Toerisme-online

 

Gemeente Esneux

         

Plaatsen in Esneux

   

 

Esneux

Esneux is een geliefd vakantieoord op slechts 20 km ten zuiden van Luik. Esneux, dat tegen een bergrug is gebouwd, kan men verdelen in 'Bas'- (Laag-) en 'Haut'-Esneux (Hoog-Esneux). De beide delen worden voor voetgangers verbonden door een stenen trap, het overige verkeer moet het doen met een weg met een haarspeldbocht. In Esneux en directe omgeving liggen enkele adelijke behuizingen. Men kan er uitstekend wandelen langs vele bewegwijzerde paden. Tot de attracties van Esneux behoort het aboretum 'Parc du Mary Tessenire' (100 ha). Het is een prachtig domein met bewegwijzerde wandelwegen, visvijvers, uitzichtpunten, picknicktafels en barbecue-mogelijkheden. Het park heeft een grote verscheidenheid aan bomen. Tevens is er een uitkijktoren.

STONE STATION: Het Stone Station biedt huisdiervriendelijke accommodatie met gratis WiFi en ligt in Esneux. Maastricht ligt op 37 km afstand. Alle accommodaties beschikken over een flatscreen-tv met kabelzenders. Er zijn ook een eethoek en een kitchenette uitgerust met een broodrooster, een koelkast en een fornuis. Elke accommodatie heeft een eigen badkamer met een haardroger. Handdoeken worden verstrekt. U kunt ontspannen op het zonneterras van het Stone Station. In de omgeving zijn er meerdere plekken te vinden om te ontbijten... meer info bij Booking.com

 

VERBLIJF
Vakantiewoningen: Les Chanterelles 

Les Chanterelles: Het landhuis is heerlijk teruggetrokken midden in een privé domein van 300 ha, grotendeelds met bossen en akkers bedekt. Om het huis heen vindt u voortreffelijke plekjes om van het zonnetje te genieten waarvan, en niet voor het minst, het verwarmd zwembad, beschikbaar tussen 15 mei en 30 september.

 

Bowling van Tilff: Niet ver van Luik ligt de bowling van Tilff. Hij heeft: 8 bowlingbanen; een cafetaria met airconditioning en videospellen.

Wikipedia: Esneux (Waals: Esneu) is een plaats en gemeente aan de Ourthe in de provincie Luik, België. De gemeente telt ruim 13.000 inwoners. De Ourthe stroomt door de gemeente. Bezienswaardig zijn de ruïnes van het kasteel van Montfort, daterend uit de 15de eeuw. In Esneux bevindt zich de grootste mammoetboom van België en Nederland. Tilff ligt ten noorden van Esneux en hoorde niet bij het Hertogdom Limburg maar bij het Prinsbisdom Luik... Wikipedia