Toerisme-online

 

Gemeente Koekelare

         

Plaatsen in Koekelare

   

Koekelare

Koekelare is een plaats en gemeente in de provincie West-Vlaanderen in België. Naast Koekelare-centrum liggen binnen de gemeente ook nog de parochies Bovekerke, Zande en De Mokker. Bovekerke en Zande zijn deelgemeenten die vroeger zelfstandig waren, De Mokker is een kern en parochie die bij de hoofdgemeente Koekelare hoort.

Bezienswaardigheden
Het motepark: Het park De Mote is een 6 hectare groot domein dat bestaat uit een bos en een visvijver. Het bos reikt tot tegen de markt en het gemeentehuis, en de wandel- en fietspaden verbinden het dorpscentrum met de gemeentelijk sporthal, de visvijver, het speelplein en de sportvelden van de gemeenten.
De Brouwerij: De brouwerij-mouterij Christiaen dateert van rond 1790 en bevindt zich op de hoek van het marktplein. Het industrieel complex 'Christiaen' heeft zijn huidig uitzicht gekregen omstreeks 1878. De mouttoren en de slanke schoorsteen domineren hoofdzakelijk het uitzicht van deze brouwerij. De brouwerij was werkzaam tot 1968 en behoorde eertijds tot de grootste werkverschaffers in Koekelare. Er wordt niet meer gebrouwen in de brouwerij, maar het bier Couckelaerschen Doedel herinnert aan vroeger.
Lange Max: Na Wereldoorlog I werd Lange Max dé toeristische attractie van Koekelare. Het reusachtig kanon dat door de Duitsers geïnstalleerd werd met de bedoeling Duinkerke plat te leggen, werd druk bezocht, niet alleen door Belgen, maar ook door buitenlanders. De vzw Lange Max heeft onder meer de bedoeling de Lange Max-site langs de Clevenstraat te restaureren en Koekelare een nieuwe toeristische attractie van niveau aan te bieden.
Sala Thai: Onder impuls van onder andere lokaal politicus Walter Holvoet kreeg Koekelare banden met Thailand. Op het Fransmansplein is een elektriciteitscabine aangekleed als Thais tempeltje en staat bekend als Sala Thai. Er bevindt zich in de Galgestraat een Vlaams-Thais Informatie- en Ontmoetingscentrum met er achter een Oosterse Tuin. In het Oosthofpark staat een Thais kunstwerk Kinaree.
Sint-Martinuskerk: De huidige Sint-Martinuskerk dateert van het einde van de 19de, begin van de 20ste eeuw.
De Hovaeremolen: De Hovaeremolen is een stenen bergmolen, die na de Eerste Wereldoorlog werd gebouwd ter vervanging van een stukgeschoten oude staakmolen.

Koekelare is een gemeente die de jongste 15 jaar een opmerkelijke evolutie kende. De dorpskernrenovatie gaf het centrum een totaal ander uitzicht. Tal van gemeentelijke projecten hebben de leefbaarheid van de gemeente gevoelig verbeterd. Koekelare is niet alleen gekend voor haar dorpskernrenovatie, maar ook voor haar doordachte ruimtelijke ordening, haar stedenbouwkundige vernieuwing, haar actief sociaal huisvestingsbeleid en de algemene verfraaiing van het openbaar patrimonium. Koekelare maakte de jongste jaren ook werk van een kleinschalig cultuurtoerisme. Voor de bezoeker is er dan ook zeker heel wat te zien... naar website

B&B BLAUWKASTEELHOF: Het B&B Blauwkasteelhof is gevestigd in een oude boerderij en beschikt over kamers met een eigen badkamer en een privéterras. Deze bed & breakfast ligt in Koekelare en heeft een tuin. Gratis WiFi is beschikbaar in het gehele pand en u kunt gratis privéparkeren bij de accommodatie. De kamers van B&B Blauwkasteelhof zijn voorzien van een flatscreen-tv en een kleine koelkast. In de eigen badkamer vindt u een douche en een haardroger. Gratis toiletartikelen, slippers en badjassen zijn ook aanwezig. Er wordt elke ochtend een ontbijtbuffet geserveerd in de gemeenschappelijke eetzaal. U loopt in slechts 5 minuten naar de vele restaurants en cafés in de omgeving. Tevens kunt u gebruikmaken van de barbecuefaciliteiten in de tuin.... meer info bij Booking.com

COTTAGE MOERE: Het zelfstandige Holiday Home Cottage Moere ligt op het platteland van Koekelare, en biedt gratis WiFi en parkeergelegenheid, en heeft een tuin met een barbecue. Het ligt op minder dan 20 minuten rijden van het middeleeuwse Brugge en de Belgische kust. De accommodatie bestaat uit een woonkamer met een zithoek en een eethoek. Er is een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met een bad. Tot de extra functies behoren onder meer een televisie met een dvd-speler en een speelkamer.... meer info bij Booking.com

 

HUYS BRIMAN: Huys Briman is gelegen in Koekelare en biedt een ruime, volledig ingerichte vakantiewoning op 5 minuten rijden van het stadscentrum. De accommodatie beschikt over een grote tuin met een terras, en gratis privéparkeergelegenheid.  Huys Briman heeft een woonkamer met een kabel-tv, een volledig uitgeruste keuken,  een binnen- en een buiteneethoek en een badkamer met een bad en een douche. Er is ook een grote koelkast aanwezig. De bedden worden opgemaakt en lakens en dekens worden gratis verstrekt. De keuken is voorzien van al het benodigde keukengerei om uw eigen maaltijden te bereiden. In het centrum van Koekelare zijn diverse restaurants, cafés en bars te vinden.... meer info bij Booking.com

 

 HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!