Toerisme-online

 

Gemeente Nieuwpoort

         

Plaatsen in Nieuwpoort

   

 

Nieuwpoort

Nieuwpoort (Frans: Nieuport) is een badplaats en stad aan de Vlaamse Kust. Nieuwpoort zelf bestaat eigenlijk uit twee delen, Nieuwpoort-Stad en Nieuwpoort-Bad. Daarnaast behoren tot de gemeente ook de dorpjes Sint-Joris en Ramskapelle. In Nieuwpoort mondt de rivier de IJzer via de Ganzepoot uit in de Noordzee.

Bezienswaardigheden
Het huidige stadhuis werd in 1922 gebouwd op het Marktplein. Het gebouw is opgetrokken in Vlaamse renaissancestijl. Het oude stadhuis, dat zich oorspronkelijk in de Langestraat bevond, werd verwoest in het begin van de Eerste Wereldoorlog. Boven de ingang staat het wapenschild geflankeerd door een boer en een visser en de oude benaming van de stad Novus Portus. In het gebouw vindt men een rijke verzameling kunstwerken.
De Onze-Lieve-Vrouwekerk werd eveneens in de jaren 20 heropgebouwd na de Eerste Wereldoorlog, volgens plannen van de oorspronkelijke gotische kerk, met uitzondering van de toren. De bijna losstaande toren werd pas in 1952 gebouwd.
Vismijn: je kan er wekelijks, tussen 15 juni en 15 september, deelnemen aan een geleide wandeling die om 9u30 vertrekt aan de Dienst voor Toerisme.
Stadshalle met belfort: het 35m hoge belfort (op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO) is opgevat als gedeeltelijke uitbouw van de voorgevel. Het torent uit boven de rechthoekige hal van 14e-eeuwse oorsprong die behoort tot de grensoverschrijdende baksteengotiek. Tijdens de Eerste Wereldoorlog is de toren gedynamiteerd en de halle, samen met de hele stad, bijna volledig verwoest. In 1921-1923 zijn het belfort en de halle naar historisch model gereconstrueerd. De bekroning is nu uitgewerkt waardoor het belfort meer aanleunt bij de streekeigen kerktorens. De halle heeft hetzelfde uitzicht als de eerste die vermoedelijk in 1280 werd gebouwd in laatgotische stijl.
Koning Albert I-monument: dit monument opgetrokken in baksteen houdt de herinnering aan alle slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog levend. In het centrum staat een ruiterstandbeeld van de koning.
Het vredegerecht is gevestigd in het oude stadhuis. Het gebouw werd in 1924 gerestaureerd volgens het renaissance-uitzicht van het begin van de 16de eeuw.
De reus Jan Turpin. Hij is 11,4m hoog, weegt 700 kg. en wordt door 24 personen gedragen. Hij is de grootste gedragen reus van Europa. 

HOTEL COSMOPOLITE:  Hotel Cosmopolite vindt u op een prachtige locatie in hartje Nieuwpoort-bad, aan de Belgische kust. Het hotel ligt op loopafstand van de zee, de haven en de belangrijkste winkelstraat van de badplaats. Zo kunt u vanuit uw hotel meteen de omgeving verkennen. Bovendien stopt voor de deur van het trendy en kindvriendelijke hotel de tram naar Plopsaland!  Het hotel beschikt over meer dan 130 comfortabele hotelkamers voorzien van een minibar, kluis, telefoon en een televisie. Bovendien is in elke kamer een zithoek aanwezig en vindt u in de moderne badkamer een bad/douche en föhn. Het toilet is in de meeste kamers apart aanwezig. Begin de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Geniet ’s middags en ’s avonds in het trendy hotel-restaurant ComilFo van heerlijke gerechten. Ook kunt u in de moderne brasserie en tearoom Carrousel terecht voor een verfrissend drankje en lekkere hapjes. Zijn de kinderen mee? Dan vermaken zij zich prima in de speciale kidscorner met bioscoop en spelletjes.... meer info bij HotelSpecials 

CAMPING NIEUWPOORT: U zoekt een leuke vakantie voor het hele gezin, vlakbij strand en zee in een luxe en eigentijdse accommodatie? Dan zoekt u Camping Nieuwpoort! Deze leuke familiecamping ligt aan een recreatieplas waar allerlei watersportactiviteiten mogelijk zijn. Van kanoën tot vissen en lekker zwemmen. Jong en oud vermaakt zich hier uitstekend. Strand en zee vindt u op slechts 5 km. van de camping, dus vergeet niet uw beachvolleysetje en vlieger mee te nemen! Deze kunt u natuurlijk ook gebruiken bij het grote zwembad van Camping Nieuwpoort, waar ook een ondiep gedeelte voor kinderen aanwezig is. Naast het zwembad beschikt de camping over diverse voorzieningen, zoals een hertenkamp, sportveld en sporthal. Attractieparken Plopsaland en Bellewaerde zijn uitstekend bereikbaar vanaf de camping, net als de historische stadjes Veurne en Ieper.... meer info bij Roompot, bij Vacanceselect, bij BestCamp, bij Suncamp en bij TravelBird 

 

HOTEL UILENSPIEGEL: Hotel Uilenspiegel ligt prachtig aan het brede zandstrand van Nieuwpoort in West-Vlaanderen. Geniet van de zee, het strand en de duinen op loopafstand van het hotel. Het is de ideale plek voor fietsers en wandelaars. Volgt zeker een van de vele routes in de omgeving. Hotel Uilenspiegel beschikt over 22 comfortabele kamers die elk voorzien zijn van een televisie, telefoon en een badkamer met een douche en toilet. Geniet in de ochtend van een heerlijk ontbijt met uitzicht op de zee. Gaat u er een dag op uit dan biedt het hotel u de mogelijkheid om lunchpakketten mee te nemen tegen een vergoeding. ... meer info bij HotelSpecials

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!