Toerisme-online

 

Gemeente Noord-Beveland

         

Plaatsen in Noord-Beveland

Noord-Beveland is een prachtig eiland om te wonen, te werken en te recreëeren. De zes dorpskernen van onze gemeente dragen, elk op hun eigen wijze, bij aan het landelijke karakter van het eiland. Noord-Beveland is beduidend meer dan boerderijen en campings alleen. Het eiland heeft een indringende geschiedenis waarbij de strijd met het water een hoofdrol speelt. Elk individueel dorp draagt daarvan ook zijn erfenis.  

 
Colijnsplaat * Geersdijk * Kamperland * Kats * Kortgene * Wissenkerke.
 
 

 

 

VERBLIJF
Vakantiepark: Aan de Haven
Vakantiewoningen: Charming Beveland - Luxe Beveland - De Zee 

Colijnsplaat

Colijnsplaat ligt aan de noordkust van Noord-Beveland aan de Oosterschelde, dicht bij de Zeelandbrug. Het aardige dorp heeft een vissershaven (garnalen) en een voor de Zeeuwse eilanden zo karakteristieke met linden omzoomde hoofdstraat, die aan de dijkzijde uitloopt op een veerhuis en aan de landzijde op het kerkje. Colijnsplaat vormt een gemeente met het dorp Kortgene aan het Veerse Meer, een watersportcentrum met grote jachthaven. In de Hoofdstraat van Kortgene staat een 17de-eeuws kerkje. De Oude Molen van Colijnsplaat is regelmatig in bedrijf. De vismijn in Colijnsplaats is gratis te bezoeken. Verder kan men rondvaarten maken over de Oosterschelde naar Burghsluis, naar de Deltawerken en naar Zierikzee. Kortgene bezit uitstekende accommodatie voor watersport. Kortgene is zeer in trek bij Belgische watersporters. 

PARC GANUENTA: Bij Parc Ganuenta bent u verzekerd van een heerlijke ontspannen vakantie. Voel u meteen thuis in de authentieke Zeeuwse vakantiewoningen rondom het gezellige dorpsplein en ontdek de vele mogelijkheden van het plaatsje Colijnsplaat en de omgeving. Op Parc Ganuenta geniet u van sfeer, luxe en comfort. Dit kleinschalige vakantiepark heeft ruime en luxe afgewerkte vakantiewoningen gebouwd in karakteristieke Zeeuwse bouwstijl. U vindt er onder andere een open landhuiskeuken en topklasse sanitair. Daarnaast zijn veel woningen voorzien van een whirlpool, een sauna, een Sunshower en sommige zelfs van een inpandig zwembad... meer info bij BungalowSpecials
 

Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa! 

Kamperland

Kamperland is een klein dorp aan de zuidwestkust van Noord-Beveland aan het Veerse Meer. Het is een toeristenoord met voorzieningen voor watersport en strandvertier. Kamperland vormt een gemeente met het dorp Wissenkerke, op korte afstand van de Oosterschelde. Stranden zijn te vinden ten noorden van Wissenkerke aan de Oosterschelde en ten noordwesten van Kamperland bij de Veersegatdam. Langs het Veerse Meer zijn recreatieterreinen aangelegd met bos en uitgestrekte speel- en zonneweiden. Watersport: grote jachthaven, botenverhuur, windsurfen. Verder: midgetgolf, bowling en speeltuin. 

3 dagen uitwaaien in Zeeland: In dit prachtig luxueuze wellness hotel aan zee schrijven zij ONTSPANNEN met hoofdletters. Proef de zilte zeelucht op uw lippen, voel de wind door uw haren waaien en ga weer leven op het ritme van het tij! Amadore Hotel Restaurant De Kamperduinen is voor zowel jong als oud een ideaal vertrekpunt om Zeeland te verkennen en biedt u dé uitvalsbasis voor een ontspannen weekend in de natuur... ga naar de actiepagina van Cheap.nl 

Aanbiedingen Roompot Vakanties 

 

ROOMPOT BEACH RESORT: De parel van de Zeeuwse kust, zo wordt Roompot Beach Resort ook wel genoemd. Dit 5-sterrenpark ligt in een omgeving waar van alles te beleven is. Wat denkt u van een bezoek aan de gezellige stad Goes? Op De Pijler in Burgh-Haamstede kunt u abseilen en in Middelburg beklimt u de Abdijtoren Lange Jan van 207 treden! Voor wat meer ontspanning kunt u naar het Veerse Meer voor een minicruise of gewoon een dagje aan het water.... meer info bij Vakantiegevoel, bij Vacanceselect, bij Roompot,  bij BungalowExperts, bij Arke, bij HotelSpecials en bij Allcamps

 

NOORDZEE RESORT DE BANJAARD: Op een rustieke locatie, tussen Oosterschelde en Veerse Meer, vindt u Noordzee Résidence De Banjaard. Een exclusief villapark, dat qua opzet en voorzieningenniveau niets te wensen overlaat. Met de mooiste en schoonste Noordzeestranden aan uw voeten en heel Zeeland binnen handbereik. Terug in uw vrijstaande vakantielandhuis gaat dit pure vakantiegenieten gewoon door! De stranden van De Banjaard hebben een Blauwe Vlag, een Europees keurmerk voor schone en veilige jachthavens en stranden. Het strand bij De Banjaard is zelfs uitgeroepen tot schoonste strand van Nederland.... meer info bij Roompot en bij BungalowSpecials

DE NACHTEGAAL: Op 100 m van het Veerse Meer, gelegen op een rustig bungalowpark, een vrijstaande comfortabele bungalow (75 m2). Ideaal voor wandelaars, fietsers en watersporters. Kinderspeeltoestellen op het park. Noordzeestrand op 4 km. Gratis parkeerkaart voor de stranden van Noord-Beveland en Walcheren.

 

 

FARMCAMPS FIVE STAR: FarmCamps Five Star is een comfortabele camping op het platteland van Kamperland, Zeeland. Op de educatie- en speelboerderij van boer Jan, boerin Ella en hun kinderen verblijft u in een luxe tent. Tijdens een verblijf op FarmCamps Five Star komt u heerlijk tot rust en leren uw kinderen op een speelse manier alles over het boerenleven. FarmCamps Five Star is geen actief boerenbedrijf, maar een kleinschalige educatie- en speelboerderij waar kinderen met alle facetten van het boerenleven in aanraking komen. Op de boerderij staan luxe ingerichte tenten ter grootte van circa 50 m². Voor een dagje weg kunt u een fiets huren op de boerderij.... meer info bij BungalowSpecials
 

AMADORE HOTEL RESTAURANT DE KAMPERDUINEN: Amadore Hotel Restaurant De Kamperduinen beschikt over 79 luxe en ruime hotelkamers. Deze zijn standaard voorzien van een zitje, televisie, radio, telefoon, kluisje, airconditioning en een badkamer met een gescheiden douche en bad, toilet en föhn. Daarnaast kunt u terecht in een van de suites. Deze beschikken over een ruime woonkamer, slaapkamer, luxe badkamer, wasmachine, droger en een keuken. De familiesuites hebben ook deze faciliteiten en zijn extra voorzien van 2 slaapkamers. Uw dag in Kamperland begint goed met een uitgebreid ontbijtbuffet in de ontbijtruimte van het hotel. In het hotel-restaurant kunt u terecht voor verschillende maaltijden. Geniet hier van een lekkere lunch en laat u ’s avonds verrassen tijdens het meergangendiner dat speciaal door de chef-kok voor u wordt bereid. Ook voor ontspanning bent u in Amadore Hotel Restaurant De Kamperduinen aan het juiste adres.... meer info bij HotelSpecials, bij Booking.com en bij BungalowSpecials  

RCN VAKANTIEPARK DE SCHOTSMAN: Op Vakantiepark De Schotsman zijn zoveel faciliteiten te vinden…we weten bijna niet waar we moeten beginnen! Neem met mooi weer een duik in het verwarmde buitenzwembad of speel een leuk balspel op een van de sportvelden. Ook zijn er een tennis-, en midgetgolfbaan te vinden op het park. Daarnaast zijn watersportliefhebbers hier absoluut aan het juiste adres. Vakantiepark De Schotsman beschikt namelijk over een compleet windsurfcentrum met een surfschool, surfboetiek en surfplankenverhuur. Ook is het mogelijk om uw eigen boot mee te nemen, deze kunt u kwijt bij de aanlegsteiger. Avontuurlijk aangelegd? Probeer dan de kabelwaterskibaan eens... meer info bij BungalowSpecials
 

Kortgene

Door de gunstige ligging aan het Veerse meer heeft Kortgene zich de laatste jaren sterk ontwikkeld op toeristisch gebied. Van oudsher waren handel en verkeer op de eilanden buiten Noord-Beveland gericht en dat is aan de instelling van de inwoners van Kortgene te merken.
Bij aankomst in Kortgene via de hoofdstraat komt men langs de oude korenmolen. Sinds 1965 moet deze het doen zonder zijn wiekenstelsel, maar de huidige bewoner heeft serieuze plannen om de molen in oude glorie te herstellen. Om te beginnen komt er op het voorterrein een fietersrustplaats en wordt de as tentoongesteld die al sinds 1873 in de molen heeft gedraaid.
Eveneens karakteristiek in het landschap is de grasdrogerij met de schoorstenen en condenspluim die vanuit alle hoeken van het eiland te zien is. Voor vele bewoners een begrip. Naast de grasdrogerij staat een prachtig ontworpen pompgebouw van de waterleidingsmaatschappij. Lange tijd heeft heeft het gebouw geen functie meer gehad, maar sinds kort wordt de pomp bij piekbelastingen weer ingezet. Een mooie combinatie van modern watermanagement en industrieel erfgoed.
In het seizoen is het gezellig druk op de Kaaistraat en Hoofdstraat met zijn gezellige winkeltjes en horecagelegenheden. Ook voor jongeren is er genoeg vertier en zijn enthousiast over de uitgaansmogelijkheden. In deze springlevende plaats is er op het gebied van bungalowparken en campings een ruime keus en het is niet vreemd dat vakantiegangers hier graag seizoen op seizoen terugkomen.
Kortgene is een groeikern en mede daaraan dankt het zijn levendigheid. Rondom het dorp zijn al langere tijd parken gesitueerd voor recreatieve en permanente bewoning. Het oudste park heeft de bijnaam "de Goudkust", vanwege de duurdere woningen. In de afgelopen jaren is de oude landbouwhaven omgevormd naar een prachtige woonlokatie voor jong en oud. Het project heeft de naam "het Waterfront" gekregen. Het meest in het oog springende gebouw is de 5 etages hoge woontoren.
Bijzonder is dat Kortgene de enige plaats op Noord-Beveland is die ooit stadsrechten heeft gekregen. De oude kerktoren is het enige op het eiland overgebleven middeleeuwse gebouw en deze heeft stormvloeden overleeft die het dorpje compleet hebben verwoest. Het centrale element in Kortgene is de rechte, brede Hoofdstraat die van de kerk landinwaarts loopt.
Toen Noord-Beveland nog verstoken was van de huidige verbindingen over bruggen en dammen was de veerbootverbinding met Wolphaartsdijk op Zuid-Beveland de belangrijkste verbinding met de buitenwereld. Tegenwoordig vaart er in het seizoen een voetgangers- fietserspontje.

DE PAARDEKREEK: Met het hele gezin verblijven op een perfecte locatie? Kom dan aan het Veerse Meer bij de Paardekreek vakantie vieren. Voor de kinderen is er tijdens de vakanties een recreatieteam, voor de jongeren is er een speciaal sportprogramma. Er is een zeilschool in de nabijheid, surfles, suppen, een waterspeeltuin, binnenspeeltuin, kortom teveel om op te noemen.... meer info bij Ardoer en bij BungalowSpecials

 

 

APART HOTEL HET VEERSE MEER:  3-sterren Apart Hotel Het Veerse Meer ligt in het centrum van Kortgene vlak bij Goes, Zierikzee en Middelburg. Ontdek het Zeeuwse landschap met het strand, de Deltawerken en plassen. Ook het bezoeken van Goes is de moeite waard. Hier kunt u prima shoppen of een terrasje pakken.De hotelkamers van Apart Hotel Het Veerse Meer, zijn standaard voorzien van een televisie, radio, koffie- en theefaciliteiten, een kluisje en een badkamer met een douche, toilet en föhn. Begin de dag met een uitgebreid ontbijt in de ontbijtruimte van het hotel. Apart Hotel Het Veerse Meer beschikt niet over een eigen restaurant, maar in de omgeving vindt u genoeg eetgelegenheden.... meer info bij HotelSpecials
 

Wissenkerke

Als zelfstandige parochie wordt Wissenkerke voor het eerst genoemd in 1242. Het moet een belangrijke parochie geweest zijn, want er waren twee pastoorsplaatsen. Waar dit Wissenkerke precies heeft gelegen is echter niet bekend. In 1352 is het dorp in elk geval verplaatst vanwege een watersnood. Ook dit dorp heeft het watergeweld niet kunnen weerstaan: in 1530/ 1532 is het overstroomd. Alleen de kerktoren bleef boven het water uitsteken
Het nieuwe dorp Wissenkerke in in 1652 gesticht. De naam Wissenkerke is waarschijnlijk een samenvoeging van de persoonsnaam Wisse met -kerke.
Wissenkerke is een duidelijk voorbeeld van het Voorstraatdorp. Ook hier zijn de straten evenwijdig en haaks op de Voorstraat aangelegd. Toch heeft Wissenkerke een aantal unieke kenmerken. Zo is de Voorstraat niet 'opgespannen' tussen twee voorname gebouwen. De Weststraat heeft bovendien een voor een voorstraatdorp merkwaardig slingerend verloop.
Wissenkerke had oorspronkelijk een eigen haven. Met nieuwe inpolderingen rond Wissenkerke zoals de Thoornpolder (1697), Mariapolder (1719) en de Willemspolder (1771) verdween de haven en slibde de Cruijckelcreke dicht.
In de laatste decennia heeft Wissenkerke zich, met campings en de 'marina' Sophiahaven meer georiënteerd op het toerisme. Wissenkerke heeft per 1 januari 2004 ca 1105 inwoners.
Wissenkerke is een prachtig wandeldorp. Enkele voorbeelden: Door de Voorstraat lopend, komt u langs het gemeentehuis. Sinds de eenwording van Kortgene en Wissenkerke in 1995, de centrale plek van het lokale bestuur van Noord-Beveland. Loopt u vervolgens twee keer linksom, dan treft u aan de rechterhand de molen van Wissenkerke. Hier kunt u meel kopen.

HCR DE KROON: Ontdek de Zeeuwse natuur vanuit Hotel de Kroon. Maak een fietstocht om het eiland te verkennen of wandel door Nationaal Park De Oosterschelde. Na een plezierige dag kunt u ontspannen in het gezellige café dat bij het hotel hoort. De kamers zijn uitgerust met een televisie, internet en een douche en toilet. Het hotel beschikt over een restaurant waar u kunt genieten van lunch of diner. Op het menu staan vis-, vlees- en grillspecialiteiten. In de zomer kunt u plaatsnemen op het terras. Daarnaast kunt u in het café ontspannen met een drankje.... meer info bij HotelSpecials 

 

NOVASOL Vakantiehuizen in Nederland