Toerisme-online

 

Provincie Limburg

         

Meer over de provincie Limburg

Limburg ontdek je niet op 1-2-3. Daar neem je best rustig de tijd voor. Want in Limburg valt veel meer te zien en te beleven dan op het eerste zicht merkbaar is. Limburg is het Fietsparadijs bij uitstek maar je kan er ook heerlijk wandelen, shoppen, musea en andere attracties bezoeken, een boottochtje maken, lekkere (streek)gerechten proeven, … En wat meer is: Limburg heeft een enorm rijk verleden maar staat volop met beide voeten in het Nu. 

 

Limburg; een groot dorp, een uitgestrekt bos- en heideterrein, de ‘andere’ kant van de Maas voor Nederlanders en de uithoek van Vlaanderen voor Vlamingen. Toch valt Limburg niet buiten de boot, zeker als het om het toeristisch belang gaat. Dit is een gebied dat heerlijke zwerftochten door bos en stuifzand kan bieden en daaromheen nog een vredige agrarische weelde offreert.... meer info bij Pharos Reizen  

 


Limburg verrast

Limburg verrast, zoveel is zeker. Deze provincie is een waar genot voor je zintuigen. Limburg is hip, modegevoelig, trendy. De Limburgse hoofdstad Hasselt draagt niet voor niets de ondertitel ‘Hoofdstad van de Smaak’. In de gezelligste stad van Vlaanderen kan je naar hartelust flaneren en shoppen in de talrijke winkelstraten. Een terrasje meepikken bij mooi weer is niet te versmaden en een absolute aanrader zijn de talrijke bistro’s, tavernen en culinair hoogstaande restaurants.

Hasselt is een modestad bij uitstek. Naast de vele winkelstraten komen modeliefhebbers ook aan hun trekken in het Stedelijk Modemuseum. Wat dichter bij de Maas ligt dan weer Maasmechelen Village, een waar winkelparadijs waar je alle topmerken terugvindt tegen heel aantrekkelijke prijzen. En ook in steden als Tongeren, Maaseik, Sint-Truiden of Genk vind je alles wat je winkelhartje begeert.

Ook voor wie graag een beetje cultuur opsnuift heeft Limburg heel wat in haar mars. Musea vind je er in alle geuren en kleuren. Zo kan je in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren alles leren over het verleden van de streek. In het Stedelijk Jenevermuseum in Hasselt leer je dan weer proefondervindelijk waarom de Hasseltse jenever zo lekker is en in de Japanse Tuin wat verderop waan je je zowaar op een ander continent. Aan culturele en andere evenementen is er in Limburg alvast geen gebrek. Het festival Theater op de Markt is bekend tot ver over de landsgrenzen, er zijn de vele muziekfestivals, Bloesemfeesten, sportmanifestaties en nog veel, veel meer.

Wie Limburg wil ontdekken kan niet omheen de Limburgse Mijnstreek. De mijnen zijn al lang gesloten maar de statige mijngebouwen, schachtbokken, terrils en typische fauna en flora herinneren nog aan die glorieperiode. De noeste arbeid werd gestaakt en maakte ondertussen plaats voor een multiculturele samenleving waar het krioelt van kunst, creativiteit en culinaire finesse. Een streek met een rijk verleden maar de blik resoluut naar de toekomst gericht... meer info bij Toerisme Limburg 

 


 

HASPENGOUW: Levensgenieters opgelet! Bent u klaar voor het echte Bourgondische leven? Kom dan naar het heerlijke Haspengouw, het lekkerste stukje (Belgisch) Limburg. Smul er van verrukkelijke streekgerechten, van bijzonder Limburgs bier en van vers geplukt fruit. Wat dacht u van een picknick tussen de fruitbomen? Liever een tochtje langs de kastelen van de streek? Bewondert u de oude handelsstad Sint Truiden, met haar fraaie kerken, kloosters en herenhuizen? Of neemt u een kijkje bij het kasteel van Rullingen in het fraaie stadje Borgloon? En dan hebben we het nog niet gehad over het religieuze en het Gallo-Romeinse verleden in deze streek. 

NOVASOL Vakantiehuizen in België