Toerisme-online

 

Gemeente Hulst

         

Plaatsen in Hulst

De gemeente Hulst ligt in het meest zuidoostelijk deel van Zeeland. Met haar oppervlakte van ruim 25.000 ha, beslaat ze het overgrote deel van Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Deze ligging kenmerkt ook haar karakter. Gelegen tussen de Westerschelde en Vlaanderen, ligt de groene gemeente Hulst, die bovenal een Vlaamse sfeer uitademt.   

 
Clinge * Graauw * Heikant * Hengstdijk * Hulst * Kapellebrug * Kloosterzande * Kuitaart * Lamswaarde * Nieuw-Namen * Ossenisse * Sint Jansteen * Terhole * Vogelwaarde * Walsoorden.
 

 

 

Hengstdijk

 

B&B BELVEDERE: Bed & Breakfast Belvedere heeft een zonneterras en ligt in Hengstdijk in de provincie Zeeland, op 33 km van Antwerpen. U kunt er gratis privéparkeren. De kamer heeft een gedeelde badkamer met een bad. Er zijn ook gratis koffie- en theefaciliteiten. Bed & Breakfast Belvedere biedt gratis WiFi. Er is de mogelijkheid om elektrische voertuigen op te laden op de parkeerplaats buiten. Bed & Breakfast Belvedere bevindt zich op 37 km van Gent en op 48 km van Knokke-Heist. De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Brussel, op 80 km van de accommodatie.

 

CAMPING RECREATIECENTRUM DE VOGEL: Recreatiecentrum De Vogel ligt aan een prachtig binnenmeer in Zeeuws-Vlaanderen. In de directe omgeving is het de moeite waard om de diverse wandel- en fietsroutes te benutten. Door de centrale ligging zijn er vele bezienswaardigheden, pretparken en leuke steden in Vlaanderen en Zeeland binnen korte afstand. Ideaal! Het binnenmeer met zandstrand staat garant voor veel zwem- en ander watersportvertier. Er is een overdekt zwemparadijs met glijbaan, wellnesszone en peuterbad, diverse speeltuintjes, kinderboerderij en er zijn ponyritten, de paardenkoets, skelterverhuur en de Vogelexpress, een leuk treintje over de camping.... meer info bij Suncamp 

 

Aanbiedingen Roompot Vakanties 

Hulst

Hulst, streekcentrum in oostelijk Zeeuws-Vlaanderen, is een sfeervolle oude vestingstad met goed bewaard gebleven poorten en omwalling. De oorspronkelijk middeleeuwse vesting werd in de 17de eeuw versterkt en verbeterd onder meer door de bekende vestingbouwer Menno van Coehoorn. Drie stadspoorten uit de 18de eeuw bieden nog steeds toegang tot de stad. Ook is er een Water- en Landpoort die pas in onze tijd is blootgeleged. De St.-Willibrordusbasiliek is een imposante laat-gotische kruisbasiliek met een bijzoder interieur en een toren met een moderne spits uit 1958. Tegenover de kerk staat het stadhuis, een rechthoekig gebouw uit de 16de eeuw met toren. In het voormalige Refugium van de Abdij ter Duinen (ca 1500) is een streekmuseum ingericht. In Hulst begint het zogenaamde Reinaert-pad. Het monument bij de dubbele poort herinnert aan dit dierenepos. Het Verdonken Land van Saeftinge is een bijzonder natuurgebied van 2580 ha buitendijks land aan de Westerschelde. Dit getijdengebied met brak water bestaat uit grote stroomgeulen, kreken, oeverwallen, schorren en uitgestrekte zand- en slibafzettingen en wordt beweid door schaapskudden. De dijk biedt mooi uitzicht op dit gebied, dat alleen onder deskundige leiding betreden kan worden. Bij St.-Janssteen, ten zuiden van Hulst, ligt een wandelbos.

HOTEL HULST: Het knusse Hotel Hulst ligt in het vestingstadje Hulst in Zeeland. Deze stad wordt nog omringd door de eeuwenoude stadswallen en je vindt er een keur aan schitterende bezienswaardigheden. Bewonder bijvoorbeeld de monumentale Sint-Willibrordus Basiliek en het statige Stadhuis. Hotel Hulst beschikt over 40 kamers die standaard voorzien zijn van gratis Wi-Fi, een televisie en een badkamer met een douche, toilet en föhn. Schuif ’s ochtends aan voor een uitgebreid ontbijtbuffet in de ontbijtruimte van het hotel met vers gemalen koffie en verse jus d’orange. Ook kan je een lunchpakket of een diner reserveren bij het naastgelegen Brasserie Leon.... meer info bij HotelSpecials

ARTISTIEK VAKANTIEHUISJE: Artistiek Vakantiehuisje ligt in Hulst in een rustige omgeving en biedt een chalet met eigen kookgelegenheid en een terras met uitzicht op de tuin. Er is gratis WiFi. Het chalet beschikt over een tv en een kitchenette met een magnetron en een koelkast. De eigen badkamer is uitgerust met een douche. Bij Artistiek Vakantiehuisje vindt u barbecuefaciliteiten. In de omgeving en bij de accommodatie kunt u diverse activiteiten ondernemen, zoals fietsen en wandelen. Fietsen zijn te huur bij de accommodatie.

 

B&B CARPE DIEM: B&B Carpe Diem ligt in de historische versterkte stad Hulst, op 26 km van Antwerpen. Deze accommodatie heeft een terras en biedt uitzicht op de tuin. Elke kamer heeft een tv, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een gedeelde badkamer. Verder is er een gastenkamer en een douchecabine. Er zijn ook winkels bij de accommodatie.

 


 

 

Kloosterzande

Kloosterzande (14 km ten noorden van Hulst) is een van de dorpen van de gemeente Hontenisse in noordoost Zeeuws-Vlaanderen (onder andere Hengstdijk, Vogelwaarde, Kruispolder, Ossenisse). Deze dorpen zijn fraai gelegen te midden van het zo karakteristieke landschap van polders en dijken. De kerk van Kloosterzande is een voormalige kapel van het klooster te Zande. Het koor dateert uit de 13de eeuw en het schip stamt uit de 17de eeuw. Ook bezit het dorp een oude molen (1781). In de Vlaamsche Spelhal De Pierbol kan men zich vermaken met historische Vlaamse spelen. In het dichtbij gelegen dorp Hengstdijk ligt een uitgestrekt recreatiegebied (speeltuin, roei- en visvijver, jachthaven met botenverhuur, kinderbad, wandelbos).   

VERDRONKEN LAND VAN SAEFTINGHE: “Ik vraag me wel eens af of Nederland wel een echt land is. Een echt land, daar hoort een wildernis bij waar mensen kunnen verdwalen…waar Oom Karel voor het laatst gezien is en nooit meer van is teruggekeerd. Misschien is dit dan het laatste wildernisje.” “Nederland gaat bijna ten onder aan saaiheid. Elk fatsoenlijk land heeft zijn wildernis, maar wij hebben alleen groen langs wandelpaden. Hier niet, overal om je heen is een zooi van ruigte en planten, dan ben je echt even in een andere wereld. Iemand heeft me verteld dat er ooit vier zeearenden tegelijk zaten. Heb je wel eens een zeearend gezien? Zo’n lap vleugels van meer dan twee meter breed. Dat is een kick.”  Het Verdronken Land van Saeftinghe ligt in het zuidwesten van Nederland, tegen de grens van België. Hier komen zout en zoet water bij elkaar, wat leidt tot een natuurgebied met flora en fauna die uniek zijn voor Europa. De lagere kommen zijn begroeid met Engels slijkgras, zeekraal en riet. Op de hogere oeverwallen treft men strandkweek, spiesblad en zoutmelde aan. In zijn geheel is er een flora met meer dan veertig verschillende soorten. Het gebied wordt doorkruist door honderden kleine en grote geulen. Deze geulen lopen tweemaal per dag helemaal vol en dan komt de plantenbegroeiing onder water te staan. Het natuurreservaat is niet alleen belangrijk als broedgebied, maar ook als overwinterings- en rustgebied. Meer dan honderdduizend watervogels komen er overwinteren en in de broedtijd treft men er duizenden nesten aan. Er zijn in totaal meer dan tweehonderd verschillende vogelsoorten aangetroffen. Zelfs de zeldzame zeearend en de grauwe kiekendief worden er regelmatig gesignaleerd.
Eind 2004 hield de NCRV de verkiezing 'De mooiste plek van Nederland'. Verdronken Land van Saeftinghe was 1 van de 36 voorgedragen plekken. 

 

Vogelwaarde

 

 

FARMCAMPS DE KAMPERHOEK: FarmCamps de Kamperhoek is een comfortabele camping in het Zeelandse Vogelwaarde. Op deze kleinschalige boerderij van boer Huub, boerin Martine en hun kinderen verblijft u in een luxe safaritent met eigen moestuin. Tijdens een verblijf op FarmCamps De Kamperhoek komt u heerlijk tot rust en leren uw kinderen op een speelse manier alles over het leven op de boerderij.
FarmCamps De Kamperhoek bestaat uit 10 safaritenten die elk over een eigen moestuintje beschikken. Vanuit uw tent kijkt u uit op het land van Huub en Martine, waar zij bruine bonen, uien, aardappelen, suikerbieten en tarwe telen. Op de boerderij kunt u een fiets of speciale kidcar huren.... meer info bij BungalowSpecials en bij FarmCamps