Toerisme-online

 

Gemeente Hove

         

Plaatsen in Hove

   

 

 

Hove

De rustige en groene residentiële gemeente Hove ligt in de provincie Antwerpen, ten zuiden van de stad Antwerpen en wordt omringd door de gemeenten Edegem, Mortsel, Boechout, Lint en Kontich. Op 1 januari 2003 telde Hove 8.156 inwoners, 4.181 vrouwen en 3.975 mannen. Vooral gezinnen met tienerkinderen zijn meer in Hove vertegenwoordigd dan elders in het arrondissement. 25- tot 35-jarigen zijn dan weer sterk ondervertegenwoordigd.... Gemeente Hove  

Wikipedia: Hove is een gemeente in de Belgische provincie Antwerpen, gelegen ten zuiden van Mortsel, ten oosten van Kontich en Edegem, ten noorden van Lint en ten westen van Boechout. Hove telt ruim 8000 inwoners en is qua rijkdom de derde gemeente van België. Inwoners van Hove zijn in sommige omringende gemeenten bekend als 'Praatjesmakers'.

Bezienswaardigheden: De bouwpastoor van de Sint-Jozefparochie, Van Gaal, richtte in 1970 de Volkssterrenwacht Urania op. Langs de Geelhandlaan, die de Sint-Laurentiuskerk met het gemeentehuis verbindt, is de relatieve afstand tussen de planeten van ons zonnestelsel aangegeven.

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!