Toerisme-online

 

Gemeente Goeree-Overflakkee

         

Plaatsen in Goeree-Overflakkee

  Achthuizen * Den Bommel * Dirksland * Goedereede * Havenhoofd * Herkingen * Melissant * Middelharnis * Nieuwe-Tonge * Ooltgensplaat * Ouddorp * Oude-Tonge * Sommelsdijk * Stad aan 't Haringvliet * Stellendam * Zuidzijde. 

 

ACSI Kampeerreizen

Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is een eiland en gemeente in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Zuid-Holland dat tot eind 2012 bestond uit vier gemeenten: Goedereede, Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee. Goeree-Overflakkee wordt omsloten door de Noordzee, het Haringvliet, het Volkerak-randmeer, en het Grevelingenmeer. Goeree-Overflakkee behoort tot de provincie Zuid-Holland. Sommelsdijk echter, heeft als enige plaats op het eiland, tot 1805 tot de provincie Zeeland behoord. De grootste woonkern is het met elkaar vergroeide Middelharnis-Sommelsdijk, daarna volgen Ouddorp, Dirksland en Oude Tonge. De naam Goeree-Overflakkee wordt in de spreektaal vaak afgekort tot Flakkee en soms ook tot Overflakkee. Goeree-Overflakkee was tevens de naam van het lokale waterschap op het eiland.... Wikipedia  

    

      

 

 

Bungalow Ouddorp 

 

Bungalow Ouddorp 

 

 

Last Minute Vakanties 

Dirksland

Hoog boven de omgeving uit steekt de slanke toren van Dirksland. De toren geeft aan, waar de laat-Gotische kerk uit 1480 staat. Dit jaartal geeft de ouderdom van het dorp aan. Het spreekt voor zich dat er dan ook oude gevels zijn, die de historie uitbeelden. Elke tijd heeft zijn eigen bouwstijl en Dirksland heeft vele stijlen ondergaan. Een eerbiedwaardig dorp, uiteraard met een molen: 'De Eendracht' (1753).

Goedereede

Goedereede, in de kop van Goeree-Overflakkee, is een oude vissers- en handelsstad die in de 15de eeuw haar bloeitijd beleefde, maar daarna door verzadiging van de haven in verval raakte. Het is nog steeds een aantrekkelijke stad met aardig haventje, straten met karakteristieke huizen met oude gevels en een laat-gotische toren (eind 15de, begin 16de eeuw). In de omgeving van Goedereede zijn de stranden breed. Verblijfsaccommodatie is voornamelijk geconcentreerd in en rond Ouddorp, westelijk van Goedereede.

LAC DU SUD: Midden in het kleine dorpje Goedereede vindt u deze prachtig ingerichte woning met de smalste voorgevel van het dorp. Het is een waanzinnig leuk, historisch monumentenpand met een geweldige ligging. Het vakantiehuis ligt aan het water met een knus terrasje voor de deur. Hier kunt u onder het genot van een kop koffie genieten van het leven op het water en de voorbijgangers die terecht het prachtige dorpje Goedereede bezoeken. Het pand maakt deel uit van het prachtige oude centrum tezamen met gezellige cafeetjes, restaurantjes en winkeltjes.
 

Herkingen

 

BUNGALOW ZEEDIJK: Mooie vakantiewoning op een park aan het Grevelingenmeer. Het Grevelingenmeer heeft een zandstrandje en is op loopafstand. Het meer is het schoonste zoutwatermeer van Europa. In de directe omgeving bevinden zich een speelweide, wasgelegenheid, restaurants en een supermarkt. Het vormt een ideaal uitgangspunt voor wandel-, fiets- en watersportliefhebbers. Wilt u echt naar zee: op 15 minuten rijden vindt u het pittoreske dorpje Ouddorp met prachtige zandstranden; 20 kilometer daarvandaan ligt de bekende badplaats Renesse. Het is een prima uitvalsbasis om steden als Rotterdam, Antwerpen en Den Haag te bezoeken. Herkingen zelf beschikt over een mooie jachthaven waar u ook heerlijk een hapje kunt gaan eten. In Middelharnis ligt een lange Dijk waar het heerlijk winkelen is. Het is ook leuk een wandeling door de oude dorspkern te maken of het voormalige Rien Poortvliet museum te zien. Breng ook zeker eens een bezoek aan de Deltawerken.

Middelharnis

Middelharnis ligt aan de noordzijde van het Zuidhollandse eiland Goeree-Overflakkee. De haven, 2 km lang, staat in verbinding met het Haringvliet. Tegen Middelharnis aan ligt het dorp Sommelsdijk. Sinds de afsluiting van het Haringvliet (1971) is Middelharnis van belang voor de waterrecreatie. De stad bezit een stadhuis uit 1639, opgetrokken uit baksteen en zandsteen, een laat-gotische kruiskerk (15de eeuw) en aan de Voorstraat oude geveltjes. Ook Sommelsdijk heeft een 15de-eeuwse kerk en mooie gevels. In vier 17de-eeuwse huisjes is het Streekmuseum Goeree-Overflakkee ondergebracht. Buiten het dorp staat een bakstenen korenstellingmolen uit 1705. Ten slotte zijn er mooie kerken in Stad aan 't Haringvliet en Nieuwe Tonge, dorpjes die tot dezelfde gemeente behoren. Binnendijken (46 ha) is een natuurgebied omringd door oude binnendijken met bijzondere flora. Jachthaven: bij Middelharnis (botenverhuur) en bij Bakkenoord aan de Grevelingen.

 

 

Ooltgensplaat 

Ooltgensplaat, dorp op de oostpunt van Goeree-Overflakkee aan het Volkerak, vormt met de dorpen Den Bommel en Oude-Tonge de gemeente Oostflakkee. De polders in deze agrarische gemeente werden al in de 16de en 17de eeuw ingedijkt. Bij de haven ligt het voormalige Fort Prins Frederik met vierkante stenen toren, omgeven door wallen en een gracht. Het raadhuis dateert uit 1618. Oude-Tonge wordt gedomineerd door een 16de-eeuwse kerk. Den Bommel heeft een haventje aan het Haringvliet.

 

je ideale vakantiehuis vind je bij HappyHome!

Oostflakkee

Oostflakkee wordt aan vrijwel alle kanten omgeven door water. Dit biedt vele mogelijkheden voor watersport. Zowel Den Bommel, Oude-Tonge als Ooltgensplaat hebben een jachthaven. De recreatie en het toerisme zijn dan ook voor een groot deel op de watersport gericht. In Ooltgensplaat en Oude-Tonge vindt men een aantal bungalowparken. Verder zijn kleinschalige kampeerterreinen gerealiseerd bij agrarische bedrijven (“kamperen bij de boer”).

 

Ouddorp

Ouddorp, in de westhoek van Goeree-Overflakkee, is een badplaats te midden van een agrarisch gebied op enkele kilometers afstand van zowel de Noordzee als de Grevelingen. De schitterende Westduinen en Middelduinen liggen in de directe omgeving, evenals brede, rustige stranden. Het duinreservaat de Punt van Goeree is beperkt toegankelijk. Bij Ouddorp ligt een haventje. Het dorp bezit een speeltuin en een midgetgolfbaan.

FLETCHER HOTEL-RESTAURANT DUINZICHT: Op de kop van Goeree-Overflakkee, in het pittoreske dorpje Ouddorp, is Hotel-Restaurant Duinzicht gelegen. Dit moderne hotel is compleet vernieuwd en heropend in 2012 en bestaat uit 50 luxe hotelkamers, een bistro, een culinair restaurant, bar en loungeterras. Na een warm ontvangst brengt het hotel de bagage naar de kamer en daarna kan uw verblijf in Ouddorp beginnen. Deze badplaats in het zuiden van Zuid-Holland is het grootste dorp van het eiland en is omgeven door vele kilometers zandstrand. Vanuit het hotel staat u binnen tien minuten wandelen op het strand. Dat maakt dit hotel de ideale uitvalsbasis voor strand- en zonliefhebbers..... meer info bij HotelMoment en bij HotelSpecials

STRANDPARK DUYNHILLE: Pal achter de duinen van het Zuid-Hollandse Ouddorp aan Zee, op de kop van Goeree, verrijst het splinternieuwe Strandpark Duynhille. Een uniek park op een toplocatie en op loopafstand van het uitgestrekte Noordzeestrand. De badplaats Ouddorp is met zijn waterrijke omgeving, eindeloze kuststreek en vele nabijgelegen bezienswaardigheden dé ideale vakantiebestemming. Zowel watersporters, zonaanbidders, natuurliefhebbers als kunst- en cultuursnuivers komen hier uitgebreid aan hun trekken..... meer info bij Roompot en bij BungalowSpecials
 

TUINFLUITER: Deze comfortabel ingerichte, vrijstaande vakantiewoning beschikt over een heerlijke tuin die volledig vrij ligt. Je kunt hier heerlijk genieten van de tuin, of van een heerlijke barbecue tijdens een zwoele zomeravond. De woning bevindt zich op een klein recreatieparkje vanwaar je zo naar het strand wandelt. Vlakbij het park is een grote speeltuin waar kinderen zich urenlang zullen vermaken. Ouddorp heeft een ontzettend leuk centrum met veel evenementen in het seizoen. Iedere dinsdag is er een oergezellige markt in het centrum die zeker de moeite waard is. Ouddorp beschikt over een van de mooiste en breedste zandstranden van Nederland. Er zijn verschillende gezellige strandtenten waar je lekker een hapje kunt eten.

CENTER PARCS PORT ZELANDE: Center Parcs Port Zélande is omgeven door water. In en aan het Grevelingenmeer zijn er diverse mogelijkheden tot waterrecreatie. Wat dacht u van het halen van uw duikbrevet in 3 dagen? Zelfs de jongsten kunnen leren duiken in het indoor zwembad van Center Parcs Port Zélande. Op het droge is ook genoeg te beleven. Er zijn meerdere banen voor diverse racketsporten zoals tennis en badminton. Of ga er gezellig op uit met een waterfiets en geniet na de inspanningen van een rustgevende lichaamsmassage. Bezoek met de kinderen het subtropisch zwemparadijs Aqua Mundo met spectaculaire wildwaterbaan en de Turbo Tunnel. ’s Avonds dineren in het à la carte restaurant Sharky’s Bar & Grill met uitzicht op de haven. De Aqua Mundo heeft een tropische tuin met Aqua Cafe waar u kunt genieten van een drankje in exotische sferen.... meer info bij BungalowSpecials of kijk hier
 

RCN VAKANTIEPARK TOPPERSHOEDJE: Aan het breedste zandstrand van Nederland op het schiereiland Goeree Overflakkee vindt u Vakantiepark Toppershoedje. Dit bungalowpark biedt alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie! Maak bijvoorbeeld een fietstocht door de mooie omgeving of laat de kinderen in de zomer deelnemen aan de vele activiteiten die het recreatieteam organiseert. Met de faciliteiten van Vakantiepark Toppershoedje kunt u zich prima vermaken. Speel een leuk balspel op het sport- en speelveld, ga volleyballen of ga de competitie aan tijdens een potje tafeltennis. Ook kunt u op zoek gaan naar fossielen in het fossielenveld! Daarnaast verhuurt Vakantiepark Toppershoedje fietsen, ideaal om de veelzijdige omgeving te ontdekken.... meer info bij BungalowSpecials  

Stellendam

Stellendam is van origine een vissersplaats aan de noordkust van Goeree-Overflakkee, dicht bij de Haringvlietdam. Na de bouw van de dam werd er een nieuwe vissershaven aangelegd. Delta Expo is een expositie van de bouwgeschiedenis van de Deltawerken. De afsluiting van de zeearmen Haringvliet, Brouwershavensegat, Het Veerse Gat en de Oosterschelde (gedeeltelijk) en vooral de bouw en de werking van de indrukwekkende Haringvlietsluizen komen er ruimschoots aan de orde. Een terras bij de expositieruimte biedt uitzicht over het Haringvliet.