemeente Duffel behoort administratief en gerechtelijk tot het arrondissement Mechelen. Centraal gelegen tussen Mechelen en Lier, is de gemeente goed bereikbaar. De gemeente sleepte in de loop der jaren reeds heel wat eretitels in de wacht: groene gemeente, monumentengemeente, sportgemeente, kortom: een aangename plaats om te wonen 

Wikipedia: Duffel is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Antwerpen. Duffel ligt aan de rivier de Nete. Duffel heeft geen deelgemeenten. De Nete verdeelt het centrum in twee woonkernen. Duffel-West ligt op de rechteroever van de rivier, Duffel-Oost op de linkeroever. Verder oostwaarts ligt nog het landelijk gehucht Mijlstraat, tegen Lier en Koningshooikt aan.

Bezienswaardigheden
De Sint-Martinuskerk, ten westen van de Nete, is neogotische kruiskerk. De oudste delen blijven over van de gotische kerk uit 1486; het grootste deel van de kerk werd echter in de tweede helft 1860-1865 opgetrokken. Na vernieling in de Eerste Wereldoorlog werd de kerk in de jaren 20 naar die plannen heropgebouwd.
De parochiekerk gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Goede Wil, ten oosten van de Nete, werd opgetrokken vanaf 1639 en ingewijd in 1646.
De ruïnes van het Kasteel Ter Elst, waarvan de geschiedenis tot diep in de middeleeuwen teruggaat. Na schade in de Eerste Wereldoorlog verviel het kasteel geleidelijk tot een ruïne.
Meest markant stukje cultuur was de tot juli 2004 werkende bioscoop 'Plaza' uit het interbellum (1923) in quasi originele staat. Binnen was de (kleine) affiche te zien van de originele verfilming van De Witte naar het boek van Ernest Claes, met de Duffelse acteur Jefke Bruyninckx in de hoofdrol. Deze cinema werd genomineerd voor een finale-plaats in Monumentenstrijd 2007.
Verder: De parochiekerk gewijd aan Sint-Franciscus van Sales in het gehucht Mijlstraat dateert uit 1902-1904; Het Kasteeltje van Perwijsbroeck, uit het midden van de 19de eeuw; De Maltahoeve is een hoevesite uit 1762, met vermoedelijk een nog oudere kern. 

VAKANTIESTUDIO KLEINE JOHANNES: Vakantiestudio 'Kleine Johannes' is gelegen in Duffel en biedt een terras en uitzicht op de tuin. In de hele accommodatie is gratis WiFi beschikbaar en er is tevens gratis privéparkeergelegenheid aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een flatscreen-tv met kabelzenders. Sommige kamers hebben een zithoek waar gasten na een lange dag heerlijk kunnen ontspannen. De studio beschikt ook over een keuken, zodat gasten hun eigen maaltijden kunnen bereiden. In de omgeving zijn meerdere wandel- en fietsroutes te ontdekken.... meer info bij Booking.com