Toerisme-online

 

Hessen

         

Meer over Hessen

Welkom in Hessen! Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen in Hessen met zijn internationale en open karakter, maar tevens diep geworteld in zijn verleden en geschiedenis. Frankfurt is een zich snel ontwikkelende Europese metropool, maar slechts een uur verwijderd ligt de ongerepte natuur, bijvoorbeeld in het Odenwald, de Taunus of Vogelsberg. Van Kassel naar Darmstadt en van Fulda naar Wiesbaden zijn de steden in Hessen uniek wat betreft hun culturele aanbod en architectuur. Ingebed tussen de belangrijkste steden vindt men honderden dorpen - die allemaal enorm trots zijn op hun plaatselijke geschiedenis. Iedere belangrijke stad, maar ook veel kleinere steden - hebben hun eigen theaters, orkesten, dansensembles en nachtclubs. Door de eeuwen heen is er geen homogeen stelsel van gemeenschappen ontstaan, maar veeleer een kleurrijk mozaïek dat Hessen zijn unieke karakter geeft.

 

Hessen is een deelstaat in het centrale gedeelte van Duitsland. De hoofdstad van Hessen is Wiesbaden, maar de grootste en wellicht meest interessante stad is Frankfurt. Dit is de voornaamste en financiële centrum van Duitsland en bezit een tiental wolkenkrabbers. Wanneer u in een vakantiehuis verblijft, in de nabijheid van Frankfurt, dan is het zeker de moeite waard om even te gaan kijken. Maar de deelstaat Hessen staat ook bekend om de prachtige natuur met knusse vakantiehuizen. Het landschap leent zich ook uitstekend voor sportievelingen, die kunnen wandelen, fietsen, kanoën en watersporten. Sprookjesliefhebbers kunnen het ‘Huis van Hans en Grietje’ of het ‘lot van Doornroosje’ bezoeken. Hessen is namelijk de geboorteplaats van de gebroeders Grimm.

 

WIKIPEDIA: Gelegen in der Mitte Deutschlands, grenzt Hessen an die Länder Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Thüringen, Bayern, Baden-Württemberg und Rheinland-Pfalz. Die größten hessischen Städte sind (geordnet nach Einwohnerzahl) Frankfurt am Main, Wiesbaden, Kassel, Darmstadt, Offenbach am Main, Hanau, Marburg an der Lahn, Gießen, Fulda, Rüsselsheim, Wetzlar und Bad Homburg vor der Höhe. Die Landschaft Hessens besteht aus Mittelgebirgen (Taunus, Westerwald, Rhön, Odenwald, Spessart, Knüllgebirge, Vogelsberg), die von den Tälern der Flüsse Rhein (bildet die Grenze zu Rheinland-Pfalz), Main, Neckar, Lahn, Eder und Fulda durchzogen werden. Die größten Ebenen sind das Rhein-Main-Gebiet, die Oberrheinische Tiefebene und die Wetterau. Nach Norden schließen sich die Hessischen Beckenlandschaften an (Amöneburger Becken, Fritzlar/Waberner Becken und Kasseler Becken). Hessen gehört zu den attraktiven Reiseländern in Deutschland. Die Schönheit der Landschaften vom Odenwald bis ins Hessische Bergland, vom Rhein bis zu Werra und Weser ziehen immer mehr Besucher aus aller Welt an. Die Attraktivität der Landschaften, die Vielfalt der kulturellen Stätten, zahlreiche Möglichkeiten zur sportlichen Betätigung und eine vielfältige Gastronomie garantieren Erholung pur; fernab vom Stress des Berufsalltags. 

WASSERKUPPE: De Wasserkuppe (950 m) is de hoogste berg van de Rhon. Op deze grotendeels kale berg werden al in 1911 pogingen tot zweefvliegen gedaan. Het is nu een wereldberoemd zweefvliegerscentrum. Op de berg zijn een zweefvliegschool, een hotel en een zweefvliegmuseum gevestigd.

BUNGALOW.NET: Een verblijf in een van onze geweldige vakantiehuizen in Hessen zal u ongetwijfeld de indruk geven dat Hessen niet alleen het geografische middelpunt van Europa is, maar het prachtige gebied kan ook heel goed het perfecte middelpunt van uw vakantie in Duitsland vormen. Vertrek vanaf een van onze vakantiehuizen in Hessen en ontdek het schilderachtige platteland, de traditionele kuuroorden en de moderne stedelijke gebieden met al zijn historisch invloeden. Dankzij de vele nationaal bekende en goede wandelpaden biedt het Kellerbos-Edersee Nationaal Park ontelbare mogelijkheden voor de outdooractiviteiten, eenvoudig te bereiken vanaf een van onze vakantiehuizen in Hessen. In de winter zijn deze schitterende paden geschikt voor fietsen, paardrijden of cross country skiën. Ondanks het feit dat Frankfurt am Main niet de hoofdstad is, is het toch het belangrijkste economische en culturele centrum van Duitsland, waar onder andere veel van onze vakantiehuizen in Hessen te vinden zijn. Behalve de 14e eeuwse St. Bartholomeus Kathedraal, de beroemde Petruskerk en het Römbergplein, is Frankfurt een van de weinige Europese steden met een veelomvattende skyline. Bezoek Mainhattan tijdens een verblijf in een van onze vakantiehuizen in Hessen. De hoofdstad Wiesbaden is een van de oudste kuuroorden in Europa en heeft het indrukwekkende aantal van 26 unieke hete bronnen. Ontdek Duitsland in al zijn schoonheid en bezoek een van onze vakantiehuizen in Hessen... naar website 
 

Vakantiewoningen Europa

HESSEN: Hessen is de meest bosrijke deelstaat van Duitsland met 41 % bos - waardoor u nooit ver van de natuur verwijderd bent. Natuurlijke omgevingen van hei tot veenlandschappen, attractieve meren, bijvoorbeeld de Rijn en de Lahn, historische mijlpalen in de vorm van architectonische monumenten en pittoreske vakwerkhuizen. Bezoek Hessen op vakantie of voor een weekendtrip - u zult de veelzijdigheid van Hessen spoedig weten te waarderen. U zult de geschiedenis ontdekken, eeuwen die het land en zijn mensen hebben gevormd, met hun charme, vitaliteit, gastvrijheid en intelligentie. Deze website introduceert slechts een aantal hoogtepunten van de Hessische natuur, cultuur, architectuur, sport en gastvrijheid. Hessen ontstond in de 13e eeuw, toen het werd losgemaakt van Thüringen; Hendrik I het Kind was de eerste landgraaf van Hessen. In de 16e eeuw werd het verdeeld; het huidige Hessen werd in 1945 gevormd door samenvoeging van Hessen-Nassau en Hessen-Darmstadt. Hessen is onderverdeeld in de drie Regierungsbezirke (bestuurlijke regio's) Kassel, Gießen en Darmstadt, die samen weer onderverdeeld zijn in 21 districten (Landkreise) en vijf stadsdistricten (kreisfreie Städte)...  Website Hessen-Tourismus