Toerisme-online

 

Gemeente Ham-sur-Heure-Nalinnes

         

Plaatsen in Ham-sur-Heure-Nalinnes

   

 

Ham-sur-Heure-Nalinnes

Ten zuiden van Charleroi en oostelijk van de Sambre ligt in het dal van de Eau-d'Heure het plaatsje Ham-sur-Heure. De neogotische St.-Martenskerk bezit doopvonten uit de 12de eeuw, een gotische retabel uit de 15de eeuw, een apostelgalerij en graflegging uit de 16de eeuw. De barokke St.-Rochuskapel (1638) heeft een monumentaal altaar en biechtstoelen in Louis XV-stijl. Het gemeentelijk kasteel (15de eeuw met verbouwingen tot in de 19de eeuw) bezit een interieur met onder ander opvallende decoraties. Wandelen door het boeiende landschap is zeer aan te bevelen. De St.-Rochus-ommegang vindt plaats op de eerste zondag na 15 augustus. 
 

Wikipedia: Ham-sur-Heure-Nalinnes (Waals Han-Nålene) is een gemeente, gelegen in de provincie Henegouwen in België. De gemeente telt bijna 13.500 inwoners. Ham-sur-Heure-Nalinnes ligt langs het riviertje de Heure, net ten zuiden van de stad Charleroi. De gemeente telt vijf deelgemeenten, namelijk Cour-sur-Heure, Ham-sur-Heure, Jamioulx, Marbaix-la-Tour en Nalinnes. De kernen van Cour-sur-Heure, Ham-sur-Heure en Jamioulx liggen langs de Eau d'Heure. Jamioulx ligt helemaal in het noorden van de gemeente, in een bosrijke gebied, net buiten de stedelijke agglomeratie van Charleroi. Marbaix ligt net ten westen van Ham-sur-Heure, met de dorpskernen bijna aaneen gegroeid. Tussen Ham-sur-Heure en Jamioulx ligt - grotendeels op het grondgebied van Ham - het gehucht Beignée. De deelgemeente Nalinnes beslaat het grote oostelijke deel van de gemeente. Op het grondgebied van deze deelgemeente liggen naast de kern van Nalinnes zelf nog de kleine dorpjes Haies en Le Bultia.  

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!

 

Nalinnes

 

VAKANTIEHUIS NALINNES: Karakteristieke hoeve, die geheel in stijl gerenoveerd en gemeubileerd is. De ruime woonkamer met openhaard en open keuken bestaat uit diverse niveaus. Er is een bijkeuken met extra toilet, wasmachine en droger. In de grote tuin, die geheel omheind is, kunt u zowel op het overdekt terras als op het open terras genieten van een drankje, terwijl uw kinderen buiten schommelen of spelen in de zandbak. Op de eerste etage bevindt zich in de hal een kastbed met twee éénpersoonsbedden en een bureau. Drie slaapkamers beschikken over de luxe van een eigen badkamer. Bovendien is een vierde badkamer aanwezig.... meer info bij Chalet.nu en bij Happy Home 

De mooiste vakantiewoningen te huur in de Ardennen.