Toerisme-online

Nederland als vakantieland

Nederland: een land dat als vakantieland nogal eens over het hoofd wordt gezien. Terwijl het zoveel te bieden heeft. Vooral als u op zoek bent naar afwisseling! De keur aan waterwegen, meren en vennen maakt van Nederland een waterland bij uitstek. Een ongekend rijk gebied voor surfers, zeilers en andere watersporters.

De schitterende kustlijn met haar uitgestrekte stranden en duingebieden is altijd weer een trekpleister voor jong en oud. Fietsend of wandelend de Nederlandse heiden, weiden, heuvels of bossen ontdekken, is één van de opties.

En wat denkt U van de karakteristieke steden, knusse dorpen en historische monumenten? Om uw culturele kennis te verbreden, om gezellig te winkelen of om uit te gaan! Een land waar de variatie groot is en de afstanden klein zijn.

Op onze site brengen we alle toeristische informatie van Nederland handzaam bij elkaar. Wat is er te doen en wat zijn de mogelijkheden om er te verblijven?  De informatie is per provincie, gebied en vervolgens op gemeente/plaats gerubriceerd. 
  

NOVASOL Vakantiehuizen in Nederland

Nederland in kort bestek

Nederland heeft zoveel mooie plekjes waar we maar al te vaak aan voorbij gaan. Pas als we aan een buitenlander Nederland laten zien, ontdekken we de charmes van ons eigen land. Wat dacht u van uitwaaien op één van de eilanden in de Waddenzee of aan de Zeeuwse kust, de plek met de meeste zonne-uren in Nederland of gaat u liever bijzondere biertjes proberen in een gezellig Limburgs café?

Of toch maar eens een bootje huren op een van de Friese meren, wandelen op de Veluwe, fietsen door het typisch Nederlandse landschap zoals dat al menig maal is vereeuwigd op schildersdoek. Evenals hoge luchten boven een vlak polderland of een eenzame boerderij omringd door rijen populieren. Er is zoveel te doen in zo'n klein land. 
 

 

Wikipedia over toerisme in Nederland

Toerisme is in Nederland een belangrijke economische sector. Zo'n 10 miljoen buitenlandse gasten bezochten Nederland in 2005, volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarnaast overnachtten Nederlanders zo'n 16 miljoen keer in hotels, pensions, vakantiehuizen en campings in eigen land. De meeste buitenlandse toeristen zijn afkomstig uit Duitsland, gevolgd door Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en België. Buitenlandse toeristen verblijven vooral in Noord-Holland en Zuid-Holland, terwijl Nederlanders een voorkeur hebben voor Gelderland en Limburg.

Steden en plaatsen
Veel buitenlandse toeristen bezoeken Amsterdam. De stad is populair om de coffeeshops en de Wallen (prostitueegebied). Amsterdam heeft een historische binnenstad, met de populaire grachtengordel waar dagelijks talloze rondvaartboten door varen. Aan het Museumplein staat het beroemde Rijksmuseum, Van Goghmuseum en Concertgebouw. Andere Amsterdamse toeristische attracties zijn de Bloemenmarkt en de dierentuin Artis. Ook de andere grote steden als Den Haag, Rotterdam en (Utrecht) worden vaak bezocht.

Maastricht, een stad met een aparte, bijna on-Nederlandse sfeer, is een populaire bestemming voor Nederlandse toeristen. Vaak worden ook de dorpen in het Limburgse heuvelland bezocht, zoals Valkenburg en Vaals (bekend om het Drielandenpunt).

Musea
Nederland heeft vele Musea met enkele grote zoals het Rijksmuseum Amsterdam, Van Gogh Museum, Mauritshuis, Openluchtmuseum Arnhem en Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen, Kröller-Müller Museum en Museum Boijmans Van Beuningen

Typisch Nederlands
Buitenlandse toeristen willen vaak ook iets echt typisch Nederlands meemaken, zoals de traditionele Hollandse vissersdorpen Volendam en Marken, de kaasmarkten in Alkmaar en Gouda en de molens van de Zaanse Schans en Kinderdijk of de Haven van Rotterdam. De Keukenhof in Lisse is ook een typisch Nederlandse attractie, beroemd om de vele verschillende soorten bloemen. Evenals Madurodam, Nederland in het klein.

Natuur
Nederland heeft echter meer te bieden, zoals de Noordzeekust en de Waddeneilanden met lange stranden en duingebieden en het IJsselmeer met een uitstekende gelegenheid voor zeiljachten, en met pittoreske steden als Harderwijk en Elburg. Nabij Harderwijk ligt een uitgestrekt natuurgebied, de Veluwe, het grootste bos in Nederland. Er zijn diverse bossen en nationale parken zoals de Biesbosch en Weerribben. De kust met de stranden in de provincies Zuid-Holland en Zeeland zijn voor een dagje naar het strand naar een badplaats is bij mooi weer ook favoriet.

Attracties
Toerisme in Nederland door Nederlanders bestaat vaak ook uit een bezoek aan een attractiepark zoals de Efteling, Dolfinarium, Duinrel. Of een bezoek aan een dierentuin zoals Artis, Burgers Zoo of Diergaarde Blijdorp.
Veel buitenlandse toeristen bezoeken Amsterdam. De stad is populair om de coffeeshops en de Wallen (prostitueegebied). Amsterdam heeft een historische binnenstad, met de populaire grachtengordel waar dagelijks talloze rondvaartboten door varen. Aan het Museumplein staat het beroemde Rijksmuseum, Van Goghmuseum en Concertgebouw. Andere Amsterdamse toeristische attracties zijn de Bloemenmarkt en de dierentuin Artis. Ook de andere grote steden als Den Haag, Rotterdam en (Utrecht) worden vaak bezocht. 

Vakantieparken acties

Pieterpad

Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid Limburg en is daarmee de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland.

Echter, om deze reden moet u de tocht niet gaan ondernemen al is het leveren van de prestatie als zodanig niet gering. Wie namelijk niet alleen met de voeten wandelt, maar ook met hart en ziel, zal merken hoeveel er onderweg valt te zien en te beleven. Diverse soorten landschappen worden doorlopen: de rijke Groninger klei, de Drentse zandgronden, de Sallandse Heuvelrug, de lommerrijke Achterhoek, het Montferland en tenslotte het langgerekte, gevarieerde Limburg. Ieder gebied heeft daarbij zo zijn eigen karakteristiek, zijn samenspel van boerderijtypen, dorpsuitleg, cultuurlandschap, industrie e.d..... naar website

 


 

Provincies in Nederland

Nederland bestaat uit twaalf provincies. Om verder te gaan: kies allereerst bovenaan de pagina uw favoriete provincie en vervolgens de gemeente waarover u informatie wilt hebben. Op die pagina treft u alle informatie aan.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GLAMPINGS: Op zoek naar een leuke bestemming voor een vakantie of een lang weekendje weg? Wat dacht je van een glamping? Nederland heeft een groot aanbod aan bijzondere glampings met elk unieke kenmerken. Heerlijk uitwaaien aan het strand bij Noord-Holland of wordt het toch wandelen door de natuur van de Veluwe? Een luxe kampeervakantie in eigen land belooft veel leuks... meer info bij Glampings.com