Toerisme-online

 

Gemeente Maaseik

         

Plaatsen in Maaseik

   

ReisChecker.nl

Maaseik

In Belgisch Limburg, aan de oever van de Maas, ligt de geboortestad van Jan en Hubert van Eyck. In de classicistische, 19de-eeuwse St.-Catharinakerk bevindt zich een opmerkelijke kerkschat (waaronder ook de Codex Eykensis, dat het oudste Belgische boek zou zijn). De kerk der Kruisheren (rococo) heeft een rijk interieur. In het gehucht Aldeneik staat de St.-Annakerk, een voormalige stiftskerk, met romaans schip en voorkerk (12de eeuw). De St.-Janskapel uit 1167 is te vinden in het gehucht St.-Jansberg. Het Stedelijk Museum in Maaseik is gevestigd in de oudste apotheek van Belgie. Er worden plaatselijke prehistorische vondsten en mooie ivoren voorwerpen getoond. Om de Grote Markt staan oude huizen met fraaie Maaslandse gevels (17de en 18de eeuw). In de stad zijn nog enkele sporen terug te vinden van de wallen die in 1672 onder Lodewijk XIV gebowd werden. Vanuit Maaseik kan men boottochten op de Maas maken.... Gemeente Maaseik

Wanneer heb je voor het laatst nog een echte ontdekking gedaan? Maaseik zal je zeker weten te bekoren. Verrassend dichtbij en met heel wat onverwachte plekjes. Kuieren doorheen honderden jaren cultuur en geschiedenis in het historische stadscentrum: een levend museum van architecturale hoogstandjes. Maaslandse renaissance, barok, rococo, neo-classicisme…allemaal op enkele straten van mekaar. Neem bij een bezoek zeker de tijd voor één van onze boeiende musea of neem de stadswandeling ter hand en laat je leiden langs de mooiste plekjes van de stad. Maaseik, bron van luilekkere ontspanning en gezonde inspanning.

Wikipedia: Maaseik is een stad in de provincie Limburg in België. Ze telt ruim 24.139 inwoners, waarvan 3.083 inwoners niet-Belgen zijn. Maaseik ligt aan de Maas, aan de noordoostgrens van de Limburgse Kempen, tegenover het Nederlandse kerkdorp Roosteren en bestaat uit de deelgemeenten Maaseik, Neeroeteren en Opoeteren. Maaseik is vrij toeristisch. Niet enkel de binnenstad trekt toeristen aan, maar ook het recreatiepark Heerenlaak, waar er een camping is en er aan watersport gedaan kan worden.

Bezienswaardigheden
De 19e-eewse Sint-Catharinakerk met de Schatkamer St.-Catharina die onder meer de Codex Eyckensis, het oudste evangelieboek van de Benelux bevat; De Capucienenkerk, een barokke kerk; De Franciscanenkerk, een barokke kerk; De Kruisheren- of SintJacobskerk met een rococo-interieur; Maaslandse-renaissancegevels; Sporen van de wallen die in 1672 tijdens de regering van Lodewijk XIV werden opgeworpen;  De beeldengroep in de Bosstraat die de kwaliteiten van de Maaseikenaren verbeeldt: kaal (verwaand), lui, lekker (graag eten) en hovaardig (hoogmoedig).

Musea
Het Museactron bevat drie musea onder één dak.
De kerkschat van de Sint-Catharinakerk, met onder andere de Codex Eyckensis, het oudste evangelarium van de Benelux uit de 8e eeuw, waardevolle kazuifels, reliekhouders, manuscripten en goud-, zilver- en kopersmeedwerk.
Het Minderbroedersklooster herbergt een permanente tentoonstelling rond het leven en het werk van Jan en Hubert van Eyck. Ook kan men er terecht voor een virtuele stadswandeling en om een maquette van de stad uit 1672 te zien.  

VAKANTIEHUIS LEUK LOGEREN: Op zoek naar een ruim vakantiehuis waar je heerlijk kunt ontspannen? Stop met zoeken! Dit compleet gerenoveerde (2010) vakantiehuis biedt de ruimte die je zoekt en waar je heerlijk van het hele gezelschap kunt genieten. Het zwembad in de tuin biedt in de zomermaanden de nodige verkoeling. De kinderen kunnen lekker in de tuin ravotten terwijl je op het terras toekijkt onder het genot van een lekker drankje... meer info bij Chalet.nu

 

HOTEL VAN EYCK: Pal op één van de gezelligste stadspleinen van België, in het plaatsje Maaseik, ligt dit totaal vernieuwde Hotel van Eyck. Een viersterren hotel met een historisch karakter. Een leuke bestemming om de Belgische Kempen alsmede de waterrijke Limburgse omgeving van Thorn, Wessem en Maasbracht te ontdekken. De 33 elegante ingerichte kamers beschikken over een badkamer met bad/douche en toilet, haardroger, telefoon, minibar, televisie en draadloos internet. Verder beschikt Hotel van Eyck over een sfeervol à la carte restaurant en brasserie.... meer info bij HotelSpecials
 

VILLA MAESHUYSJE: Deze stijlvolle villa met jacuzzi bevindt zich op de mooiste plek van Maaseik. De half vrijstaande villa beschikt over een heerlijke tuin met prachtig overdekt terras met jacuzzi. De stijlvolle inrichting zorgt ervoor dat je het het gevoel hebt in een woonmagazine binnen te wandelen. Het is met oog voor detail afgewerkt. Na een drukke dag van inspanning kun je heerlijk ontspannen in de jacuzzi. En bij wat minder weer kun je toch nog buiten onder het overdekte terras genieten van een gezellige barbecue of een lekker Belgisch biertje.

BUNGALOW DE AKKERWINDE: Deze ruime vier persoons, half vrijstaande vakantiewoning is van alle gemakken voorzien en wordt omringd door prachtige akkers en weilanden. Hierdoor heb je vanuit iedere kamer en je eigen ruime terras een prachtig zicht op de nietsvermoedende passerende dieren zoals wilde ganzen, hazen en fazanten. De woning is modern ingericht en strak afgewerkt. Op het volledig omheinde erf lopen 2 tamme mini-varkens , ganzen , poezen en een lieve hond. Je zit op slechts 2km afstand van het gezellige winkelstadje Maaseik dat ligt aan de rivier 'de Maas' die daar tevens de grens vormt met Nederland. Maaseik heeft veel leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten.