Toerisme-online

 

Gemeente Kalmthout

         

Plaatsen in Kalmthout

   

 

Kalmthout

De mooie heidegemeente Kalmthout heeft op dit moment een oppervlakte van ongeveer 6000 ha en bestaat uit vijf wijken: Centrum, Dorp-Heuvel, Achterbroek, Nieuwmoer en Heide. In het noordwesten van de gemeente behoren nog enkele straten van de wijk Hoek tot Kalmthout. Momenteel telt Kalmthout 17.371 inwoners. Kalmthout (17 km ten noorden van Antwerpen) ligt in een uitgestrekt heidegebied. De oppervlakte van de heide op Belgisch grondgebied beslaat maar liefst meer dan 2000 ha. Het natuurreservaat de Kalmhoutse Heide bestaat uit vennen, moerassen, zandduinen en dennenbossen. Er is een arboretum met veel mooie en interessante bomen. Het Bijenteeltmuseum 'Apicultuur' geeft een overzicht van het leven der bijen in het heidegebied en de winning van honing. Door het natuurreservaat zijn bewegwijzerde wandel- en fietspaden uitgezet.

Wikipedia: Kalmthout is een Kempense gemeente in België in de provincie Antwerpen met ruim 17.500 inwoners, waarvan 1589 inwoners met een Nederlandse nationaliteit. Hier bevindt zich het natuurreservaat de Kalmthoutse Heide dat een onderdeel vormt van het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide. Dit natuurgebied loopt door tot aan de Nederlandse dorpen Ossendrecht en Huijbergen. In Kalmthout bevindt zich ook het Suske en Wiske-kindermuseum, gevestigd in het huis waar striptekenaar Willy Vandersteen woonde. Kalmthout bevat 4 dorpskernen: Kalmthout dorp, Heide, Achterbroek en Nieuwmoer.

Bezienswaardigheden: Bezienswaardigheden zijn: het arboretum Arboretum Kalmthout; het Bijenteeltmuseum; het park van Kalmthout, het Strijboshof; het natuur-educatief centrum De Vroente; de Kalmthoutse Heide (natuurdomein in het Westen); het Klein Schietveld (natuurdomein/militair domein aan de grens met Brasschaat).

Vakantieparken acties