Toerisme-online

 

Gemeente Putscheid

         

Plaatsen in Putscheid

  Bivels * Biwelser Millen * Gralingen * Groesteen * Mierschent * Nachtmanderscheid * Putscheid * Poul * Stolzembourg * Weiler. 

Putscheid

Het afwisselende landschap nodigt iedere natuurliefhebber uit tot het maken van wandelingen door uitgestrekte bossen en smalle dalen. De van voor 1585 daterende klokkentoren en de kerk getuigen van de lange geschiedenis van het dorp Stolzemburg en zijn parochie. De ‘Stolzemburg’ zelf ligt op een verhoging in het centrum van het dorp. De burcht werd een eerste keer in 1454 vernietigd door de gouverneur Antoine Croy en in 1679 een tweede keer door de troepen van Lodewijk XIV. In 1898 werd de burcht in Schotse stijl weer opgebouwd. Tegenwoordig is de burcht in privé-bezit. Het mijnmuseum vertelt van de koperwinning in vroegere tijden. Een geologisch leerpad voert u naar de kopermijn. De mijnbezichtiging brengt u naar de ondergrondse mijngangen. Een rondleiding duurt ongeveer 3 uur en is zeer aan te bevelen. 

VAKANTIEWONINGEN UM PAUL: Vakantiewoningen um Poul, een goede stek om het Groothertogdom Luxemburg te ontdekken! De gezellige, verzorgd ingerichte bungalows op het terrein van de vakantiewoningen um Poul bieden u een heerlijk adres voor een ongecompliceerde vakantie in het mooie Luxemburg.... meer info bij Vacanceselect  

Bezienswaardig: Kopermijnmuseum - Didactisch leerpad 

 

 

NOVASOL Vakantiehuizen