Toerisme-online

 

Gemeente Geldermalsen

         

Plaatsen in Geldermalsen

  Acquoy * Beesd * Buurmalsen * Deil * Enspijk * Geldermalsen * Gellicum * Meteren * Rhenoy * Rumpt * Tricht. 

 

Beesd

 

BUITENLEVENHUISJE: Dit vakantiehuis is al rond 1500 gebouwd als jachtopzienerswoning van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Vele generaties jachtopzieners hebben er gewoond. Na ernstig achterstallig onderhoud is het in 2011 grondig gerestaureerd met een nieuw rieten dak, eikenhouten vloeren, centrale verwarming, drie slaapkamers en een moderne badkamer en keuken. Samen met een styliste is de woning helemaal in stijl van magazine "Buitenleven" ingericht als knus vakantiehuis voor zes tot acht personen. Rondom het huis ligt een heerlijke tuin met een prachtig uitzicht over de akkers. Vanuit de voordeur loopt u zo de lanen in voor een heerlijke wandeling.

LANDGOED MARIENWAERDT: “Als kind vind je het de normaalste zaak van de wereld dat je op zo’n groot landgoed woont. Het stomme is dat ik me nu pas realiseer hoe het was om hier op te groeien, hoe bijzonder het eigenlijk was.” “Mijn lievelingsplek is de moestuin van mijn ouders, daar heb ik de mooiste herinneringen aan. Als kind stepte ik er rond en plukten we kruisbessen.” Er staan sinaasappelbomen waar haar ouders heerlijke marmelade van maken. Met engelengeduld worden de sinaasappels geschild en zorgvuldig van al het wit ontdaan. Lotje heeft geen spijt van haar besluit terug te keren naar het landgoed. “Ik weet zeker dat er nichtjes zijn die de Bed & Breakfast willen overnemen. Ik hoop een bloeiend bedrijf na te laten en dan ga ik zelf in een klein huisje met een grote tuin truien zitten breien met de poes op schoot.” Eind 2004 hield de NCRV de verkiezing 'De mooiste plek van Nederland'. Mariënwaerdt was 1 van de 36 voorgedragen plekken. De familie Van Verschuer doet er alles aan om haar landgoed in stand te houden. Vroeger was het leven eenvoudiger. De landerijen en de pachtboerderijen, leverden voldoende op om een goed leven op het huis te kunnen leiden. Het was een vanzelfsprekende zaak dat het landgoed in haar geheel werd bewaard voor volgende generaties. Met het stijgen van de kosten in de loop der tijden is die zaak niet meer zo vanzelfsprekend en dienen er andere bronnen van inkomsten bij te worden gezocht. 

 

Enspijk

 

VRIJETIJDSPARK DE ROTONDE: Op Vrijetijdspark de Rotonde in Enspijk krijg je ruimte om te doen waar je zin in hebt. Plezier voor jong en oud staat voorop! 50+ genieters en gezinnen met jonge kinderen vinden hier een fijne vakantieplek in de Betuwe. De Betuwe nodigt uit tot sportieve activiteiten en op de camping is voor kinderen veel te doen. Door de centrale ligging in de provincie Gelderland, zijn verrassende steden, attracties en musea nooit ver weg.... meer info bij Ardoer  

 

HotelMoment.nl 

Geldermalsen

Geldermalsen, een landelijke gemeente die vooral dankzij het aantrekkelijke Lingegebied steeds meer wordt bezocht voor een gezellig, natuurlijk, dagje uit. De Linge, een rijk stuk natuur in het landschap, kronkelt voor een groot gedeelte door de gemeente Geldermalsen. Rijn en Waal zijn door mensenhanden aangetast, vervuild en dragen de lasten van de welvaartsmaatschappij. De Linge is echter grotendeels gebleven wat ze was, geen kanaal met zware oeverbescherming, maar een natuurlijk riviertje. Daarom vormt de Linge met zijn oevers, uiterwaarden, rietkragen, moerassen, grienden, wielen en wilgenbossen eigenlijk één groot waardevol natuurgebied. Frisse lucht, stilte en een vredig landschap, dat vooral uitnodigt tot een wandel- of fietstocht over de kronkelende dijken. Er zijn bijzonder fraaie wandel- en fietsroutes uitgezet die langs vele mooie plekjes voeren. Hierbij wijzen wij u met name op het Landgoed Mariënwaerdt tussen Tricht en Beesd en de Heemtuin in Geldermalsen. Bloesemkijkers waren de eerste toeristen in het Lingegebied. Maar inmiddels zijn er velen bijgekomen. Ze hebben ontdekt, dat deze streek, naast de bloeiende boomgaarden, nog veel meer aantrekkelijke kanten heeft. De geschiedenis laat zich niet in geschiedenisboeken wegstoppen. Bezoekers kunnen genieten van de vele prachtig gerestaureerde kerken, molens en woonhuismonumenten in de verschillende pittoreske kernen.