Toerisme-online

 

Gemeente Hamont-Achel

         

Plaatsen in Hamont-Achel

   

 

Hamont-Achel

Hamont-Achel is een charmant stadje met een boeiende geschiedenis en markante eigentijdse ontwikkelingen. Tot de grote rijkdom van Hamont-Achel rekenen wij de uitgestrekte natuur (bossen, weiden, akkers, flora en fauna) en het historisch erfgoed dat getuigt van een rijk verleden. Hamont-Achel (Limburgs: Haëmet-Achel) is een kleine stad en bosrijke gemeente in het uiterste noorden van de provincie Limburg, in de Kempen in België. Zij telt ruim 13.500 inwoners, waarvan 3485 inwoners met een Nederlandse nationaliteit. Hamont-Achel is in 1977 ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten Hamont en Achel. In 1985 verkreeg de nieuwe gemeente haar stadsrechten en stadstitel van vroeger weer terug; dit bracht met zich mee dat de vlag en het wapen van de nieuwe gemeente werden ingevoerd.

Bezienswaardigheden
Kerk (eind 18e eeuw gerestaureerd, deels herbouwd tussen 1904 en 1911) met 16de-eeuwse delen;
Tomptoren (13e eeuw; gerestaureerd) is een overblijfsel van de burcht Grevenbroek;
Kasteel Grevenbroek is ontstaan uit een hoevecomplex, dat terug te voeren is naar het begin van de 14e eeuw;
Achelse Kluis (sinds 1871 St.-Benedictusabdij) is een trappistenklooster dat in 1846 als priorij werd gesticht. Officieel heet het klooster Onze-Lieve-Vrouw-van-La-Trappe-van-de-Heilige-Benedictus. De oorspronkelijke kloostergebouwen, daterend uit 1685, werden in periode 1945 - 1950 herbouwd. Sinds 1998 wordt er weer echt trappistenbier gebrouwen (merk Achel). 

Achel

 

HOTEL KOECKHOFS: Hotel Koeckhofs ligt in het pittoreske Belgische dorp Achel, net over de grens met Nederland. Geniet hier van de prachtige natuur op een van de vele fiets en wandelroutes door de Belgische Kempen en sluit de dag af met een heerlijk diner in het gastronomische restaurant van het hotel. (gesloten op zondag en maandag). De 15 kamers van Hotel Koeckhofs zijn voorzien van een televisie, telefoon, broekpers, minibar en een ruime badkamer met bad en/of douche, toilet, föhn en toilettafel. ’s Ochtends geniet u van een uitgebreid vers ontbijtbuffet. In het gastronomische restaurant kunt u terecht voor culinaire gerechten bereid met dagverse producten. In de zomer is tevens het tuinterras geopend voor diner. Aan het einde van de dag geniet u van een aperitief in de gezellige hotelbar. In het gehele hotel is draadloos internet gratis beschikbaar.... meer info bij HotelSpecials