Toerisme-online

 

Gemeente Hechtel-Eksel

         

Plaatsen in Hechtel-Eksel

   

 

Hechtel-Eksel

Hechtel-Eksel ligt in het centrum van de Limburgse Kempen, aan de oorsprong van de Grote Nete en grenst aan Koersel, Leopoldsburg, Lommel, Overpelt, Peer en Helchteren. Beide deelgemeentes zijn erg landelijk en er is weinig industrie. Een grote oppervlakte wordt ingenomen door woeste heidevlaktes en bossen die deel uitmaken van het militair kamp van Beverlo. Daarnaast is er nog een pak groen wat toegankelijk is voor de bezoeker. Bossen, vijvers, heide, landduinen,... Hechtel-Eksel heeft het allemaal. Kom gerust een kijkje nemen. Er zijn in onze gemeente verschillende aangeduide fiets- en wandelroutes. Laat je verbazen door al dat natuurschoon. U zou de eerste niet zijn die tijdens een fietstocht door de gemeente de opmerking maakt: "Ik wist niet dat er nog zoveel groen was in Vlaanderen".

Wikipedia: Hechtel-Eksel is een gemeente in Limburg in België. De gemeente telt ruim 11.500 inwoners en ontstond in 1977 uit de samenvoeging van de dorpen Hechtel en Eksel. Er zijn diverse uitgestippelde fiets- en wandelroutes in de gemeente. Deelgemeente Eksel is bekend omwille van zijn teuten en teutenhuizen. Een Teut was een rondreizende handelaar die gemiddeld 9 maanden per jaar van huis weg was om zijn goederen te verkopen. In de eerste helft van de 19de eeuw kende Eksel 35 teuten, vooral koper- en textielteuten en dierensnijders. De teutenhuizen waren overwegend langgevel-hoeven en deze typische burgerlijke woningen vormden een schril contrast met de Kempense hoevetjes van de andere dorpsbewoners. De bekendste teutenhuizen zijn die van de families Tielen, Feyen, Witters en Linmans.

Bezienswaardigheden
De laat-gotische Sint Trudo kerk; De Stermolen; De Sint-Antonius kapel; De Hoeve Vanwinkel uit de 16de eeuw; De Paenhoeve uit 1734;  De IJzeren Paal.
De dorpspomp op het gerestaureerde Marktplein. Deze dorpspomp is al twee maal vernield geweest. Een eerste maal na de bevrijding in 1944 door een Amerikaanse tank. En een paar jaar geleden werd de pomp weer omvergereden door een Amerikaan die gevestigd was op de militaire basis van Kleine-Brogel. 

VAKANTIECENTRUM DE LAGE KEMPEN: Vakantiecentrum De Lage Kempen is van alle gemakken voorzien. De uitgebreide recreatiemogelijkheden van het park maken uw verblijf onvergetelijk. Het paradepaardje van Vakantiecentrum De Lage Kempen is het buitenzwembad. Dit buitenzwembad is heerlijk verwarmd en heeft een subtropische look. U waant zich dus helemaal in exotische sferen. Het zwembad heeft een razendsnelle glijbaan en stroomversnelling. Het bad is met een lengte van 33 meter en een breedte van 15 meter ook ideaal om baantjes te trekken. Het zwembad is van half mei tot begin september dagelijks geopend. U kunt tevens fietsen huren op het vakantiepark.... meer info bij BungalowSpecials 

 

 

NATUURHUISJE IN HECHTEL-EKSEL: Dit natuurhuisje is rustig gelegen in het groen met drie grote slaapkamers. Het huisje is voorzien van alle comfort met een pelletkachel en infraroodverwarming. Verder is er één slaapkamer met dubbel bed, één slaapkamer met dubbel bed en stapelbed en één slaapkamer met stapelbed en bedzetel. Ook zijn er twee badkamers en een nieuwe keuken. De CV is op gas(tank) en het water komt uit eigen bron. In de grote tuin staat een trampoline, een schommel en een BBQ.