Toerisme-online

 

Gemeente Gemert-Bakel

         

Plaatsen in Gemert-Bakel

  Bakel * De Mortel * De Rips * Elsendorp * Gemert * Handel * Milheeze. 

 

 

Gemert-Bakel

Aan de westrand van de Brabantse Peel ligt de gemeente Gemert – Bakel. Het is een uitgestrekte plattelandsgemeente en is met een oppervlakte van 12.362 hectare de grootste gemeente van de regio Eindhoven. De gemeente bestaat uit de kernen Gemert - Bakel – Elsendorp - Handel - Milheeze - De Mortel en De Rips en heeft circa 27.800 inwoners. Gemert-Bakel is centraal gelegen binnen een half uur rijden van Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Venlo. Het Gemert-Bakelse landschap wordt in hoofdzaak bepaald door twee geologische verschijnselen: de Peelrandbreuk en de Midden-Brabantse dekzandrug. De Peelrandbreuk is een nog actieve storing in de ondergrond, die via Bakel door de kern Gemert richting Esdonk loopt. Aan de Oostzijde bevindt zich de langzaam omhoogstuwende Peelhorst, aan de westzijde ligt de zakkende Centrale Slenk. De Peellandbreuk gaat vergezeld van een zeer gevarieerd landschap. De oude route van Bakel naar Erp loopt parallel aan de Peellandbreuk en de Centrale Slenk. De gemeente Gemert-Bakel bestaat sinds 1 januari 1997 en is ontstaan door samenvoeging van de voormalige gemeenten Bakel en Milheeze en Gemert. Beide voormalige gemeenten hebben elk een eigen specifieke geschiedenis, maar blijken ook al lange tijd geleden met elkaar verbonden te zijn geweest.... Gemeente Gemert-Bakel 

BEZIENSWAARDIG
Kastelen: Kasteel van Gemert 

 

Streekmuseum De Tolbrug: Werkplaats van het geheugen. 'Allles wat de mensen vroeger hebben gehad' 1300-1950. Gebruiksvoorwerpen, werktuigen en gereedschappen die de mensen in Brabant en de Peel gebruikt hebben.

 

 

 

 

 

Gemert

Gemert in Oost-Brabant, 11 km ten N. van Helmond, wordt gedomineerd door het Kasteel, dat in de 14de eeuw door de Duitse Orde werd gebouwd. Het gebouwencomplex, in gebruik als missieklooster, bestaat uit een statig hoofdgebouw met voorplein (1740), twee poortgebouwen (16de eeuw), ophaalbrug en hoektoren. Het is door een gracht omringd en ligt in een vrij toegankelijk park. Voorts zijn er twee mooie molens: een Zaanse molen uit 1695 die in 1908 in Gemert is herbouwd (achtkante stellingkorenmolen) en een ronde stenen korenmolen. De Sijp (137 ha), met zijn heidevelden en akkers, is een karakteristiek uit heideontginningen ontstaan Oostbrabants landschap. 

BOERDERIJ DEN HUVENDER: Aan de rand van de Peel, in het buitengebied van het Brabantse dorp Gemert, ligt deze knusse en eenvoudig ingerichte boerderijwoning. U kunt hier genieten van een prachtige tuin, een sfeervol terras en een mooi uitzicht met rondom de woning kleinvee, een kikkerpoel en bloemenweide en speelweide. Het centrum van Gemert is gelegen op circa 1,5 km afstand en heeft vele voorzieningen en monumenten. De omgeving leent zich bij uistek voor het maken van mooie wandel- en fietstochten.

 

 

Milheeze

 

HOTEL NEDERHEIDE: De sfeervol ingerichte kamers van Hotel Nederheide zijn van alle gemakken voorzien. Zo heb je in jouw kamer een flatscreen televisie, zithoek, bureau en een badkamer met een douche, toilet en een föhn. Tevens beschikt je kamer over airconditioning en maak je in het hotel gebruik van gratis Wi-Fi. Vanuit je hotelkamer kijk je uit op het water en de omliggende natuur. ’s Ochtends begin je je dag goed met een ontbijt in de ontbijtruimte van het hotel. In de avond kun je in het hotel-restaurant genieten van een voortreffelijk diner, maar overdag biedt het hotel ook de mogelijkheid om te lunchen en te borrelen. Voor wat extra ontspanning neem je gratis een duik in het zwembad van het hotel of leg je in de zomer je badhanddoek neer op het fraaie zandstrand aan de zwemvijver.... meer info bij HotelSpecials  

NOVASOL Vakantiehuizen in Nederland