Toerisme-online

 

Gemeente Izegem

         

Plaatsen in Izegem

   

 

je ideale vakantiehuis vind je bij HappyHome!

Izegem

Izegem is een plaats en stad in de provincie West-Vlaanderen in België. De stad telt bijna 26.500 inwoners en wordt ook wel pekkerstad, borstelstad of schoenenstad genoemd. Doorheen de stad stroomt de Mandel en het kanaal Roeselare-Leie. Naast Izegem zelf bestaat de gemeente nog uit de deelgemeenten Emelgem en Kachtem.

Bezienswaardigheden zijn: Nationaal Schoeiselmuseum; Nationaal Borstelmuseum; stoommachinemuseum Etiz : Geklasseerde Carels en Vanden Kerchove-stoommachine; Kasteel Blauwhuis; Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof; Ter Wallen; Pekkersbeeld; 't Peerke.

Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof: Het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof is de jongste telg van de West-Vlaamse provinciedomeinen. De dubbele benaming verwijst naar de twee kasteelparken waaruit het is opgebouwd. Het park Wolvenhof was de grootste, het omvat diverse wandelwegen, een mooie vijver en diverse merkwaardige bomen. Het imposante kasteel, uit 1913 is eigendom van de stad Izegem. Ook het wat kleiner kasteel Wallemote is stadseigendom. Als groene long binnen een grotendeels verstedelijkte omgeving fungeert het domein Wallemote-Wolvenhof als toevluchtsoord voor plant, dier en mens. Meer info: 050/40 32 57.

Enkele evenementen zijn: Patersmarkt op de laatste zondag van de maand mei; Batjes: derde weekend van juni; Izegem-kermis: van het eerste tot tweede weekend van september; Izegem Zomert: eind augustus, tweejaarlijks "zomerfestival"; Seniorendag; Emelgemse Feesten: duurt drie dagen; Herfstmuziekfestival; Kwarttriatlon.

De Izegemse toeristische attracties van vandaag zijn eerder op ambachtelijk en industrieel-archeologisch gebied te situeren. Wij willen eerst en vooral uitgebreid aandacht besteden aan wat werkelijk "toegankelijk" is, en in feite het leeuwenaandeel uitmaakt van de Izegemse bezienswaardigheden: het Nationaal Schoeiselmuseum, het Nationaal Borstelmuseum, en de geklasseerde Carels en Vanden Kerchove-stoommachine. Izegem heeft officieel weer een belleman in dienst. Guy Vandendriessche oefent in naam van de stad het naar eigen zeggen “tweede oudste beroep” uit. Onder luid belgerinkel van collega-bellemannen werd de 50-jarige Izegemnaar officieel aangesteld. De indrukwekkende figuur van een belleman fleurt het stadsleven op en geeft de openbare feestelijkheden en plechtigheden meer cachet! Daarnaast zijn er een aantal andere geklasseerde monumenten, enkele wandelpaden, de beiaard, het Sport- en Recreatiecentrum, enz., alles samen toch zaken die van Izegem een trekpleister kunnen maken voor de dagtoerist, en die de nodige inspiratie kunnen bijbrengen voor al wie zich dieper wil bezinnen over een bepaalde periode uit de nieuwere geschiedenis.... naar website

HUYZE FILEZ: Het charmante Huyze Filez is gevestigd in een bijzonder herenhuis is Izegem. Hier verblijf je in een unieke omgeving en geniet je van persoonlijke aandacht. Maar rijd ook zeker eens binnen 10 minuten naar Roeselare, dat ook wel het grootste openlucht winkelcentrum van België genoemd wordt. Hier kan je eindeloos shoppen in kleine boetiekjes en grote ketens. Omdat Huyze Filez slechts over 2 hotelkamers beschikt, geniet je in dit pittoreske hotel van persoonlijke aandacht. Elke kamer is uitgerust met een ruime badkamer met een douche en toilet. ’s Ochtends geniet je van een uitgebreid ontbijt en proef je onder andere versgebakken brood, verse sappen en fruitsalades. Ga er ’s middags lekker opuit en vraag tegen betaling een lunchpakketje aan! Het restaurant is niet geopend voor diner, maar in de omgeving vind je gegarandeerd een eetgelegenheid die bij jouw wensen past. In het gehele hotel beschik je over gratis Wi-Fi.... meer info bij HotelSpecials
  

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!