Toerisme-online

 

Gemeente Kortessem

         

Plaatsen in Kortessem

   

 

  

Kortessem

Naast de strategische ligging tussen Hasselt en Tongeren en dichtbij een belangrijke autoweg, zijn er nog andere elementen die het leven in Kortessem aangenaam maken. Zo is Kortessem een levende gemeente. Een gemeente waar jong en oud zich optimaal thuisvoelen dankzij de vele faciliteiten die er voor hen zijn. Denk o.a. aan het onderwijsaanbod en het uitgebreid aanbod aan ontspanningsmogelijkheden. In ieder kerkdorp zijn er meerdere verenigingen actief. Het bruisend verenigingsleven is zeker een belangrijk kenmerk van Kortessem.  Een ander belangrijk pluspunt is het mooie Haspengouwse landschap. Een landschap met veel rustige en groene plaatsjes, velden, valleien, boomgaarden, plantages, bossen en prachtige historische monumenten. Dit adembenemende panorama kan te voet of per fiets bezocht worden. Het wandelpadennetwerk en het fietsroutenetwerk, in combinatie met de terrasjes in het centrum en het Cultureel Centrum, maken dat Kortessem ook over voldoende toeristisch potentieel beschikt.

Wikipedia: Kortessem (Limburgs: Kotsoeve) is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Limburg vlakbij Hasselt. Geografisch en landschappelijk behoort het tot de Haspengouwse Fruitstreek. Sinds de fusie van steden en gemeenten (1 januari 1977) bestaat de gemeente Kortessem uit vijf deelgemeenten met in totaal zes kerkdorpen, namelijk Kortessem, Wintershoven, Guigoven, Vliermaal met kerkdorp Zammelen en Vliermaalroot.

Bezienswaardigheden: De romaans-gotische Sint-Pieterskerk is de blikvanger van het gemeentelijk erfgoed; In het kasteelpark dat zich naast het cultureel centrum Mozaïek bevindt, groeit een groot exemplaar van de mammoetboom (het grootste exemplaar in Belgisch Limburg);  Op de grens met de gemeente Wellen staat de Onzelieveherenboom, een duizendjarige eik. Nacht van de Hoegaarden, het grootste evenement in Kortessem, goed voor jaarlijks circa 4000 bezoekers. 

VAKANTIEHUIS DE PLUKTUIN: Dit smaakvolle, comfortabele vakantiehuis ligt in Kortessem in het mooie, Belgische Limburg. De naam 'De Pluktuin' zie je op diverse manieren terug. Van binnen is de woning zeer kleurrijk en fleurig. Het plukthema verwijst ook naar de weide achter de vakantiewoning, waar je in de zomermaanden omringd door bloemen geniet op het lounge-terras. Bovendien verblijf je hier in Haspengouw, de Belgische fruitregio waar je als gast ook de vruchten van kan plukken. De woning is zeer strak en met moderne materialen gebouwd maar dankzij de sfeervolle aankleding doet het toch heel warm en huiselijk aan.