Toerisme-online

 

Gemeente Lo-Reninge

         

Plaatsen in Lo-Reninge

   

Last Minute Vakanties

Lo-Reninge

Lo-Reninge is een stad in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad telt ruim 3000 inwoners, en is daarmee na Mesen de kleinste stad van België. De gemeente Lo-Reninge bestaat uit vier kleine kernen. Lo en Reninge zijn de grootste met ruim 1000 inwoners. Noordschote en Pollinkhove zijn twee kleinere dorpjes in de gemeente. Lo was een klein middeleeuws stadje. Bij de gemeentelijke herindelingen van 1977 ontstond de fusiegemeente Lo-Reninge, die in 1985 de stadstitel verkreeg.

Lo-Reninge is een vredig stadje gelegen in het “vlakke land” van “Bachten de Kupe” en de Westhoek. Het is een oase van rust midden in een prachtige natuur. Lo-Reninge, waar de stilte nog hoorbaar is, ligt als een bloem in het weidse polderlandschap. Lo-Reninge, Luilekkerstad van Vlaanderen, kan bogen op een rijk historisch verleden. De gastronomie van het Luilekkerstadje is erg vermaard. De rust, midden in het weidse Polderlandschap, is er verzekerd.... naar website

VAKANTIEHOEVE DE NOORDHOEK: Een authentieke oude boerderij "De Groene Wal" anno 1870. De hoeve situeert zicht op 4 km van het stadje Lo en ligt op 20 km van de Belgische kust, tussen de historische steden Diksmuide, Veurne en Ieper, in het hart van de Westhoek.
Tijdens de zomermaanden ligt de vakantiehoeve volledig verscholen tussen de mais- tarwe - koolzaadvelden en gaat over naar weidse vlakten. In de winter kan je er genieten van de rustgevende polder vlaktes en magische tafereeltjes al dan niet met sneeuw bedekt. Dit vakantieverblijf ligt op het einde van een doodlopende weg, ideaal voor wie rust en natuur zoekt.
Vakantieverblijf De Noordhoek, is 'the place to be' voor grote families, die graag genieten van elkaars gezelschap, maar ook gesteld zijn op wat privacy met hun gezin. De perfecte locatie indien je de Westhoek wenst te bezoeken naar aanleiding van de herdenkingen ivm Wereld Oorlog I.
 

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!