Toerisme-online

 

Gemeente Linter

         

Plaatsen in Linter

   

 

Linter

Linter is een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België. Linter is een fusie van 7 kleinere kernen die in 1977 zijn samengesmolten, namelijk Drieslinter, Melkwezer, Neerhespen, Neerlinter, Orsmaal-Gussenhoven, Overhespen en Wommersom.. De gemeente telt ruim 7000 inwoners. Volgens de gangbare verklaring is Linter een samenstelling uit lind + ter, met de betekenis "lindeboom". Deze verklaring is volgens Paul Kempeneers onhoudbaar. In plaatsnamen met Lind/Lint, die Gysseling in zijn Toponymisch Woordenboek (1960) opgeeft, gaat het telkens over een plaats "bij een linde of een lindenbos". Deze plaats kan zijn: vruchtbaar aangeslibd land zoals in Lindau, een bosje op hoge zandgrond zoals in Lindelo, een woeste vlakte zoals in Lindveld, een hofstede zoals in Lindweiler, enz. "Lindeboom" komt echter nergens als plaatsnaam voor. Daarom moeten we Linter eerder verbinden met Lintaruurde (uu=w), een onbekende plaats in Friesland, te verklaren als "voorde in de beek genoemd Lintara". Lintara was de oude naam van de Genovevabeek. De dorpsnaam Linter betekent aldus "de nederzetting bij de Lintara". Zo werd de waternaam een dorpsnaam. Er zijn in deze streek heel wat boomgaarden en aardbeienvelden, het gebied maakt deel uit van het Hageland, de fruitstreek van Vlaams-Brabant.

Drie toeristische fietsroutes doorkruisen de landelijke gemeente: De Bietenroute (24 km);  De Landense Fietsroute (42 km); De IJzerenweg (16, 17, 24 of 29 km).  

ARCONATY HOTEL: Wanneer je dit charme hotel binnenloopt voel je gelijk de warmte en gastvrijheid van Hotel Arconaty. Een gezellige zithoek waar je een praatje maakt of een goed boek leest is een van de centrale punten in het hotel. En op de kamer heb je alle comfort die je nodig hebt, zoals een televisie, radio, gratis Wi-Fi en een fijne badkamer waar je je opfrist met een bad en/of douche en toilet. Trek in een lekker ontbijtje? In de ochtend staat er een riant gedekte tafel zodat jij met volle energie de dag tegemoet kan gaan. Met mooi weer kun je heerlijk dineren met een ondergaande zon op het terras of in de tuin.... meer info bij HotelSpecials