Toerisme-online

 

Gemeente Écaussinnes

         

Plaatsen in Écaussinnes

   

 

Écaussinnes

Écaussinnes (Waals: Les Scåssenes) is een gemeente in de provincie Henegouwen in België. Ze telt ruim 10.000 inwoners. De gemeente is in 1977 ontstaan uit de fusie van drie kleinere gemeenten, alle met Écaussinnes in naam; vandaar dat men in het taalgebruik soms van "des Écaussinnes" spreekt. De gemeente wordt doorkruist door het riviertje Sennette. In het oosten loopt het Kanaal Brussel-Charleroi. Het industriegebied van Feluy langs dit kanaal, ligt voor een groot gedeelte op het grondgebied van Ecaussines. Écaussinnes telt drie deelgemeenten, namelijk Écaussinnes-d'Enghien, Marche-lez-Écaussinnes en Écaussinnes-Lalaing. Ecaussinne-D'Enghien in het noorden heeft de grootste kern, en daar staat dan ook het gemeentehuis. De kleinere dorpskern van Écaussinnes-Lalaing vormt in feite één geheel met die van Écaussinnes-D'Enghien, enkel ervan gescheiden door de Sennette. Een paar kilometer naar het zuiden, eveneens langs het riviertje, ligt de dorpskern van Marche-lez-Écaussinnes.   

ECAUSSINNES-D'ENGHIEN: Dit tweelingstadje met Ecaussinnes-Lalaign ligt 6 km ten zuidoosten van 's-Gravenbrakel (Braine-le-Comte). Belangrijkste bezienswaardigheid is het Chateau de la Folke (18de eeuw), dat wordt omringd door een mooi park.

ECAUSSINES-LALAING: De andere helft van de tweelingstad ligt iets ten noorden van Ecaussinnes-d'Enghien. Ook hier is een grote bezienswaardigheid: een imposante burcht met twee vierkante torens. De bouw begon al in de 12de eeuw. In 1450 begon men reeds met verbouwen, dat tot in de 18de eeuw voortduurde met nog vele verbouwingen en uitbereidingen. Het museum in de burcht omvat meubilair, schilderijen, porselein, glaswerk en beeldhouwwerk. De St.-Aldegondekerk is in Henegouwse gotiek opgetrokken (16de eeuw). Een andere kerk, die van Onze-Lieve-Vrouwe-Hemelvaart, bevat de grafsteen van Rubens' zuster (1606). Er is een groot aantal wandelingen door het mooie landschap en het kastelenrijke gebied uigezet. Voor vrijgezellen bestaat hier een verrassende traditie: het 'Gouter Matrimonial', een openlucht koffietafel, waarbij de ongehuwde meisjes gastvrouw zijn. Een en ander geschiedt op Pinkstermaandag en gaat gepaard met rondritten en veel muziek. 

B&B EL TYU: Bed & Breakfast El Tyu is gevestigd in een traditionele boerderij met een tuinterras in het schilderachtige Ecaussinnes. Het biedt eenvoudige accommodatie met een eigen badkamer en gratis WiFi. Elke kamer kijkt uit op de achtertuin en is voorzien van een kleine kitchenette en een badkamer met bad. In de gemeenschappelijke eetzaal wordt een continentaal ontbijt geserveerd. B & B El Tyu beschikt over een gemeenschappelijke zithoek waar de gasten een boek kunnen lezen en kunnen genieten van een kopje koffie of een koud drankje. Er zijn tevens barbecue faciliteiten aanwezig op het terras. In de nabije omgeving vindt u een scala aan wandel- en fietspaden. De Bed & Breakfast voorziet u graag van lunchpakketten voor onderweg. Het dorpscentrum van Ecaussinnes ligt op slechts 1 km afstand.... meer info bij Booking.com 

B&B LE PRE SABOT: &B Le Pre Sabot bevindt zich in Écaussinnes-d'Enghien. Er is gratis WiFi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een televisie en een zithoek. De eigen badkamers zijn uitgerust met een douche. Alle kamers bieden uitzicht op de tuin. De kamers zijn ook voorzien van een bank en linnengoed. Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van het privézwembad. B&B Le Pre Sabot beschikt tevens over een tuin. Ook biedt de accommodatie gratis parkeergelegenheid.... meer info bij Booking.com 

Last Minute Vakanties