Toerisme-online

 

Niedersachsen

         

Meer over Niedersachsen

Nedersaksen is een deelstaat in het noordwesten van Duitsland. Het grenst ten westen aan de Nederlandse grens en in het noordwesten aan de Noodzee. Hier bevinden zich de Oost-Friese Waddeneilanden. Vakantiehuizen op de eilanden zijn zeer populair. De hoofdstad van de regio is Hannover. Het heeft de beschikking over een fraai historisch centrum, met veel interessante architectuur. Hannover is een leuk uitstapje vanuit uw vakantiehuis. Natuurliefhebbers komen in Nedersaksen zeker niet bedrogen uit. De Lüneburger Heide, een groot heide- en boslandschap, bevindt zich in Nedersaken. Ook de nationale parken Wattenmeer, met een rijk dierenleven, en Harz, met uitgestrekte wouden en heldere meren, bevinden zich in deze regio.

 

Barfuß durch das Watt oder lieber in Wanderstiefeln über den Harzer Hexenstieg? Mit seinen abwechslungsreichen Landschaften ist das Reiseland Niedersachsen ein ideales Ziel für Wanderfreunde. Hier weht Ihnen auch im Sommer immer eine erfrischende Brise um die Nase! Niedersachsen ist ein Land der Gegensätze, das zu jeder Jahreszeit eine Reise wert ist! Entdecken Sie die Vielfalt von Natur, Kultur und Menschen bei uns im Norden: von den Ostfriesischen Inseln und der Nordsee-Küste bis zu den Gipfeln des Harzes erstrecken sich attraktive Urlaubsregionen. Erholung an der Küste oder in den Bergen, Übernachtung in Luxus-Hotels oder in Bauernhöfen, Events in der Hauptstadt Hannover oder traditionelle Veranstaltungen in den kleineren Orten – das alles und mehr erwartet Sie im Reiseland Niedersachsen.... naar website Niedersachsen 

 

 

 

       

Pension Wilken, Bad Zwischenahn

 

 

 

 

 

 

 

ELM: De Elm is een 22 km lange en 8 km brede heuvelrug waarvan de 332 m hoge Kuxberg het hoogste punt is. De Elm maakt deel uit van het natuurgebied Elm-Lappwald. Het is een glooiend heuvellandschap dat grotendeels met loofbossen bedekt is. De in de bossen liggende weiden zijn 's zomers overdekt met veldbloemen. Een net van wandelwegen stelt de bezoeker in staat van de natuur te genieten.

ITH: De Ith, waarvan het staatsforst Coppenbruegge in het noorden een deel is, is een langegerekte bergrug, die de vorm van een wandelstok heeft. Het 'rechte' eind, dat zich naar het zuiden uitstrekt, is 22 km lang. In de 'knik' van de wandelstok ligt het plaatsje Lauenstein, dat terecht 'de parel van de Ith' genoemd wordt. Het centrum van Lauenstein is aantrekkelijk. De schilderachtige Knabenburg hoorde bij een grote burcht uit de 13e eeuw, die in de 18e eeuw verwoest werd; de ruine van deze Ithfeste is in het bos nog te vinden. Lauenstein leent zich voor korte, maar ook voor lange wandelingen, bijvoorbeeld die over de kam van de Ith naar Eschershausen. Deze wandeling is bijzonder mooi; u hebt vergezichten en komt langs tal van klipformaties, gevormd door koraalkalk. Ook zijn er holen, waarvan de meeste indrukwekkende Rotesteinhohle is; deze grot, die 60 m lang is, kunt u met behulp van een zaklantaarn bezichtigen. Het Ith-gebied biedt gunstige mogelijkheden voor de zweefvliegsport, die hier dan ook druk beoefend wordt. Uw wandeling vervolgend ziet u de vliegvelden. De Ith-kam is gemiddeld 300 m hoog; hier is alleen een wandelweg. Langs de oostelijk flank van de Ith is er voor autorijders de fraaie route zuidwaarts over Salzhemmendorf.

SOLLING: De Solling is een dorado voor hen, die een vakantie-oord zoeken, waar men dicht bij de natuur kan leven, waar men naar hartelust wandelen kan, waar de stilte alleen verbroken wordt door het ruisen van de bomen, het kabbelen van de beken en de vogelgeluiden. Zij moeten echter niet naar de Solling gaan, als het hun bovendien ook om de bergen te doen is. Beekdalen zijn er wel, maar van bergen kan nauwelijks sprake zijn, al reikt de Grozse Blosze tot 528 meter, de Grozse Aresberg tot 522 meter en de Moosberg tot 509 meter. Die bergen verheffen zich namelijk maar in geringe mate boven het hoogvlakteplateau, waaruit de Solling bestaat. Dit plateau ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter en heeft een oppervlakte van ongeveer 500 km2. Het bestaat grotendeels uit bontzandsteen, een heel oude geologische formatie. Voor vier-vijfde is de Solling met bos bedekt. Meest zijn het beuken of sparren, die de dichte Sollingbossen vormen. Ook eiken komen er voor, maar veel minder. Prachtig zijn hier en daar sommige kaarsrechte wegen, door zeer hoge bomen omgeven. In de Solling komt veel wild voor. De soorten, die in West-Europa nog inheems zijn, zijn hier alle te vinden. In de herfst, de bronstijd voor herten, zijn sommige wegen en paden tijdelijk afgesloten voor het verkeer. 

 

NOVASOL Vakantiehuizen in Duitsland