Toerisme-online

 

Gemeente Edingen

         

Plaatsen in Edingen

   

Last Minute Vakanties

Edingen/Enghien

Op 13 km van Soignies ligt het plaatsje Edingen, nauw verbonden met Ecaussinnes, waaraan zijn naam gekoppeld is. Dit tweetalig stadje, precies op de taalgrens gelegen, heeft enkele zeer opvallende bezienswaardigheden. Het stadhuis (16de eeuw) is een bezoek waard vanwege het fraaie tapijtwerk. Het kapucijnenklooster en vooral de kerk (17de eeuw) met het praalgraf van de Croij en de archieven van het grafelijk geslacht Arenberg zijn ook een bezoek waard. De St.-Nicolaaskerk (14de eeuw) heeft een mooi retabel (16de eeuw), een aanzienlijke kerkschat, fraaie kerktrappen en, in de toren, een beiaard met 51 klokken.  

Wikipedia: Edingen (oorspronkelijk Ingen, Frans: Enghien) is een stad en faciliteitengemeente in de Belgische provincie Henegouwen. Het stadje ligt in het noorden van de provincie, op zo'n 30 kilometer van Brussel en 80 km van Lille; de stadskern ligt vlak tegen de grens met Vlaanderen. De stad telt ruim 12.000 inwoners. Naast Edingen zelf bestaat de fusiegemeente nog uit de deelgemeenten Lettelingen (Petit-Enghien, "Klein" Ingen) en Mark (Marcq) en het gehucht Labliau.

Bezienswaardigheden: Edingen biedt ondanks de kleine oppervlakte de aanblik van een echt stadje met vele oude huizen (17e, 18e en 19e eeuw); Wandtapijtenmuseum in het Huis Jonathas (16e eeuw); Park van Edingen; Kerk en klooster van de kapucijnen met een museum van de familie van Arenberg; Sint-Niklaaskerk.