Toerisme-online

 

Gemeente Koekelare

         

Plaatsen in Koekelare

   

Koekelare

Koekelare is een plaats en gemeente in de provincie West-Vlaanderen in België. Naast Koekelare-centrum liggen binnen de gemeente ook nog de parochies Bovekerke, Zande en De Mokker. Bovekerke en Zande zijn deelgemeenten die vroeger zelfstandig waren, De Mokker is een kern en parochie die bij de hoofdgemeente Koekelare hoort.

Bezienswaardigheden
Het motepark: Het park De Mote is een 6 hectare groot domein dat bestaat uit een bos en een visvijver. Het bos reikt tot tegen de markt en het gemeentehuis, en de wandel- en fietspaden verbinden het dorpscentrum met de gemeentelijk sporthal, de visvijver, het speelplein en de sportvelden van de gemeenten.
De Brouwerij: De brouwerij-mouterij Christiaen dateert van rond 1790 en bevindt zich op de hoek van het marktplein. Het industrieel complex 'Christiaen' heeft zijn huidig uitzicht gekregen omstreeks 1878. De mouttoren en de slanke schoorsteen domineren hoofdzakelijk het uitzicht van deze brouwerij. De brouwerij was werkzaam tot 1968 en behoorde eertijds tot de grootste werkverschaffers in Koekelare. Er wordt niet meer gebrouwen in de brouwerij, maar het bier Couckelaerschen Doedel herinnert aan vroeger.
Lange Max: Na Wereldoorlog I werd Lange Max dé toeristische attractie van Koekelare. Het reusachtig kanon dat door de Duitsers geïnstalleerd werd met de bedoeling Duinkerke plat te leggen, werd druk bezocht, niet alleen door Belgen, maar ook door buitenlanders. De vzw Lange Max heeft onder meer de bedoeling de Lange Max-site langs de Clevenstraat te restaureren en Koekelare een nieuwe toeristische attractie van niveau aan te bieden.
Sala Thai: Onder impuls van onder andere lokaal politicus Walter Holvoet kreeg Koekelare banden met Thailand. Op het Fransmansplein is een elektriciteitscabine aangekleed als Thais tempeltje en staat bekend als Sala Thai. Er bevindt zich in de Galgestraat een Vlaams-Thais Informatie- en Ontmoetingscentrum met er achter een Oosterse Tuin. In het Oosthofpark staat een Thais kunstwerk Kinaree.
Sint-Martinuskerk: De huidige Sint-Martinuskerk dateert van het einde van de 19de, begin van de 20ste eeuw.
De Hovaeremolen: De Hovaeremolen is een stenen bergmolen, die na de Eerste Wereldoorlog werd gebouwd ter vervanging van een stukgeschoten oude staakmolen.

Koekelare is een gemeente die de jongste 15 jaar een opmerkelijke evolutie kende. De dorpskernrenovatie gaf het centrum een totaal ander uitzicht. Tal van gemeentelijke projecten hebben de leefbaarheid van de gemeente gevoelig verbeterd. Koekelare is niet alleen gekend voor haar dorpskernrenovatie, maar ook voor haar doordachte ruimtelijke ordening, haar stedenbouwkundige vernieuwing, haar actief sociaal huisvestingsbeleid en de algemene verfraaiing van het openbaar patrimonium. Koekelare maakte de jongste jaren ook werk van een kleinschalig cultuurtoerisme. Voor de bezoeker is er dan ook zeker heel wat te zien... naar website
 

         

Vakantiehuis 't Boerenhuys

 

 

 

 

 

 

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!