Toerisme-online

 

Gemeente Philippeville

         

Plaatsen in Philippeville

   

 

Philippeville

Philippeville is een stad in de Belgische provincie Namen, aan de noordkant van de Fagne. De stad telt ruim 8000 inwoners en ligt op een hoogte van 269 meter.

Overige kernen: Fagnolle, Franchimont, Jamagne, Jamiolle, Merlemont, Neuville, Omezée, Roly, Romedenne, Samart, Sart-en-Fagne, Sautour, Surice, Villers-en-Fagne, Villers-le-Gambon en Vodecée.

Geschiedenis: Na de val van de vesting Mariembourg in 1554 zag Karel V zich genoodzaakt een nieuwe vestingstad te bouwen, die de grens met Frankrijk in het oog moest houden. Omdat Karel in 1555 abdiceerde noemde hij het nieuwe stadje naar zijn zoon, de toekomstige Filips II: Philippopolis, Philippeville. Het werd aangelegd volgens precies dezelfde principes als Mariembourg, met stervormig aangelegde straten rond een centraal plein. Op de plaats van de vestingwerken, die in 1860 ontmanteld werden, zijn ringlanen aangelegd. Onder de stad bevinden zich 10 km lange onderaardse gangen uit de zeventiende eeuw, die ooit de buitenposten met de centrale vesting verbonden. Een deel van deze gangen is open voor toeristen... Wikipedia  

Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa!