Toerisme-online

 

Gemeente Meerhout

         

Plaatsen in Meerhout

   

 

Meerhout

Meerhout is een pittoresk Kempisch dorp gelegen aan de Grote Nete. Op de kaart van de provincie Antwerpen vindt u Meerhout in het zuidoosten op de grens met de provincie Limburg.  Met een oppervlakte van 3.629 ha biedt deze rustige plattelandsgemeente zich aan als een oase met ongerept natuurschoon te midden van de nijverheidsgebieden in de omliggende gemeenten. De 9.238 inwoners leven verspreid over 4 parochies: Centrum, Gestel, Zittaart en Berg. Als wandel- en molendorp beschikt Meerhout over sterke toeristische troeven.

Wikipedia: Meerhout is een plaats en gemeente in de provincie Antwerpen. De gemeente telt ruim 9000 inwoners. Binnen de gemeentegrenzen liggen de volgende woonkernen : Berg, Centrum, Zittaart en Gestel.

Bezienswaardigheden
Meerhout is een landelijke gemeente die vooral bekend staat om zijn mooi stukje natuur. Het dorp telt talrijke fiets- (Drieprovinciënroute, Pater van Cléroute, Kanaaldijkpad, Monumentenroute, ... ) en wandelroutes (onder andere Drossaardpad, Boerenkrijgpad, Drevenpad, Weverspad, Molenpad, Ezelspad, Dwaallichtenpad, Sint-Jorispad, Kanaalpad, ... ) en historische monumenten zoals De Watermolen, De Prinskensmolen, De Monnikerhoeve, het historische marktplein met eeuwenoude waterput, enz ...

Evenementen
De laatste zondag van mei wordt in Meerhout jaarlijks de Super Prestige Triatlon gehouden. Aan het Albertkanaal wordt er 1500 m gezwommen. Vervolgens wordt er 40 km gefietst in het centrum van Meerhout en er wordt afgesloten met 10 km lopen op en rond de Markt.
Het dorpsfeest, "de kattenfeesten", genoemd naar de inwoners van Meerhout, wordt elk jaar de derde week van augustus op het marktplein gehouden.
Elke laatste zaterdag in april, is er een kleine aardbeving in het pittoreske gehucht Meerhout-Gestel. Het is dan tijd voor het Groezrock festival. In de afgelopen jaren is dit festival gegroeid van een klein feest voor 400 bezoekers, tot een internationaal punk, hardcore, emo en ska festival, met ruim 30.000 bezoekers uit heel Europa. Groezrock is hedendaags een begrip in de punk-scene in en rondom België.... naar website