Toerisme-online

 

Gemeente Grave

         

Plaatsen in Grave

  Escharen * Gassel * Grave * Velp. 

 


 

Grave

De gemeente Grave is een zeer aantrekkelijke gemeente. De fraaie, monumentale binnenstad, de ligging aan de Maas, de pittoreske kerkdorpen en het fraaie buitengebied met het daarbij behorende natuurschoon, maken dat Grave aantrekkelijk is voor recreanten en toeristen. De gemeente besteedt veel aandacht aan recreatie en toerisme. Inzet is de al mooie gemeente nog aantrekkelijker te maken voor onze gasten.... Gemeente Grave   


Grave, aan de Maas ten zuiden van Nijmegen, is een oud vestingstadje met vriendelijk marktplein en mooie oude huizen. De Hampoort (1688) is het enige dat over is van de vestingen; van de St.-Elisabethskerk, met mooi interieur, zijn slechts gedeelten van de oorspronkelijk laat-gotische kruisbasilica bewaard gebleven. De 15de-eeuwse N.H. kerk was eens kapel van het Franciscanessenklooster; Stadhuis en Museum Grave, oorspronkelijk laat-gotisch en 17de-eeuws, maken nu deel uit van het modern stadhuiscomplex. Het museum toont attributen van het Kloveniersgilde uit 16de-19de eeuw, bodemvondsten en heeft wisselende tentoonstellingen. In Escharen, 5 km ten zuiden van Grave, ligt landgoed Tongelaar met een laat-middeleeuws kasteel. Dit gebied van bos, weide, akkers en mooie boerderijen beslaat 248 ha en valt deels onder de gemeente Beers.  

GUSTAV GUESTHOUSE: De unieke studio Gustav Guesthouse is ingericht in een Scandinavische stijl, met antieke meubels en unieke kunststukken. Het is gevestigd in een historisch gebouw uit 1830. U profiteert van gratis WiFi en een klein dakterras met uitzicht over Grave. Het zitgedeelte van het Gustav Guesthouse bestaat uit een flatscreenkabel-tv met een dvd-speler. De studio heeft ook een traditioneel Nederlandse bedstee. De keuken is uitgerust met een vaatwasser, een magnetron en koffie- en theefaciliteiten.