Toerisme-online

 

Gemeente Hollands Kroon

         

Plaatsen in Hollands Kroon

  Anna Paulowna * Niedorp * Wieringen * Wieringermeer * Wieringerwaard * Wieringerwerf

 


 

Hollands Kroon

Hollands Kroon is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente ontstond op 1 januari 2012 bij de fusie van de gemeenten Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Niedorp. Op 13 september 2011 stemde de Eerste Kamer in met de fusiegemeente waardoor de gemeente daadwerkelijk zou ontstaan. Op 23 november 2011 kozen de inwoners van de vier gemeenten de gemeenteraad van Hollands Kroon. De gemeente Hollands Kroon is gelegen in de Kop van Noord-Holland en is net als de gefuseerde gemeenten onderdeel van de samenwerkingsregio de Noordkop. Het gemeentehuis van Hollands Kroon staat in Anna Paulowna.... Wikipedia

VERBLIJF
Vakantiepark: Anno Nu 

BEZIENSWAARDIG
Dierenpark: Landgoed Hoenderdaell

 

Anna Paulowna

Anna Paulowna ligt in de Kop van Noord-Holland en heeft vijf kernen: Anna Paulowna, Breezand, Wieringerwaard, Nieuwesluis en Van Ewijcksluis. Anna Paulowna ligt centraal tussen Den Helder en Schagen en vervult een belangrijke functie in de regio als woon- en recreatiegemeente. Naast rust, ruimte en leefbaarheid zijn het NS-station, de goede onderwijs- en sportvoorzieningen en een bloeiend verenigingsleven van belang voor de aantrekkingskracht de gemeente.
Naast de bollencultuur versterken de akkerbouw/veeteelt en de ligging nabij het strand en de Waddenzee het landelijke karakter. In Anna Paulowna is het prettig wonen en werken in een gebied waar de lucht nog zuiver is en waar je volop kunt genieten van de natuur.  

Den Oever: Den Oever aan de Waddenzee is het begin van de 30 km lange Afsluitdijk (1932). Van vissersdorp is het uitgegroeid tot een haven voor de garnalenvissers en centrum voor de zeesportvisserij. In het voorlichtingsgebouw van de Dienst Zuiderzeewerken is een tentoonstelling ingericht over de drooglegging van de Zuiderzee. De Wieringer Museumboerderij bezit voorwerpen over de geschiedenis van het voormalige eiland Wieringen. In augustus worden visserijdagen gehouden. Dagelijks vindt de visafslag voor garnalenvisserij plaats. Er worden boten verhuurd voor zeesportvisserij. Boswachterij Wieringermeer is geschikt voor dagrecreatie. Er is een jachthaven en zwemgelegenheid bij de Afsluitdijk, zowel in zout als in zoet water. 

Niedorp: Niedorp noemen we weleens "Het Groene Hart van Noord-Holland-Noord". En met recht! De plaats beschikt over waarden die in Nederland langzamerhand schaars zijn geworden: Rust, openheid, water en gevarieerde landschappen. Daarnaast heeft Niedorp een belangrijk cultureel erfgoedbestand dat o.a. bestaat uit twee Beschermde Dorpsgezichten, vele monumenten en unieke musea. 

Wieringen: Wieringen: niet zomaar een plaats in de Kop van Noord-Holland, maar een voormalig eiland. Alleen al aan de uitdrukking dat je "op" Wieringen bent en niet "in" Wieringen, kunt u merken dat het eilandgevoel nog sterk leeft.Ook als u op Wieringen ronddwaalt, kunt u zich evenmin aan dit eilandgevoel onttrekken. Het golvende, kleinschalige landschap. De zee nabij. Ganzen, gakkend, overvliegend in V-formatie. En van verre ziet u het eiland al boven zijn omgeving uitsteken. Zo is en blijft Wieringen een eiland.

Wieringermeer: De geschiedenis van de Wieringermeer gaat eigenlijk veel verder terug dan tot de beroemde droogmaking van dit gebied. Toen de Romeinen, omstreeks het begin onzer jaartelling, in deze landen kwamen, was er nog veel land, dat later aan het water ten offer viel. De latere Zuiderzee bestond nog niet! Wel is bij sommige Romeinse geschiedschrijvers iets te vinden over een groot aantal meren ten noorden van de Rijn, zoals het Flevomeer en het Wieringermeer. Het Flevomeer moet ongeveer gelegen hebben in het zuidelijke deel van de latere Zuiderzee, het Wieringermeer lag ongeveer op de plaats waar nu onze polder ligt.

Wieringerwaard

 

BED & BREAKFAST DE PAUW: Bed & Breakfast de Pauw is een sfeervolle B&B. Alle kamers zijn modern ingericht en beschikken over een gezellig zitje, gratis Wi-Fi en een wastafel. Eén kamer heeft een eigen douchecabine, de andere kamers hebben een gedeelde badkamer met een douche, ligbad en toilet. Ook is het mogelijk om het chalet in de parkachtige tuin te boeken. Deze biedt uitzicht op de vijver met fontein. Het chalet beschikt over gratis Wi-Fi, een zitgedeelte, veranda, keuken en badkamer met toilet en douche. In de gedeelde huiskamer kun je je favoriete programma’s kijken, een boek pakken, een spelletje spelen en je hebt je toegang tot het balkon en de tuin. De huiskamer beschikt daarnaast over gratis koffie- en theefaciliteiten en een koelkast. Iedere ochtend wordt er een ontbijt geserveerd aan de grote tafel in de huiskamer met uitzicht over de tuin.... meer info bij HotelSpecials
 

Last Minute Vakanties 

Wieringerwerf

Wieringerwerf ligt tussen Medemblik en Den Oever midden in de Wieringermeerpolder en was hoofdplaats van de voormalige gemeente Wieringermeer. De Wieringermeerpolder is de grootste en oudste IJsselmeerpolder, in 1930 drooggelegd voor het gereedkomen van de Afsluitdijk. De polder is een symmetrisch opgezet landbouwgebied met moderne akkerbouwbedrijven en bollenteelt. Zwemmen: overdekt, tevens openluchtbad.  

VAN DER VALK HOTEL WIERINGERMEER: Van der Valk Hotel Wieringermeer is een 4-sterrenhotel in de kop van Noord-Holland, vlak voor de Afsluitdijk. Bezoek de historische steden Medemblik en Enkhuizen of maak een ontspannende wandeling in de omgeving. De 48 comfortabele kamers van Van der Valk Hotel Wieringermeer zijn standaard voorzien van een zitgedeelte, telefoon, televisie en Wi-Fi. De badkamer is uitgerust met een bad en/of douche, toilet en föhn. Van der Valk Hotel Wieringermeer beschikt over een hotel-restaurant. Start hier de dag met een ontbijtje, neem een lichte lunch en proef ’s avonds van gerechten uit de streek.... meer info bij HotelSpecials 
 

NOVASOL Vakantiehuizen in Nederland