Toerisme-online

 

Gemeente Nommern

         

Plaatsen in Nommern

  Cruchten * Nommern * Niederglabach * Oberglabach * Schrondweiler. 

 

Nommern

Een landelijke agglomeratie in een lichtjes heuvelend landschap met talrijke bronnen en bomen, waarvan het fruit tot fijne brandewijnen gedestilleerd wordt. Op een pittoreske plaats dichtbij Aechelbour is een prehistorische rots gelegen die de vorm van en paddestoel heeft (Le Champignon). De recentste opgravingen dateren van augustus 2002. Nommern betekende in het Keltisch agglomeratie dichtbij water. Talrijke bossen, doorkruist met rotsformaties (Nommerlayen), een kapel (Lourdeskapel 1788) aan de rand en oude kruisen nodigen uit tot een wandeling. Op de twee uitzichtpunten 'Kneibrecher' en de plaats dichtbij de 'Champignon' kan de ruime vallei bewonderd worden. Europacamping Nommerlayen met openlucht zembad en Wellnesscenter.
Cruchten ligt in de vallei van de Alzette. Op de monumentenlijst geplaatste huizen, mooie afgelegen boederijen, de kapel van de pest (1661) en de oude kruisen zijn getuigenissen van een oude cultuur. Fietspad langs de Alzette. Het toerisme op het platteland trekt gezinnen met kinderen aan. Schrondweiler wordt gedomineerd door een neoromaanse kerk uit 1910. Er is een petanqueterrein. In het dorpje Glabach vindt u een kapel, die in 1686 gebouwd en in 1986 volledig gerestaureerd werd.  

COUNTRY CAMP NOMMERLAYEN: Country Camp Nommerlayen ligt in het prachtige wandelgebied Nommerlayen in hartje Luxemburg. Geniet in de omgeving van de mooie natuur te voet of per mountainbike en kom helemaal tot rust in het wellness center dat op de camping aanwezig is. Op Country Camp Nommerlayen kunt u gebruikmaken van een aantal faciliteiten. Trek een baantje in het verwarmde buitenzwembad, ga ’s avonds gezellig bowlen of kies voor een potje tafeltennis. Ook voor uw ontspanning bent u op Country Camp Nommerlayen aan het juiste adres. Relax in de sauna, werk aan uw kleurtje onder het solarium en kom helemaal tot rust in het Turks stoombad of een van de whirlpools.... meer info bij BungalowSpecials